KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Τον Οκτώβριο τελειώνουν τα αντιπλημμυρικά έργα στα καμένα

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς επισκέφθηκε χθες τις πληγείσες από τις πυρκαϊές περιοχές της Αττικής

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Στα μέσα Οκτωβρίου υπολογίζεται να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται από το ΥΠΕΧΩΔΕ στις καμένες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ νωρίτερα, στο τέλος Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιδιαβρωτικά έργα που εκτελούνται στις περιοχές αυτές. Αυτό τόνισε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε τα εκτελούμενα έργα στις καμένες περιοχές της Αττικής και υπογράμμισε ότι ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαϊές, επειδή υπήρχε η εμπειρία από τα έργα στην Πάρνηθα.

Σε ό,τι αφορά την αναδάσωση των καμένων περιοχών ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι έπειτα από μελέτη θα γίνει σε έκταση 50.000 στρεμμάτων, ενώ όλη η υπόλοιπη έκταση δεν χρειάζεται καμία επέμβαση διότι τα καμένα δάση αναγεννιούνται από μόνα τους υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει βοσκή. Πάντως, κατά το ΥΠΕΧΩΔΕ, η συνολική καμένη έκταση στη Βορειοανατολική Αττική υπολογίζεται στα 183.378 στρέμματα.

Με βάση αεροφωτογράφιση και δορυφορική απεικόνιση της περιοχής που επλήγη από τις φωτιές έγινε η ακριβής οριοθέτησή της και ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου εντόπισαν τις περιοχές που ενδέχεται να παρουσιάσουν πρόβλημα πλημμυρικής επικινδυνότητας ή κατολισθήσεων. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου τρεις ομάδες από 240 εξειδικευμένους δασεργάτες εκτελούν αντιδιαβρωτικά έργα με κορμοπλέγματα και κλαδοπλέγματα στις περιοχές της λεκάνης απορροής του Μαραθώνα (λίμνη Μαραθώνα, Αγιο Στέφανο) και της λεκάνης απορροής της Ραπεντώσα (Σταμάτα, Ροδόπολη). Ως σήμερα έχουν κατασκευαστεί πάνω από 180 χιλιόμετρα κορμοπλεγμάτων και κλαδοπλεγμάτων στις περιοχές αυτές, ενώ ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στις περιοχές του Βαρνάβα και του Γραμματικού.

Παράλληλα από τις αρχές Σεπτεμβρίου κατασκευάζονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με επτά εργολαβίες εγκατεστημένες με αντικείμενο τον καθαρισμό ρεμάτων, έργα προστασίας πρανών και κατασκευή αναβαθμών από συρματοκιβώτια ή από σκυρόδεμα σε κατάλληλες θέσεις για τη συγκρότηση φερτών υλικών. Οι εργολαβίες αυτές εκτελούνται στις περιοχές Μαραθώνα- ΓραμματικούΝ. Μάκρης, καθώς και Νότιας Πεντέλης (Νταού Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη, Ντράφι) που θα ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου. Επίσης θα γίνουν και δύο φράγματα στην ευρύτερη περιοχή, στο Ρέμα της Οινόης και στο ρέμα της Αγίας Τριάδας.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών