KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ 1-3
Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του ματς στους ομίλους του EUROPA League ηττήθηκε με 3-1 από την Γαλατάσαραϊ, χάρη στα γκολ των Ελάνο στο 5', Μπάρος στο 47' και Σαριέγκι με αυτογκολ στο 56'. Για το "τριφύλλι" μείωσε στο 77' ο Σαλπιγγίδης.
Μόνο θετικό δεν ήταν το ντεμπούτο του Παναθηναϊκού στο EUROPA League, καθώς η ήττα με 3-1 από τη Γαλατά, κάθισε βαριά στους πράσινους, τόσο εντός γηπέδου, όσο και εκτός. Τα πολλά λάθη στην αμυντική γραμμή προκάλεσαν ζημιές, ενώ το αμυντικό πρόβλημα των πρασίνων δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε και από τον Νίκο Πατέρα, ο οποίος μετά το τέλος του ματς, τόνισε πως "πρέπει να διορθώσουμε τις βλακείες".\

Όμως, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός δέχθηκε και ένα πλήγμα στην ηρεμία του, καθώς ο κόσμος αποδοκίμασε τον Μάριο Γκαλίνοβιτς αμέσως το 0-3, αναγκάζοντας τον Γιώργο Καραγκούνη να δηλώσει μετά το παιχνίδι "ήταν σαν να μας αποδοκιμάζουν όλους!". Παράλληλα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν δίστασε να πει ότι "ξεφτιλίστηκε το όνομα του Παναθηναϊκού".

Παράλληλα, η εκτός έδρας νίκη της Στεάουα Βουκουρεστίου επί της Στουρμ Γκρατς με 1-0, δημιούργησε ακόμη περισσότερα -βαθμολογικά- προβλήματα, αφού αυτή η επιτυχία των Ρουμάνων σίγουρα δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα του... Παναθηναϊκού, ειδικά σε συνδυασμό με τη δική τους ήττα στο ΟΑΚΑ από τους Τούρκους.

Ξεκίνημα με το αριστερό

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Τούρκους να πατάνε καλύτερα στον βροχερό αγωνιστικό χώρο από τον Παναθηναϊκό. Σε μια αντεπίθεση του "τριφυλλιού" από τα αριστερά ο Λέτο έχασε τη μπάλα, με τον Μπάρος να φεύγει γρήγορα και να κατευθύνεται στην περιοχή των πράσινων.

Ο Τσέχος επιθετικός έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Στέργο Μαρίνο να κάνει τάκλιν στη προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα, όμως για κακή του τύχη την έστρωσε στον Ελάνο που με πλασέ στο 5ο λεπτό έκανε το 0-1.

Το γεγονός πως ο αγωνιστικός χώρος είναι βρεγμένος δεν βοηθάει τις προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού να ισορροπήσουν το ματς, καθώς η μπάλα εύκολα γλιστράει πάνω στο χορτάρι.

Στο 24΄η Γαλατάσαραϊ έκανε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Εμρέ Γκονκούρ τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο νεαρός Ουκάρ. O Φρανκ Ράικαρντ τον έβάλε στα αριστερά και έφερε τον έμπειρο Μπαλτά στο κέντρο της άμυνας.

Τρία λεπτά αργότερα η Γαλατά έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δυο τα τέρματα της, όταν ο Μπάρος πήρε την κάθετη μπαλιά από τον Ελάνο και βρέθηκε μόνος του από πλάγια θέση μέσα την περιοχή του "τριφυλλιού", όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

Χτυπάει στις αντεπιθέσεις η Γαλατά

Η Τουρκική ομάδα εκμεταλλευόμενη τα λάθη στην άμυνα του Παναθηναϊκού δημιουργεί πολύ επικίνδυνες φάσεις. Χαρακτηριστικά στο 34' ο Κιούελ πέρασε εύκολα από τα αριστερά τον Μαρίνο και έβγαλε τη σέντρα, με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Ευτυχώς για τους πράσινους η άμυνα έδιωξε σε κόρνερ τελευταία στιγμή. Με την εκτέλεση του οι Τούρκοι παραλίγο να κάνουν το 0-2, όταν ο Ελάνο ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως ο Σαριέγκι με τάκλιν έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός βγήκε οργανωμένα στην επίθεση, όμως ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε τη σέντρα του Χριστοδουλόπουλου με τους αμυντικούς της Γαλατά να διώχνουν τον κίνδυνο. Το ημίχρονο έκλεισε με τη Γαλατά να προηγείται στο σκορ χάρη στο γκολ-δώρο του Μαρίνου στον Ελάνο στο 5ό λεπτό της αναμέτρησης.

Γκολ με το... καλησπέρα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ακριβώς όπως και στο πρώτο. Δεχόμενος ένα γκολ στα πρώτα λεπτά της έναρξης του αγώνα.

Συγκεκριμένα ο πολύ κακός σήμερα Κατσουράνης έχασε τη μπάλα στο κέντρο με αποτέλεσμα ο Ελάνο να πιάσει απροετοίμαστη την άμυνα του Παναθηναϊκού. Με μια "μαγική" κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μπάρος που ξεπέρασε τον Γκαλίνοβιτς και στο 47΄ έκανε το 0-2.

Μετά το 2-0 ο Χενκ Τεν Κάτε τα παίζει όλα για όλα, αφού πέρασε τον Σωτήρη Νίνη στη θέση του Κώστα Κατσουράνη, και τον Πετρόπουλο στη θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Τρίλεπτη πολιορκία

Οι αλλαγές του Ολλανδού τεχνικού έπιασαν αμέσως τόπο, αφού σε ένα τρίλεπτο φωτιά ο Παναθηναϊκός έχασε δυο ευκαιρίες.

Ο Νίνης έκανε την κούρσα από τα δεξιά στο 52' και έβγαλε τη σέντρα, με τον Λέτο να μην πλασάρει σωστά και να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-1. Στη συνέχεια ο Νίνης με προσωπική ενέργεια βρέθηκε στην περιοχή του Φράνκο, όμως το σουτ του εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Γαλατά.

Ο Παναθηναϊκός φανέρά ανεβασμένος δημιούργησε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Καραγκούνης βρήκε τον Πετρόπουλο που βγήκε απέναντι από τον Φράνκο, με τον Αργεντινό να αποκρούει τη μπάλα.

Ένα ακόμη λάθος και 0-3

Πάνω που οι παίκτες του Παναθηναίκού πίεζαν για ένα γκολ, ήρθε μια άτυχη στιγμή που στοίχισε ένα ακόμα τέρμα στο "τριφύλλι". Σε εκτέλεση φάουλ του Ελάνο, ο Σαριέγκι έβαλε λάθος το πόδι του με αποτέλεσμα η μπάλα να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς στο 56ο λεπτό.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Πετρόπουλος, που έχει μπει πολύ δυνατά στον αγώνα, έκανε το σουτ, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Φράνκο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού φαίνεται να μην πιστεύουν πια στις δυνάμεις τους, αφού αυτό το 0-3 υπέρ της Γαλατά δύσκολα μπορεί να ανατραπεί. Οι παίκτες του "τριφυλλιού" κάνουν κάποια σουτ μακριά από την εστία του Φράνκο, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν τον Αργεντινό τερματοφύλακα.

Το γκολ της τιμής από τον Σάλπι

Ο Παναθηναϊκός στο 77' μείωσε το σκορ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή του Φράνκο και να κάνει το 3-1. Όλα τα λεφτά στην φάση η καταπληκτική σκαφτή μπαλιά του Καραγκούνη, που την πέρασε πάνω από τρεις αμυντικούς της Γαλατά.

Τρία λεπτά αργότερα οι πράσινοι έφτασαν μια ανάσα από το 3-2, όταν ο Σαλπιγγίδης έφυγε από τα δεξιά μόνος του και έφτασε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Γαλατά. Η επιλογή του ωστόσο να σουτάρει και να μην δώσει πάσα σε έναν εκ των Νίνη – Πετρόπουλο αποδείχθηκε λανθασμένη, με την μπάλα να βγαίνει κόρνερ.

Οι παίκτες του "τριφυλλιού" έχουν ξυπνήσει για τα καλά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, και στο 83' έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 3-2. Ο Νίνης έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Σαλπιγγίδη που γύρισε την μπάλα στον Σίλβα μέσα στην περιοχή της Γαλατά, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να χάνει δίκαια με 3-1 από την καλύτερη Γαλατάσαραϊ με 3-1.

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Κατσουράνης (Νίνης 47'), Σίλβα, Καραγκούνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (Πετρόπουλος 47'), Σαλπιγγίδης.

Γαλατάσαραϊ (Ράικαρντ): Λέο Φράνκο, Εμρέ Γκονκούρ (Ουκάρ 24'), Ελάνο (Αρντά Τουράν 62'), Κεϊτά (Μπαρίς Οζμπέκ 72'), Μεχμέτ Τοπάλ, Μπάρος, Σαρπ, Κιούελ, Εμρέ Ασίκ, Χακάν Μπαλτά, Σαμπρί.

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο
Βοηθοί: Λούκα Ματζιάνι, Ελένιτο Λιμπερατόρε
Συμπληρωματικοί (πίσω από τις εστίες): Αντρέα Ντε Μάρκο, Εμίντιο Μποργκάντι

Κίτρινες: Σαριέγκι (Παναθηναϊκός 18'), Κεϊτά (Γαλατά 40'), Λέο Φράνκο (Γαλατά 44'), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός 56'), Εμρέ Ασίκ (Γαλατά 69'), Ουγκούρ Ουκάρ (Γαλατά 76').
Κόκκινες: -

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών