KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ρουμπινί: Έρχονται δύσκολες ώρες για την ελληνική οικονομία



Εκτίναξη του ελλείμματος στο 6-7% και αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης από 1 έως -4% προβλέπει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, και καλεί την Ελλάδα να ακολουθήσει τον μονόδρομο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αν δεν θέλει να τεθεί στο περιθώριο της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμπινί, τα σημαντικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι πρωτίστως εγγενή και όχι επακόλουθα της διεθνούς κρίσης.

Γι' αυτό και χρίζουν εντελώς διαφορετικής αντιμετώπισης.

Κατά τον διεθνούς φήμης οικονομολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας δεν αρκεί από μόνη της για να φέρει οικονομική πρόοδο στην Ελλάδα, καθώς τα εγχώρια προβλήματα είναι εντελώς ανεξάρτητα από τα διεθνή.

Και αυτό, διότι μπορεί η παγκόσμια κρίση να έχει επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία (κυρίως στους τομείς του τουρισμού και της ναυτιλίας) αλλά τα βασικά προβλήματα που πρέπει να επιλύσει η Ελλάδα, το υπέρογκο δημόσιο χρέος και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα, προϋπήρχαν της κρίσης

Ο κ. Ρουμπινί επισημαίνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρύθμιση είναι κρίσιμη, ενώ δεν υπάρχουν περιθώρια για αποσπασματικά μέτρα ή περαιτέρω φορολογικές επιβαρύνσεις, με την έμφαση να μεταφέρεται στην περικοπή δαπανών.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή οικονομία, ο κ. Ρουμπίνι εκτίμησε ανάκαμψη από το 2010, αλλά με αργούς ρυθμούς, επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπάρχει ακόμη κίνδυνος υποτροπής.

Αιτιολογώντας την εκτίμησή του για βραδεία ανάκαμψη στη διεθνή οικονομία, σε αντίθεση με εκτιμήσεις πολλών οικονομολόγων και αναλυτών, τόνισε ότι βασικοί παράγοντες που στηρίζουν την ανάκαμψη δεν έχουν φθάσει στο κατώτερο σημείο ώστε να δικαιολογείται επαναφορά σε θετικούς ρυθμούς.

Όσον αφορά την ανεργία, η εμπειρία δείχνει ότι σε περίοδο ενάμιση έτους μετά από μια ύφεση εξακολουθεί η απώλεια θέσεων εργασίας, και οι εκτιμήσεις του ίδιου κάνουν λόγο για μεγάλης έκτασης απώλειες σε ΗΠΑ και ευρωζώνη και αύξηση της ανεργίας στο 11% ειδικά στην αμερικανική οικονομία.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών