KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Εταιρεία μόλις με 1 ευρώ
Η Κομισιόν προωθεί μια νέα μορφή εταιρείας, η σύσταση της οποίας θα απαιτεί μόνο 1 ευρώ, ενώ σήμερα απαιτείται κεφάλαιο τουλάχιστον 35.000 ευρώ.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε χθες τις προτάσεις της για τη δημιουργία ενός ενιαίου, νέου και απλοποιημένου για ολόκληρη την κοινοτική Ευρώπη καθεστώτος σύστασης και λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που αντιπροσωπεύουν το 99% όλων των κοινοτικών επιχειρήσεων και απασχολούν το 80% των εργαζομένων.
Πρόθεση της Κομισιόν είναι να διευκολυνθεί, μεταξύ άλλων, η σύσταση και λειτουργία ΜΜΕ που έχουν θυγατρικές σε άλλες κοινοτικές χώρες και με διαφορετικές σε κάθε περίπτωση νομοθεσίες που εμποδίζουν την απρόσκοπτη ανάπτυξή τους και αυξάνουν τα έξοδά τους.
Για τον λόγο αυτό η Κομισιόν προωθεί μια νέα μορφή εταιρείας την «Ευρωπαϊκή Ιδιωτική Εταιρεία»(ΕΙΕ). Η σύστασή της θα απαιτεί την καταβολή ενός (1) ευρώ, ενώ σήμερα η σύσταση μιας εταιρείας απαιτεί την ύπαρξη κεφαλαίου τουλάχιστον 35.000 ευρώ σε μερικές κοινοτικές χώρες.
Η έδρα της εταιρείας θα μπορεί να βρίσκεται σε άλλη χώρα από αυτή στην οποία συστήθηκε επίσημα. Ο αριθμός των μετόχων της νέου τύπου εταιρείας είναι αδιάφορος υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι εισηγμένη σε κάποιο χρηματιστήριο.
Κεφάλαιο

Η Κομισιόν υπολογίζει ότι το απαραίτητο κεφάλαιο για τη σύσταση μιας ΕΙΕ θα κυμαίνεται αναλόγως της χώρας από 2.000 έως και 10.000 ευρώ ενώ το κόστος λειτουργίας της θα είναι μειωμένο σε σχέση προς μια κλασική εταιρεία από 750 έως και 8.000 ευρώ την ημέρα.
Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα και προτάσεις σχετικές με τη δυνατότητα παροχής κρατικών ενισχύσεων σε αυτού του νέου τύπου επιχειρήσεις καθώς και κάποιες μειώσεις ΦΠΑ για την παροχή ορισμένων υπηρεσιών από αυτές, εφόσον έχουν τοπικό χαρακτήρα (καφενεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ κ.λπ.) και οι ίδιες απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, συμβάλλουν δηλαδή στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Εργα
Η Κομισιόν όμως δεν θέλησε, παρά τις εκκλήσεις των αντιπροσωπευτικών οργανώσεων ΜΜΕ των κοινοτικών χωρών, να κάνει και προτάσεις για τα συγκεκριμένα ποσοστά τους στις δημόσιες συμβάσεις-κρατικές προμήθειες, κάτι που ισχύει στις ΗΠΑ αλλά όχι και στην Ευρώπη, με το επιχείρημα ότι ήδη σήμερα το 42% των κρατικών προμηθειών- δημοσίων συμβάσεων το καλύπτουν ΜΜΕ ενώ στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 22%.

Επίσης, η Επιτροπή συστήνει στα κράτη-μέλη την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για τη χρηματοδότηση της σύστασης και λειτουργίας ΜΜΕ ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) σε συνεννόηση με την Επιτροπή θα αναπτύξει ειδικές διαδικασίες με νέες μορφές χρηματοδότησης των ΜΜΕ.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ΜΜΕ χαρακτηρίζεται κάθε επιχείρηση που απασχολεί λιγότερους από 250 εργαζομένους και έχει τζίρο μικρότερο των 50 εκατ. τον χρόνο.
Ευρωπαϊκή ιδιωτική εταιρεία
Η σύστασή της θα απαιτεί την καταβολή 1 ευρώ. Η έδρα της θα μπορεί να βρίσκεται σε άλλη χώρα απ αυτή που συστάθηκε επίσημα.

Από 2.000 έως 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την Κομισιόν, θα είναι το απαιραίτητο κεφάλαιο για τη σύσταση μιας Ε.Ι.Ε., ενώ το κόστος λειτουργίας της θα είναι μειωμένο έως 8.000 ημερησίως.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλια:

yannidakis είπε... ["AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.".]

βρισκω την ιδεα πολυ ενδιαφερουσα. Νομιζω θα δωσει την ωθηση σε πληθος κοσμου που επιθυμει να συμμετεχει σε μια δραστικη ενεργεια στα πλαισια της επιχειρηματικοτητας που παντα ενθαρρυνε η Ενωση.
εν καιρω και τα αποτελεσματα λοιπον :[

free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών