KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλωσε



Υπεράκτια εταιρία είναι μια μορφή ξένης εταιρίας, αναγνωρισμένη πλήρως από το διεθνές δίκαιο ως ένα νομικό πρόσωπο το οποίο έχει δικαίωμα να προβαίνει σε κάθε μορφής δικαιοπραξίες.

Έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής, εφόσον καλύπτει τις υποχρεώσεις της έναντι του κράτους στο οποίο έγινε η σύστασή της. Χώρες στις οποίες ιδρύονται υπεράκτιες εταιρίες είναι ο Παναμάς, η Ιρλανδία, η Κύπρος, τα British Virgin Islands, τα Cayman islands κ.λ.π.

Τα πλεονεκτήματα που επιτυγχάνονται με την χρήση των εταιριών αυτών είναι η προστασία του ιδιοκτήτη τους από προσωπική ευθύνη δεδομένου ότι όλες οι πράξεις, συμβάσεις, συμβόλαια και άλλες δραστηριότητες γίνονται εξ ονόματος της εταιρίας. Έτσι εξασφαλίζεται πλήρης ανωνυμία του ιδιοκτήτη και προστασία έναντι τρίτων. Επίσης, με τη χρήση των εταιριών αυτών επιτυγχάνεται κάλυψη των δραστηριοτήτων και των περιουσιακών στοιχείων του πραγματικού ιδιοκτήτη. Τέλος, επιτυγχάνεται μείωση της φορολογίας και μεγαλύτερη ευελιξία επειδή οι διάφορες δραστηριότητες γίνονται μέσω της υπεράκτιας εταιρίας, παρά από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (δηλ. τον ιδιοκτήτη της εταιρίας) ως φυσικό πρόσωπο.

Με λίγα λόγια off shore σημαίνει ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΛΥΤΥΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.
Το μόνο που φαίνεται είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός και ο nominee, ένας δικηγόρος που εγγυάται την πλήρη ανωνυμία σου και σε εκπροσωπεί στην υπεράκτια χώρα.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους προτιμάται η ίδρυση μιας εξωχώρια εταιρείας έναντι μιας αντίστοιχης ελληνικής (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. ή Α.Ε.) ιδιαίτερα για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας (που είναι και ο συνηθέστερος λόγος) είναι συνοπτικά οι ακόλουθοι:
- Δεν υπάρχει τεκμήριο απόκτησης (πόθεν έσχες) του ακινήτου.
- Η αποφυγή φορολογικών επιβαρύνσεων
- Η αποφυγή διεκδικήσεων συζύγων σε περίπτωση διαζυγίου
- Σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής, δωρεάς, γονικής παροχής ή μεταβίβασης του ακινήτου ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου θα λάβει το σύνολο των μετοχών και δεν θα καταβάλλει φόρο μεταβίβασης, κληρονομιάς, γονικής παροχής ή δωρεάς.
Μειονέκτημα θα λέγαμε απλά ότι ο κάτοχος των μετοχών offshore εταιρειών θεωρείται εκ των προτέρων ως υποψήφιος για φοροδιαφυγή.

Το κόστος για μία υπεράκτια εταιρία είναι ανάλογα το κράτος από 300 μέχρι 1500$ τον πρώτο χρόνο και μετά περίπου 500$ ετήσια ίσως και λιγότερα Δείτε εδώ πληροφορίες για μια offshore

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών