KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Έρχονται αυξήσεις φόρων σε καύσιμα και ποτά...


Η μείωση του ελλείμματος είναι ο πρωταρχικός στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Για να το επιτύχει ψάχνει να βρει έσοδα, και απ' ό,τι φαίνεται καταλήγει στη μεγάλη αύξηση του φόρου στα καύσιμα.

Η αύξηση από 10% έως 20% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης θα επιβαρύνει τις τιμές λιανικής κατά πέντε με δέκα λεπτά του ευρώ.

Η αναπροσαρμογή θα γίνει σε μια δόση και όχι κλιμακωτά, όπως έγινε την περίοδο 2006-2009, όταν είχε αυξηθεί κατά 20% σε τέσσερις ετήσιες δόσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξέτασε και εισηγήσεις για αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά.

Όσον αφορά τα οινοπνευματώδη ποτά, η αύξηση εκτιμάται ότι δεν θα είχε σημαντικά αποτελέσματα, αφού για κάθε αύξηση κατά 20% του ΕΦΚ των ποτών τα δημόσια έσοδα αυξάνονται το πολύ κατά 20 εκατ. ευρώ.

Για τα τσιγάρα, κρίθηκε ότι δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης της φορολογίας, καθώς τα έσοδα αυξάνονται σημαντικά τους τελευταίους μήνες λόγω της αύξησης των λιανικών τιμών.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών