KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009


ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΙΣ  WALL STREET.


 



1.) Σεβαστείτε το ταμπλό, αλλά ποτέ μην υποταχθείτε σε αυτό


Τα μάτια μας είναι πολύτιμα εργαλεία στις χρηματιστηριακές πράξεις, αλλά αν υποταχθούμε στις κινήσεις των tickers, οι μετοχές θα είναι καλύτερες στα επάνω και χειρότερες στα κάτω. Κι αυτή είναι μια ανάποδη λογική.





2.) Η πειθαρχία νικάει την πεποίθηση


Όσο έντονα συναισθήματα κι αν νιώθετε για μια συγκεκριμένη επενδυτική θέση, θα πρέπει να ακολουθείτε τον κανόνα της πειθαρχίας στις συναλλαγές. Να προσπαθείτε πάντα να προσδιορίζετε τον κίνδυνο. Ποτέ μην πιστέψετε ότι είστε ευφυέστεροι από την αγορά.

3.) Οι ευκαιρίες εμφανίζονται συχνότερα από τις απώλειες

Δεν είναι απαραίτητο να παίζετε κάθε μέρα. Απαραίτητο είναι να έχετε ένα υψηλό ποσοστό κερδοφόρων συναλλαγών στις πράξεις σας. Κάποιες φορές το να μην κάνετε πράξη είναι εξίσου σημαντικό με το να κάνετε πράξη.

4.) Το συναίσθημα είναι ο εχθρός της συναλλαγής

Οι αποφάσεις που καθοδηγούνται από το συναίσθημα όπως και να έχει δεν θα σας βγουν σε καλό. Αν δεθείτε προσωπικά με μια συγκεκριμένη επενδυτική θέση, η λήψη αποφάσεων από μέρους σας θα είναι εσφαλμένη.

5.) Κάντε… ζιγκ όταν οι άλλοι κάνουν… ζαγκ

Να πουλάτε στην ελπίδα, να αγοράζετε στην απόγνωση και να παίρνετε την αντίθετη θέση σε κάθε συναισθηματική τοποθέτηση. Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τα πρόβατα στο κοπάδι, πιθανότατα είναι γιατί περιλαμβάνεστε σε αυτά.

6.) Προσαρμόστε το στιλ σας στην αγορά

Στις ποικίλες συνθήκες της αγοράς είναι απαραίτητο να εφαρμόζονται ποικίλες επενδυτικές προσεγγίσεις και η εφαρμογή της σωστής μεθοδολογίας είναι το ήμισυ του παντός. Χαρτογραφήστε ένα σχέδιο πριν κατεβείτε στη μάχη, ώστε ο χρονικός σας ορίζοντας και το προφίλ επικινδυνότητάς σας να είναι συγχρονισμένα.

7.) Μεγιστοποιείστε τις αποδόσεις συγκριτικά με το ρίσκο

Εάν είστε υπομονετικός και επιλέξετε τις κύριες θέσεις σας, θα αναδυθούν ευκαιρίες που θα προσφέρουν έναν πλεονεκτικό συντελεστή κινδύνου - απόδοσης. Συνήθως, σε κάθε συνεδρίαση, υπάρχει μια "εύκολη" πράξη που μπορεί να γίνει αν την αφήσετε να αποκαλυφθεί.

8.) Η υπόθεση είναι πραγματικότητα στην αγορά

Ο εντοπισμός της επικρατούσας ψυχολογίας είναι απαραίτητος για την ταύτιση με τη δυναμική των συναλλαγών. Τις μετοχικές πράξεις υπαγορεύει αυτό που εκτιμάται, όχι αυτό που συμβαίνει.

9.) Όταν δεν είστε σίγουροι, καθίστε "στο περιθώριο"

Όταν αμφιβάλλετε να περιμένετε. Το προφίλ επικινδυνότητάς σας πρέπει να είναι προέκταση της διαδικασίας της σκέψης σας και όταν δεν νιώθετε σίγουροι να κάνετε τις μικρότερες δυνατές κινήσεις ώσπου να βρείτε τον ρυθμό σας.

10.) Μην αφήσετε τις κακές πράξεις σας να γίνουν επενδύσεις

Η εκλογίκευση δεν έχει θέση στις χρηματιστηριακές πράξεις. Εάν κάνετε μια πράξη και βλέπετε ότι δεν σας βγαίνει, κόψτε την πράξη -είτε με κέρδος, είτε με χασούρα, είτε με "ισα βάρκα ίσα νερά". Οι καλοί χρηματιστές ξέρουν πώς να βγάζουν χρήμα, αλλά οι σπουδαίοι χρηματιστές ξέρουν πώς να αναλαμβάνουν και μια ζημία.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν κι άλλοι κανόνες, αλλά πιστεύω ότι οι παραπάνω 10 εντολές είναι εκείνες που αντέχουν καλύτερα και αποδοτικότερα μέσα στον χρόνο. Η κατάσταση του καθένα είναι συνάρτηση της θέσης του, οπότε παρακαλώ να κατανοήσετε ότι κάποιες από αυτές τις... εντολές ίσως δεν μπορούν να εφαρμοστούν στη δική σας ιδιαίτερη θέση.

Βρείτε πάντως ένα στιλ που σας ταιριάζει, να αφήνετε πάντα ένα περιθώριο λάθους στις αποφάσεις σας και να κάνετε πράξεις με σκοπό να κερδίσετε, ποτέ μην κάνετε πράξεις με σκοπό να μην χάσετε.

Και να θυμάστε: κάθε επενδυτής έχει ζήσει τον πόνο, αλλά εάν έμαθε από εκείνα τα λάθη, τότε αυτά έγιναν μαθήματα. Γιατί εάν δεν υπήρχε κίνδυνος σε αυτή την ιστορία, τότε δεν θα το λέγαμε χρηματιστήριο αλλά… καταθετικό λογαριασμό.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών