KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Νέα μεγάλη κομπίνα με τις αναλήψεις από ΑΤΜ



Ληστρικές επιθέσεις σε καταθέτες που χρησιμοποιούν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, σημειώνονται και πυκνώνουν με ανησυχητικό ρυθμό το τελευταίο διάστημα. Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και οι τράπεζες μέλη της με σημερινή τους ανακοίνωση ενημερώνουν το κοινό ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται νέας μορφής απάτη μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών. Συγκεκριμένα, υπάρχουν καταγγελίες πελατών με περιστατικά κατά τα οποία, τη στιγμή που ο κάτοχος της κάρτας πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ, ομάδα δραστών, αφού προηγουμένως έχει δει το μυστικό αριθμό (pin) της κάρτας κατά την πληκτρολόγησή του από τον κάτοχο, του αποσπά την προσοχή ρίχνοντας κάτω ένα χαρτονόμισμα.

Στη συνέχεια, ένας εκ των δραστών πείθει τον πελάτη να απομακρυνθεί στιγμιαία από το ΑΤΜ, προκειμένου να πάρει το χαρτονόμισμα που δήθεν του έπεσε, ενώ την ίδια στιγμή άλλος δράστης, συνεργός του πρώτου, αφαιρεί την κάρτα από το ΑΤΜ. Στις περισσότερες των περιπτώσεων και προκειμένου να μην αντιληφθεί εγκαίρως ο πελάτης την κλοπή της κάρτας του, οι δράστες τοποθετούν στην υποδοχή κλεμμένη κάρτα άλλου πελάτη. Τότε και ενώ ο πελάτης απομακρύνεται ήσυχος από το ΑΤΜ, οι δράστες, την ίδια σχεδόν στιγμή, πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις, έχοντας στα χέρια τους κάρτα και pin.

Η ΕΕΤ συνιστά προς όλους τους κατόχους καρτών τα εξής:

- Βεβαιωθείτε ότι κατά τη διάρκεια της συναλλαγής ο επόμενος πελάτης βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας, ώστε να μην μπορεί να δει τι πληκτρολογείτε.

- Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας πλησιάζει και να αποσπά με οποιοδήποτε τρόπο την προσοχή σας.

- Ελέγχετε μετά τη συναλλαγή σας αν η κάρτα που παραλαμβάνετε από το ΑΤΜ είναι η δική σας.

- Δηλώστε αμέσως το περιστατικό στην τράπεζα στα τηλέφωνα που εμφανίζονται στην οθόνη του ΑΤΜ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών