KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας από το WWF Ε


Μετά την τραγωδία των πυρκαγιών του 2007 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Πίνδος Περιβαλλοντική και Καλλιστώ, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνδιοργανώνουν πρόγραμμα εθελοντικής δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης στη Βόρεια Πίνδο για τη θερινή περίοδο 2009.

Σε κάθε πρόγραμμα θα συμμετέχουν άτομα ηλικίας 18 και άνω, υπό την καθοδήγηση των τοπικών συνεργατών των τριών οργανώσεων. Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ και καλύπτει μέρος του κόστους διατροφής. Το υπόλοιπο της διατροφής, η διαμονή, η ιδιωτική ασφάλιση, οι ξεναγήσεις καθώς και οι περιηγήσεις-εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή των προγραμμάτων, καλύπτονται από τις τρεις Περιβαλλοντικές οργανώσεις, με την υποστήριξη, διαφορετικών για κάθε οργάνωση, χορηγών.

Τα προγράμματα θα διεξαχθούν σε δύο διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Πίνδου:

Βοβούσα, Ανατολικό Ζαγόρι, Πίνδος - 12 Ιουλίου – 6 Σεπτεμβρίου 2009:

Το χωριό της Βοβούσας βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μετσόβου. Xωρίζεται στα δύο από τα καταγάλανα νερά του ποταμού Αώου. Στην περιοχή συναντάμε σπάνια μεγάλα θηλαστικά, όπως είναι η αρκούδα, ο λύκος και το αγριόγιδο. Η Βοβούσα είναι κυριολεκτικά περικυκλωμένη από πυκνά δάση και αποτελεί το κέντρο του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου.
Το πρόγραμμα θα έχει εφαρμογή στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, με έδρα την κοινότητα Βοβούσας του νομού Ιωαννίνων και οργανώνεται από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή: Πίνδος Περιβαλλοντική, Καλλιστώ και WWF Ελλάς. Κάθε ομάδα που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα θα είναι εφοδιασμένη με οχήματα, κιάλια, ασυρμάτους και τα κατάλληλα εργαλεία δασοπυρόσβεσης και θα συνεργάζεται στενά με το δασικό συνεταιρισμό Βοβούσας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μετσόβου και Μιλιωτάδων. Κάθε ομάδα θα αντικαθίσταται κάθε 15 μέρες, οπότε συνολικά θα συγκροτηθούν τέσσερις ομάδες.

Αριθμός εθελοντών: Οκτώ (8) εθελοντές ανά περίοδο (συνολικά 32 εθελοντές)

Περίοδοι: Τέσσερις (4) ήτοι 12-26 Ιουλίου, 26 Ιουλίου – 9 Αυγούστου, 9 – 23 Αυγούστου, 23 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου 2009.

Διαμονή: Στο καταφύγιο της Βοβούσας με πρόσβαση σε οργανωμένη κουζίνα και εγκαταστάσεις υγιεινής.

Γράμμος, Βόρεια Πίνδος, Πίνδος - 19 Ιουλίου- 30 Αυγούστου 2009:

Το πρόγραμμα θα έχει εφαρμογή στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, με βάση το Δήμο Νεστορίου και την Κοινότητα Γράμμουστας του νόμου Καστοριάς, και οργανώνεται από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις: Καλλιστώ και WWF Ελλάς.

Κάθε ομάδα θα αντικαθίσταται κάθε 15 ήμερες οπότε συνολικά θα συγκροτηθούν τρεις ομάδες.

Αριθμός εθελοντών: Τέσσερις (4) εθελοντές ανά περίοδο (συνολικά 12 εθελοντές).

Περίοδοι: Τρεις (3) ήτοι 19 Ιουλίου - 2 Αυγούστου, 2 Αυγούστου - 16 Αυγούστου, 16 Αυγούστου - 30 Αυγούστου 2009.

Διαμονή: στο Νεστόριο Καστοριάς ή στο Χιονάτο του Δήμου Ακριτών ή στην Καλή Βρύση του Δήμου Ακριτών..

Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα απόσυρσης των παλαιών κλιματιστικών



Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα απόσυρσης των παλαιών ενεργοβόρων κλιματιστικών. Το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση των καταναλωτών έως 35% με ανώτατο ποσό τα 500 ευρώ για δυο παλιά κλιματιστικά κάθε σπιτιού αρκεί αυτά να λειτουργούν.

Το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί ότι έχουν εμφανιστεί παραπλανητικές ιστοσελίδες που εξαπατούν. Η επίσημη ιστοσελίδα, με το πρόγραμμα αντικατάστασης είναι allazoklima.gr. Πληροφορίες παρέχονται επίσης από την τηλεφωνική γραμμή 801-11-15-300.


Ο Kumi Naidoo θα αναλάβει διευθυντής της Διεθνούς Greenpeace


Ο Kumi Naidoo θα αναλάβει το ρόλο του γενικού διευθυντή της διεθνούς οργάνωσης τον Νοέμβριο του 2009, όταν και αποχωρεί ο σημερινός διευθυντής, Gerd Leipold, μετά από σχεδόν εννέα χρόνια.

Ο Kumi ήταν μέρος της επιτυχούς προσπάθειας ενάντια στο απαρτχάιντ στη γενέτειρά του, τη Νότια Αφρική. Για δέκα χρόνια ήταν ο γενικός γραμματέας της CIVICUS (World Alliance for Citizen Participation - Παγκόσμια Συμμαχία για τη Συμμετοχή των Πολιτών). Σήμερα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Greenpeace στην Αφρική και προΐσταται της Παγκόσμιας Εκστρατείας Δράσης για το Κλίμα (Global Campaign for Climate Action - GCCA), μέλος της οποίας είναι και η Greenpeace.

Ήταν ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης Global Call to Action Against Poverty (Παγκόσμιο Κάλεσμα σε Δράση Ενάντια στη Φτώχεια), η οποία εξελίχθηκε από το 2005 σε μία συμμαχία οργανώσεων σε πάνω από 100 χώρες. Ο Kumi φέρνει μαζί του το πάθος του για τον ακτιβισμό, για τη μη βίαιη δράση και τις ιδέες του για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της Greenpeace.

"Ο τρόπος που δουλεύει η Greenpeace σε όλα τα επίπεδα, από την αντιπαράθεση ως τη συνεργασία αποτελεί πηγή έμπνευσης. Το μίγμα πρακτικότητας και πάθους είναι αυτό που κάνει την οργάνωση αποτελεσματική και ικανή να φέρνει πραγματική αλλαγή στον κόσμο. Πιστεύω ότι η Greenpeace είναι ένα από τα πιο πολύτιμα κεφάλαια για την παγκόσμια κοινότητα στην προσπάθεια να αντιστρέψουμε τη μοιραία πορεία που έχει ο πλανήτης μας", δήλωσε ο Kumi Naidoo.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών