KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΡΙΤΗς παρουσιάζει δέκα συμβουλές για να είστε πιο αποδοτικοί στη δουλειά σας και να μειώσετε το άγχος.
Άσχετα με το συγκεκριμένο επάγγελμα του καθενός, όλοι μας θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικοί γίνεται στην δουλειά μας, για να μειώσουμε το εργασιακό στρες και να βελτιώσουμε την ποιότητα της εργασίας μας. Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω δέκα συμβουλές, τότε αναπόφευκτα το επίπεδο της δουλειάς σας θα είναι καλύτερο κι εσείς θα είσαστε πιο παραγωγικοί.

1. Κάνετε μια λίστα με τους στόχους της ημέρας

Ο πιο εύκολος τρόπος να χαραμίσετε μια μέρα είναι να χαζεύετε, χωρίς να έχετε οριοθετήσει τους στόχους σας, χωρίς να γνωρίζετε τις εργασίες που πρέπει να φέρετε εκ πέρας μέχρι το τέλος της ημέρας. Αν όμως έχετε σκεφτεί από πριν ποιές είναι οι σημαντικότερες δουλειές που πρέπει να τελειώσετε μέχρι το τέλος του ωραρίου, τότε δεν θα πελαγώσετε ούτε θα ασχοληθείτε με "ανούσια" πράγματα που το μόνο που κάνουν είναι να σας τρώνε το χρόνο.

2. Βάλτε σε προτεραιότητα του στόχους σας

Μερικές φορές ακόμα κι αν έχετε οριοθετήσει τους στόχους της ημέρας, δεν καταφέρνετε να τελειώσετε όλες τις δουλειές σας. Μια λύση στο πρόβλημα αυτό, είναι να βάλετε σε προτεραιότητα τις εργασίες, έτσι ώστε ακόμα κι αν δεν προλάβετε να τις κάνετε όλες, να έχετε τελειώσει τουλάχιστον τις σημαντικότερες και τις πιο επείγουσες.

3. Τελειώνετε κάτι πριν αρχίσετε κάτι άλλο

Μια κλασική παγίδα είναι να σταματάμε να δουλεύουμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο project και να ξεκινάμε ένα άλλο, είτε για να καθαρίσει το μυαλό μας είτε επειδή το συγκεκριμένο θέμα μας κούρασε. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος, γιατί κινδυνεύουμε να μην έχουμε τελειώσει ουσιαστικά τίποτα με το τέλος της ημέρα
4. Κατανοήστε πότε είστε πιο αποδοτικοί

Κάποιο άνθρωποι είναι αυτό που λέμε "πρωινοί τύποι" ενώ άλλοι αποδίδουν καλύτερα τις απογευματινές ή μεσημεριανές ώρες. Αν ο καθένας μας μπορέσει να καταλάβει ποιά ώρα της ημέρας δουλεύει με πιο ξεκάθαρο μυαλό, τότε μπορεί να οργανώσει τις δουλειές του καλύτερα και να έχει μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτό που κάνει.

5. Να είστε ελαστικοί με τον εαυτό σας

Δεν είναι απαραίτητο να δουλεύετε 10 ώρες ασταμάτητα. Το πιο πιθανό είναι να είστε πολύ κουρασμένοι για να αποδώσετε τόσο καλά όσο θέλετε. Δώστε στον εαυτό σας λίγη ώρα για να ξεκουραστεί, κάνετε μικρά διαλείμματα για να χαλαρώσετε έτσι ώστε να έχετε πιο καθαρό μυαλό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
6. Μην αποσπάστε από άλλα πράγματα

Αν την ώρα που δουλεύετε έχετε ανοικτό το μέιλ σας ή ακόμα χειρότερα το... Facebook ή το chat, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σας πάρει τη διπλή ώρα να τελειώσετε αυτό που κάνετε. Χρησιμοποιήστε το προσωπικό σας διάλειμμα για τέτοιες στιγμές. Για να αποδώσετε καλύτερα πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι τη συγκεκριμένη στιγμή.

7. Μην έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Μπορεί εσείς να θέλετε να έχετε ολοκληρώσει 10 διαφορετικά projects μέχρι τη δύση του ηλίου, αλλά δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας. Μην προσπαθείτε να χωρέσετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα υπερβολικά πολλά πράγματα, που ενδόμυχα γνωρίζετε ότι είναι αδύνατο να καταφέρετε.

8. Οργανώστε την επόμενη ημέρα

Για να μην αγχώνεστε χωρίς ουσιαστικό λόγο, είναι καλύτερο να έχετε ένα γενικό πλάνο των υποχρεώσεων σας για την επόμενη ημέρα, στο τέλος της σημερινής. Αφού τελειώσετε όλα όσα πρέπει να κάνετε σήμερα, αναλογιστείτε τι πρέπει να κάνετε αύριο και οργανώστε τον χρόνο σας ανάλογα με την ποσότητα της δουλειάς.

9. Κοιμηθείτε καλά και τρώτε υγιεινά

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν κοιμάστε πέντε ώρες κάθε βράδυ, την επόμενη μέρα θα είστε πολύ κουρασμένος για να μπορέσετε να αποδώσετε στο 100% των ικανοτήτων σας. Αυτό σε συνδυασμό με την κακή διατροφή μπορεί να ζημιώσει την ποιότητα της δουλειά σας.

10. Φτιάξτε το γραφείο σας

Αν οργανώσετε όλα τα χαρτιά ή όποια αντικείμενα έχετε πάνω στο γραφείο σας και αν προσπαθήσετε να κάνετε το χώρο εργασίας σας όσο πιο "φιλικό" για εσάς, τότε θα έχετε περισσότερη όρεξη για δουλειά. Ένας ακατάστατος χώρος σε συνδυασμό με ένα "αξιλόξενο" χώρο εργασίας δεν σας βοηθάει στη δουλειά σας, και μερικές φορές, μπορεί ακόμα και να σας δημιουργήσει περισσότερο εργασιακό στρες. Αν όμως όλα είναι όπως εσείς τα θέλετε (στα λογικά και επιτρεπτά πλαίσια πάντα) είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποδίδετε καλύτερα σε ότι κι αν κάνετε.


και να πρέπει να καταπιαστούμε με τα ίδια πράγματα και την επόμενη.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών