KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009



Αδέσποτα και Δήμος Αργυρούπολης



Οξύμωρα αδέσποτα ευτυχισμένα και δυστυχισμένα μαζί πλέουν σε πελάγη ευτυχισμένης δυστυχίας. Θα θέλαμε να ακούσουμε χωρίς λεκτικό πληθωρισμό, ανακρίβειες και υπεκφυγές, τα λόγια των αρμόδιων αρχών του δήμου, για την άναρχη αυτή κατάσταση στα όρια της περιφέρειάς τους.

Οι φιλοζωικοί σύλλογοι, σωματεία, εθελοντές συνδράμουν όπως μπορούν, με προσωπικά έξοδα και στερήσεις και πραγματοποιούν αγώνα δρόμου προκειμένου να περισυλλέξουν τα αδέσποτα, να τα στειρώσουν, να τα ταΐσουν.

Διερωτάται λοιπόν κανείς , ποιον ρόλο έχουν χρεωθεί όλοι αυτοί οι εθελοντές και χάρη στην αμέλεια και υπαιτιότητα ποιου φορέα ανέλαβαν όλη αυτή τη δαπανηρή και ψυχοφθόρα δράση; Μήπως ο Δήμος είναι ο αδιάφορος φορέας, που η κωλυσιεργία του στην εφαρμογή του Νόμου 3170/2003 και του άρθρου 7 έχει επιφέρει αυτή την άκαμπτη πραγματικότητα;

Άρθρο 7

Περισυλλογή αδέσποτων σκύλων

1. Αρμόδιοι για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων είναι οι δήμοι και οι κοινότητες. Η περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων μπορεί να πραγματοποιείται και από ζωοφιλικά σωματεία, εφόσον διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, σε συνεργασία με τον αρμόδιο δήμο ή κοινότητα. Οι δήμοι και οι κοινότητες συγκροτούν τα συνεργεία περισυλλογής από άτομα τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία σε θέματα που αφορούν στην αιχμαλωσία των ζώων και κατέχουν τις τεχνικές χειρισμού τους. Κατά την αιχμαλωσία και την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων απαγορεύεται η κακομεταχείριση τους.

3.α. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται, οδηγούνται στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που ιδρύονται και λειτουργούν από τους δήμους, τις κοινότητες και τα ζωοφιλικά σωματεία σε ιδιόκτητους ή μη χώρους.

4. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται οδηγούνται σε καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπου υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση και παραμένουν μέχρι να αναλάβει κάποιος ενδιαφερόμενος τη φιλοξενία τους. Σκύλοι που περισυλλέγονται και διαπιστώνεται από τη σήμανση τους ότι έχουν ιδιοκτήτη που έχει δηλώσει την απώλεια τους, επιστρέφονται σε αυτόν. Δεν επιτρέπεται η υιοθεσία των σκύλων από άτομα ηλικίας μικρότερης των δεκαέξι ετών, χωρίς την έγγραφη συναίνεση των προσώπων που ασκούν τη γονική μέριμνα. Σκύλοι που δίνονται σε ιδιώτες για φιλοξενία, πρέπει προηγουμένως να σημανθούν, να καταγραφούν και να υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό και στείρωση. Οι σκύλοι που παραμένουν στο καταφύγιο, εφόσον σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου του καταφυγίου κρίνονται υγιείς, επιτρέπεται να επαναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον, με απόφαση της αρμόδιας δημοτικής ή κοινοτικής αρχής, εντός των διοικητικών τους ορίων και κατά προτίμηση στην περιοχή από όπου περισυνελέγησαν, αφού προηγουμένως σημανθούν, καταγραφούν και υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό και στείρωση. Την ευθύνη για την επίβλεψη, τη φροντίδα και την ευζωία τους έχουν τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 3α. Για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων σκύλων λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού τους στην περιοχή όπου επαναφέρονται. Η επαναφορά δεν επιτρέπεται σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας και αεροδρόμια.

5. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται και διαπιστώνεται μετά από κτηνιατρική εξέταση ότι είναι επικίνδυνοι σύμφωνα με όσα ορίζονται στην περίπτωση γ' του άρθρου 1, ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, υποβάλλονται σε ευθανασία. Σκύλοι ανίκανοι να αυτοσυντηρηθούν λόγω γήρατος ή αναπηρίας, εφόσον μετά από κτηνιατρική εξέταση διαπιστώνεται ότι η διατήρηση τους στη ζωή είναι αντίθετη με την ευζωία τους, υποβάλλονται σε ευθανασία. Σκύλοι που διαπιστώνεται από την κτηνιατρική εξέταση ότι είναι τραυματισμένοι ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή μέσα στα καταφύγια, με την ευθύνη της διοίκησης τους.

Σας υπενθυμίζουμε επιπρόσθετα το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης στις 26 Νοεμβρίου 2008 προς τους Δήμους και τις Κοινότητες της χώρας, το οποίο και έλεγε…

«….σύμφωνα με τα σχετικά, η μέριμνα για την περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή περίθαλψη και στείρωση των αδέσποτων ζώων είναι αρμοδιότητα των Δήμων και Κοινοτήτων στη ζώνη ευθύνης τους….»

Θα θέλαμε συνοψίζοντας, να γνωρίζουμε ποιο είναι το οριστικοποιημένο πρόγραμμά σας που αφορά στα αδέσποτα του Δήμου σας, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα με αγέλες αδέσποτων, πεινασμένων και αμελημένων, που η άγρια παρουσία τους, συχνά τρομοκρατεί τους κατοίκους, ιδίους τους γονείς με τα μικρά παιδιά. Φαινόμενα αγανακτισμένων πολιτών, που συχνά καταφεύγουν σε βίαιες και αποκτηνωμένες λύσεις , και την εικόνα του δήμου αμαυρώνουν και την ευρωπαϊκή εικόνα μας θολώνουν, και τον κόπο και την εργασία των φιλοζωικών συλλόγων, αλλά και των απλών φιλόζωων εκμηδενίζουν.

Είμαστε σίγουροι ότι προσπαθείτε να κάνετε το καλύτερο για τον Δήμο σας και τους πολίτες του. Είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιάσετε και το θέμα των αδέσποτων με την ευαισθησία και την αποφασιστικότητα που σας διακατέχει ως δήμο και για όλα τα άλλα θέματα. Σε αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα αξίζει η ανθρωπιστική μέριμνα και φροντίδα.

Η στάση που θα διαμορφώσετε από εδώ και στο εξής, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψει ξανά την κυκλοφορία δημοσιευμάτων που απαξιώνουν το δήμο σας και εν γένει τη χώρα μας.

Άλλωστε πρέπει να αναλογιστείτε ότι αυτά τα φαινόμενα μόνο δυσοίωνα αποδεικνύονται για όλους.

Και όπως είπε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Οφείλουμε να δείξουμε στα ζώα μεγάλη καλοσύνη και ευγένεια για πολλούς λόγους. Αλλά πάνω απ’ όλα επειδή είναι της ιδίας προέλευσης με εμάς».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών