KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

gadgets,νεα.


Εξαρτημένοι οι άνθρωποι από το κινητό τους τηλέφωνο.

Εάν σας κλέβανε τι θα σας στοίχιζε λιγότερο; Το κινητό σας ή το πορτοφόλι σας; Αυτό το ερώτημα τέθηκε σε 8.000 άτομα και οι περισσότεροι υποστήριξαν πως θα προτιμούσαν να τους έπαιρναν το πορτοφόλι παρά το κινητό τους τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων Synovate το κινητό τηλέφωνο αποτελεί το μέσο που ελέγχει τη ζωή των ανθρώπων καθώς τα τρία τέταρτα των 8.000 ερωτηθέντων από 11 χώρες υποστήριξαν πως τη συγκεκριμένη συσκευή την παίρνουν παντού. Ρώσοι και οι κάτοικοι από τη Σιγκαπούρη είναι οι πιο εξαρτώμενοι από το κινητό τους. Επιπλέον, το 1/3 του δείγματος δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να ζήσει δίχως κινητό τηλέφωνο ενώ στην κορυφή της λίστας οι κάτοικοι της Ταϊβάν και της Σιγκαπούρης υποστηρίζουν πως θα τους ήταν δυσκολότερο να αντικαταστήσουν το τηλέφωνό τους παρά το πορτοφόλι τους.
Ακόμη, τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων έχουν κοντά το τηλέφωνό τους όταν κοιμούνται και δεν το απενεργοποιούν φοβούμενοι μήπως χάσουν κάτι.
«Τα κινητά τηλέφωνα αποπνέουν ασφάλεια και άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες. Αποτελούν το νο1 εργαλείο επικοινωνίας και συνδέουν τη ζωή μας», δήλωσε ο διευθυντής της Synovate, Jenny Chang.
Μάλιστα, τα κινητά τηλέφωνα έχουν αλλάξει και τη φύση των σχέσεων αφού πολλοί φλερτάρουν μέσω SMS (γραπτά μηνύματα) ενώ επιλέγουν να χωρίσουν με ένα γραπτό μήνυμα.
Εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες τη συσκευής οι καταναλωτές έχουν τις εξής προτιμήσεις ως προς τα πρόσθετα του τηλεφώνου: ξυπνητήρι, κάμερα και παιχνίδια.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το 17% των συμμετεχόντων χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για να σερφάρουν στο ίντερνετ και να ελέγξουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ενώ το 10% προτιμά ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook και Myspace.
Τέλος, το 37% του δείγματος παραδέχτηκε πως δεν ξέρει να χρησιμοποιεί όλες τις λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου τους.




Το μήνυμα εστάλη, ο οδηγός τράκαρε.

Στα ύψη ανεβάζει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος το γράψιμο και η αποστολή μηνυμάτων στο κινητό κατά τη διάρκεια της οδήγησης, υποστηρίζει έρευνα του το Ινστιτούτο Μεταφορών του Πολυτεχνείου της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η μελέτη υποστηρίζει πως ο κίνδυνος ατυχήματος αυξάνεται κατά 23 φορές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που κάνει ο οδηγός κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε σχέση με το κινητό του. Και αυτό γιατί το μήνυμα τον αναγκάζει να προσέχει την οθόνη παρά το δρόμο. Κατά μέσο όρο, ο οδηγός, κατά τη δημιουργία ενός μηνύματος, παύει να κοιτά το δρόμο επί 4,6 δευτερόλεπτα για κάθε περίοδο έξι δευτερολέπτων. Τουλάχιστον η συνομιλία στο κινητό επιτρέπει στον οδηγό να κοιτάζει το δρόμο.
Αναλυτικότερα, όταν ο οδηγός πληκτρολογεί ένα νούμερο, ο κίνδυνος ατυχήματος αυξάνεται κατά 2,8 φορές σε σχέση με το κανονικό οδήγημα, όταν μιλάει ή ακούει στο κινητό του, ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 4,1 φορές και όταν σκύβει για να πιάσει το κινητό του, την ώρα που οδηγεί, κατά 5,5 φορές. Τα ποσοστά αυτά ισχύουν για Ι.Χ.
Για τα φορτηγά και τα επαγγελματικά οχήματα, διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγαλύτερος: αυξημένος κατά 5,9 φορές όταν ο οδηγός πληκτρολογεί έναν αριθμό, 7 φορές όταν μιλάει ή ακούει στο κινητό, 13,7 φορές όταν σκύβει να πιάσει τη συσκευή του και 23,2 φορές όταν ο οδηγός στέλνει κάποιο μήνυμα, δηλαδή ο κίνδυνος είναι ανάλογος με αυτόν που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί Ι.Χ.
Οι ερευνητές, που χρησιμοποίησαν κάμερες μέσα στα οχήματα για να καταγράψουν τις αντιδράσεις των οδηγών, τονίζουν ότι "πέραν πάσης αμφιβολίας, ένας παράγων-κλειδί για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας είναι το να κρατά ο οδηγός τα μάτια του στο δρόμο". Στο πλαίσιο αυτό, συστήνουν να αποφεύγεται σε κάθε περίπτωση η δημιουργία και αποστολή μηνυμάτων από τον οδηγό με το κινητό του.


Samsung στην Ελλάδα

Το νέο φιλικό προς το περιβάλλον Samsung ECO Ε200, διαθέτει εξωτερικό κάλυμμα φτιαγμένο από βιοπλαστικό, που αποτελείται από φυσικά φυτικά υλικά που εξάγονται από φυτά, όπως το καλαμπόκι, ενώ η συσκευασία του είναι κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμο χάρτινο κουτί, χωρίς επίχρισμα.

Το βιοπλαστικό απαιτεί λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή του και περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, στην παραγωγική διαδικασία. Ένας τόνος βιο-πλαστικού που χρησιμοποιείται στο Samsung ECO E200 μπορεί να μειώσει κατά 2,16 τόνους το CO2 σε σχέση με τον πολυάνθρακα που παράγει το ακάθαρτο πετρέλαιο. Τα 400 καταστήματα WIND δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές σε όποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και αν ανήκουν να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της νέας eco – friendly συσκευής Samsung ECO E200. Η συγκεκριμένη συσκευή θα προσφέρεται από τα καταστήματα σε όλους τους καταναλωτές σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή λιανικής μόλις 113 ευρώ. Σημειώνεται οτι η αλυσίδα καταστημάτων της Wind προσφέρει το Samsung ECO Ε200 στο καταναλωτικό κοινό.





Λανσάρισμα για τη σειρά Mio Moov 500

Η Mio επεκτείνει τη σειρά Moov λανσάροντας τη νέα σειρά Moov 500 με maxi οθόνη αφής 4.7 ιντσών και αρκετά πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Η Mio Technology Europe ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να λανσάρει τη σειρά Moov 500, επεκτείνοντας έτσι την υπάρχουσα δημοφιλή σειρά συσκευών πλοήγησης Moov. Η νέα σειρά περιλαμβάνει τα πληρέστερα χαρακτηριστικά, ενώ όλες οι συσκευές της σειράς διαθέτουν μεγάλη οθόνη 4,7” για ακόμα πιο άνετη πλοήγηση και τους πληρέστερους και πιο ενημερωμένους χάρτες για Ελλάδα και Ευρώπη.
Όλα τα μοντέλα της σειράς Moov 500 διαθέτουν ένα αλουμινένιο πλαίσιο και μία anti glare LCD οθόνη αφής 4,7” εξαιρετικής διαύγειας για καλύτερη απεικόνιση του χάρτη και ευκολότερη πλοήγηση στα μενού της συσκευής. Όλα τα μοντέλα της νέας σειράς είναι εξαιρετικά λεπτά με πάχος μόνο 18mm και άρα ακόμα μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη ευκολία στη μεταφορά τους.
Το λανσάρισμα της καινούριας γκάμας των συσκευών Mio Moov 500 καθορίζει μία νέα εποχή καινοτομίας στις υπηρεσίες και τα περιεχόμενα που διατίθενται μέσω του MioMore, ένα πακέτο τεχνολογικών υπηρεσιών. Αυτές οι καινοτομίες περιλαμβάνουν «δυναμικά» Σημεία Ενδιαφέροντος που μπορεί ο χρήστης να κατεβάσει από το internet και NavPix φωτογραφική πλοήγηση που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να μοιράζονται και να αποθηκεύουν τοποθεσίες και προορισμούς χρησιμοποιώντας φωτογραφίες με συντεταγμένες (geo-tagged) καθώς επίσης και να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο φωτογραφίες κτιρίων και τοποθεσιών μέσω του Flickr(TM) και του GoogleEarth.




Η Nokia παρουσίασε το E63

Το Nokia E63 συμπληρώνει το επιτυχημένο Nokia E71 συνθέτοντας μια πολύ καλή σειρά συσκευών μηνυμάτων με QWERTY πληκτρολόγιο.

Η Nokia ανακοίνωσε την πιο πρόσφατη συσκευή που εμπλουτίζει τη σειρά Eseries, το Nokia E63, σχεδιασμένο για ανθρώπους που πρέπει να διαχειρίζονται εξίσου καλά τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική τους ζωή. Επενδύοντας στην επιτυχία του Nokia E71, τη ναυαρχίδα των συσκευών μηνυμάτων, το Nokia E63 φέρνει το πληκτρολόγιο QWERTY στο ευρύτερο κοινό σε πολύ καλή. Η έρευνα της Nokia καταδεικνύει πως οι άνθρωποι επιθυμούν μια συσκευή που να ανταποκρίνεται τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή, αλλά ταυτόχρονα να τους βοηθάει να τις ξεχωρίζει. Όταν κάποιος γευματίζει, επιθυμεί να αναβαθμίσει τον κοινωνικό του δίκτυο ή να διαβάζει τα μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό email, χωρίς να παρεμβάλλεται η εργασία του.
Αποτελεί άλλο ένα τρανό παράδειγμα όπου η τεχνολογία προσαρμόζεται ειδικά σε αυτούς που τη χρησιμοποιούν. Το Nokia E63 είναι η νέα πρόταση της σειράς Eseries – μια συσκευή μηνυμάτων με την οποία ο κάτοχος είναι εξίσου δραστήριος στην κοινωνική όσο και στην επαγγελματική του ζωή.
Αν και απευθύνεται σε μια νέα μερίδα καταναλωτών, προσφέροντας ειδικό σχεδιασμό για άνετη χρήση στην παλάμη του χεριού και διαθέτοντας δύο νέα χρώματα, το Nokia E63 εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια της σειράς Eseries. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις συσκευές Eseries για να έχουν πρόσβαση στο εταιρικό τους mail, στο ημερολόγιό τους και τις εργασίες τους στο εταιρικό τους δίκτυο, έτσι το Nokia E63 διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi, εύκολη πρόσβαση στο Mail for Exchange και εξειδικευμένα πλήκτρα πρόσβασης στις επαφές, το ημερολόγιο και τα email.
Επίσης, το Nokia E63 έχει την ικανότητα εναλλαγής κατάστασης λειτουργίας με το πάτημα ενός πλήκτρου, εναλλάσσοντας από την προβολή των εταιρικών μηνυμάτων και ραντεβού στις προσωπικές φωτογραφίες φίλων, τα προσωπικά email και τις συντομεύσεις σε αγαπημένα blogs ή ιστοσελίδες. εκπληκτική ανταπόκριση που έχουμε για το Nokia E71, το οποίο πολύ γρήγορα έγινε η καλύτερη συσκευή σε πωλήσεις της κατηγορίας του, μας οδηγεί στη σκέψη ότι βρισκόμαστε στον σωστό τον δρόμο.
Το Nokia E63 περιλαμβάνει το Files on Ovi, μία υπηρεσία όπου οι άνθρωποι έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή τους, ακόμη κι όταν αυτός δεν είναι συνδεδεμένος. Όποιος αποκτήσει τη συσκευή θα έχει πρόσβαση σε διαδικτυακό αποθηκευτικό χώρο 1GB χωρίς χρέωση.
Το Nokia E63 θα είναι διαθέσιμο σε χρώμα κόκκινο του ρουμπινιού ή βαθύ μπλε με μια σειρά λειτουργιών πολυμέσων. Βιντεοσκοπήστε και παρακολουθήστε εικόνες και βίντεο μέσω της ψηφιακής κάμερας και της φωτεινής οριζόντιας οθόνης, απολαύστε μουσική, μέσω της συνηθισμένης υποδοχής ακουστικών 3,5mm ή εξατομικεύστε τη συσκευή μέσα από χιλιάδες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για να τις κατεβάσετε.



Υπάλληλος της Apple αυτοκτονεί λόγω απώλειας iPhone.

Από το 12ο όροφο του κτηρίου των γραφείων της Κινέζικης Apple έπεσε ο 25χρονος υπάλληλος του κολοσσού, όταν συνειδητοποίησε ότι ένα από τα 16 αρχέτυπα Ν90 iPhone 4ης γενιάς της Apple είχε εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Σαν Ντανιόνγκ είχε στείλει στην κατασκευάστρια εταιρεία 16 τέτοια κινητά, όμως ελήφθησαν μόνο 15. Τα iPhones είναι το μεγαλύτερο σε πωλήσεις προϊόν της Apple, και το καινούριο μοντέλο κρατιόταν ως επτασφράγιστο μυστικό από την εταιρεία. Σύμφωνα με καταγγελίες σε διαδικτυακά φόρα, το διοικητικό συμβούλιο της Κινέζικης Apple τον κάλεσε για ανάκριση, εκεί όπου τον κακομεταχειρίστηκαν, τον έδειραν και τον απείλησαν.
Αναφορές θέλουν τον Σαν να στέλνει απεγνωσμένα μηνύματα στη φίλη του εκείνη την ημέρα καθώς προσπαθούσε να βρει το χαμένο iPhone, χωρίς επιτυχία.
Η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωση της ισχυρίζεται πως πολιτική της είναι να συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό στους εργαζόμενους, ενώ διέταξε έρευνα γύρω από τις συνθήκες της αυτοκτονίας του 25χρονου Σαν.
Παράλληλα, εξέφρασε την λύπη της και τη συμπάθεια προς τους συγγενείς του υπαλλήλου, αναλαμβάνοντας τα έξοδα της κηδείας, «και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις»…


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών