KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Πτώση στη Wall Street, μετά την ανακοίνωση της Fed
Αμείωτο παρέμεινε το αμερικανικό βασικό «παρεμβατικό» επιτόκιο, γεγονός που επηρέασε τις αγορές.
Υποχώρησαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές έδειξαν να ανησυχούν ότι η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει για να εξασφαλισει τη ρευστότητα στην αγορά.
Η FED διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, αλλά κατέστησε σαφές ότι θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός εξαγορών ανεξόφλητων στεγαστικών δανείων, πρόγραμμα που παρατάθηκε μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αυτή η απόφαση θεωρείται ως ένδειξη των προθέσεων της Fed για σταδιακή εγκατάλειψη των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας. Μεταξύ των «θυμάτων» της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street ήταν οι μετοχές των τραπεζών, της στεγαστικής πίστης και του ενεργειακού τομέα.
Τελικά, στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση κατά 0,83%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,69%. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε και αυτός απώλειες σε ποσοστό 1,01%.

Πάντως, τα βλέμματα των επενδυτών αυτή την εβδομάδα είναι επίσης στραμμένα στη σύνοδο κορυφής της ομάδας G20, όπου τα φλέγοντα ζητήματα της παγκόσμιας οικονομίας θα τεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών. Η διήμερη σύνοδος του G20 ξεκινάει ολοκληρώνεται την Παρασκευή.


Με μικρή πτώση έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη
Τα σχόλια και οι αποφάσεις της Fed στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ακολουθεί η σύνοδος του G20.
Με οριακή πτώση έκλεισαν οι αγορές της Ευρώπης. Άνοδο κατέγραψαν οι τράπεζες, όπως οι HSBC και UBS, αλλά με την αγορά να τελεί εν αναμονή των σημερινών σχολίων και αποφάσεων για τα επιτόκια από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, Fed.

Τα βλέμματα των επενδυτών αυτή την εβδομάδα είναι επίσης στραμμένα στη σύνοδο κορυφής της ομάδας G20, όπου τα φλέγοντα ζητήματα της παγκόσμιας οικονομίας θα τεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών.
Ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε με απώλειες 0,06%, όπως επίσης στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 με απώλειες 0,10%. Πτωτικά έκλεισε και η Φρανκφούρτη, με τον δείκτη DAX να σημειώνει απώλειες 0,13%.
Οι αναλυτές αλλά και η αγορά αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κοντά σε μηδενικά επίπεδα έως 0,25% τουλάχιστον μέχρι το 2010.



ΑΣΙΑ.
Στη Fed και το G20 εστιάζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για ενδείξεις σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά από ανοδική πορεία ενός μηνός, καθώς ο επενδυτές δείχνουν να αναμένουν για ενδείξεις από τα σχόλια και τις αποφάσεις, σήμερα, της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης.
Οι ασιατικές αγορές χθες ενισχύθηκαν από τις βελτιωμένες προβλέψεις της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Ασίας για την ανάπτυξη της Κίνας και της Ινδίας, στο 8,2% και 6% αντίστοιχα, για το 2009.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε πτώση 0,4%, ενώ στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 0,4%. Στην Κίνα, ο σύνθετος δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάης σημείωσε απώλειες 0,3%, ενώ πτωτικός ήταν στην Ινδία και ο δείκτης Sensex, με μικρέ απώλειες 0,3%. Αισιοδοξία επικράτησε όμως στην Αυστραλία, με τον γενικό δείκτη να κερδίζει 1,5%.

Εκτός από τη Fed, το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται και στην σύνοδο της ομάδας G20, αυτή την εβδομάδα στο Πίτσμπουργκ, η οποία θα μελετήσει τις επόμενες κινήσεις των κυβερνήσεων των πλέον αναπτυγμένων αλλά και αναπτυσσόμενων χωρών για την έξοδο από την ύφεση και την παγκόσμιια οικονομική ανάκαμψη.,,


ΕΛΛΑΔΑ.
Υψηλό έτους στο Χ.Α.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.611,52 μονάδες

Το φράγμα των 2.600 μονάδων έσπασε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών του ΧΑ για πρώτη φορά μέσα σ' ένα χρόνο, ενώ ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.611,52 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 1,81%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 343,3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 42,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Τραπεζών κατά 3,36%, των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 2,07% και των Μέσων Ενημέρωσης κατά 1,94%. Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: της Υγείας κατά 2,57%, των Τροφίμων-ποτών κατά 1,47% και των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 0,32%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,22%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο κατά 1,25% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,97%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 119 ενισχύθηκαν, 81 υποχώρησαν και 58 παρέμειναν αμετάβλητες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών