KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Σχολικά, τσάντα και…αποταμίευση για τα «πρωτάκια» από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
12 Ιουνίου 2009, 12:45


Από τη νέα σχολική χρονιά, τα «πρωτάκια» σε όλα τα σχολεία της χώρας θα έχουν μια τσάντα πλάτης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία θα περιέχει όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη, έναν κουμπαρά και ένα παραμύθι για την αποταμίευση.

Τη δράση αυτή ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, στο παλαιό Χρηματιστήριο, ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, για την παρουσίαση των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αφορά στα σχολεία. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε την πρωτοβουλία ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τέτοιες πρωτοβουλίες και προγράμματα όπως αυτή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου διδάσκουν στα παιδιά τη διαχρονική αξία της αποταμίευσης και συνδράμουν στη δημιουργία πολιτών με ισχυρή αυτοεκτίμηση που αποτελούν ζωντανούς πόλους σημαντικής δραστηριότητας».

Έτσι, τόνισε ο υπουργός, δίνουν ένα ακόμη μήνυμα ότι η Παιδεία δεν είναι εκείνη της στείρας απομνημόνευσης, αλλά της ολοκληρωμένης απορρόφησης γνώσεων σε μια διαδραστική διαδικασία όπου το κάθε ερέθισμα πυροδοτεί την κριτική σκέψη και αυτή με τη σειρά της στέλνει ένα καινούργιο μήνυμα για να συνεχιστεί αυτός ο κύκλος παραγωγής πραγματικής παιδείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Φιλιππίδης ευχαρίστησε τον κ. Σπηλιωτόπουλο για τη συνδρομή του στην οργάνωση της πρωτοβουλίας και υπενθύμισε ότι στο πρόγραμμα «Μεγαλώνω», ήδη 57.635 παιδιά έχουν ανοίξει λογαριασμό.

Επιπλέον, ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος προσέφερε στον υπουργό τον «κουμπαρά» του Ταμιευτηρίου, είπε ότι σκοπός της πρωτοβουλίας είναι, σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη, η χαρά του γονιού να πηγαίνει το παιδί του πρώτη φορά στο σχολείο και να μη συνοδεύεται από τον προβληματισμό των εξόδων των σχολικών υλικών.
Ακολουθούν οι δηλώσεις του πρόεδρου ΤΤ, κ. Άγγελου Φιλιππίδη και του υπουργού Παιδείας, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος:

«Ειλικρινή συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν και διατηρούν αυτό το πρόγραμμα «Κοινωνία Ευθύνης» του ΤΤ που διδάσκει στους μαθητές τη συνετή διαχείριση κεφαλαίου.
Αυτή την έννοια πρέπει να διδάξουμε στους μαθητές και να γνωρίζουμε ότι όλα αυτά στηρίζονται στην έννοια της σωστής και πραγματικής εκπαίδευσης και αγωγής. Να πω επίσης ότι αυτή η εκδήλωση δε θα είναι η μόνη, θα πραγματοποιηθούν πάρα πολλές εκδηλώσεις, σημαντικότατες πολιτισμικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε μηνύματα από κοινού που έχουν να κάνουν με το βασικό στόχο της εκπαίδευσης να τα περάσουμε όσο το δυνατό περισσότερο στις νέες γενιές.

Να πω άλλη μια φορά ότι αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν την ιδέα αυτή και ότι πρόκειται για μία πρωτότυπη, αξιέπαινη, σημαντική πρωτοβουλία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ιδιαιτέρως πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρό του, κ. Άγγελο Φιλιππίδη».

Πρόεδρος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Άγγελος Φιλιππίδης:

«Θα ήθελα να επισημάνω ένα πολύ σημαντικό σημείο το οποίο τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός και το οποίο αφορά στην εκπαίδευση στην αποταμίευση στο σύνολό της. Γιατί σήμερα, η αποταμίευση δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα αλλά γενικότερα με τους πόρους που κληρονομούμε και που ελπίζουμε ότι θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές και έχει να κάνει και με το περιβάλλον. Γύρω σας θα δείτε την έκθεση από την προηγούμενη ενέργεια Κοινωνικής Ευθύνης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία είχε σχέση με την αποταμίευση και το περιβάλλον και στην οποία διαγωνίστηκαν οι φοιτητές της ΑΣΚΤ Αθηνών και Θεσσαλονίκης και έκαναν έργα με θέμα την αποταμίευση και το περιβάλλον.
Αφού ευχαριστήσω τον υπουργό, να τον διαβεβαιώσω ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχίσει να είναι πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της οικονομίας».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών