KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΗΜΕΡΑ..

Χ.Α.: Κέρδη 6,2% στην εβδομάδα...


Εβδομάδα σημαντικών κερδών υπήρξε για το Χ.Α. αυτή που μόλις ολοκληρώθηκε. Η ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, αλλά και η εξωστρέφεια που επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές εισηγμένες με τη συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων, σε διεθνή roadshows, εξελίχθηκαν στους δύο βασικούς παράγοντες που οδήγησαν την ελληνική αγορά όχι μόνο σε κέρδη, αλλά και σε σημαντική υπεραπόδοση έναντι των ξένων αγορών.

Ενδεικτικά, στο κλείσιμο του Χ.Α., τα εβδομαδιαία κέρδη για τον FTSE100 στο Λονδίνο διαμορφώνονταν σε περίπου 3,1%, για τον CAC 40 στο Παρίσι σε 3,9% και για τον γερμανικό DAX σε 4,2%.

Όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, το εύρος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της νέας κυβέρνησης εκλαμβάνεται από του ξένους οίκους και τα μεγάλα επενδυτικά funds η πρώτη προϋπόθεση για να καταφέρει η ελληνική οικονομία να «τιθασεύσει» την εικόνα που διαμορφώνεται στα δημόσια οικονομικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τρέχουσας κατάστασης αποτελούν οι προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Προβόπουλου, ο οποίος μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών έκανε λόγο για πιθανό ταμειακό έλλειμμα έως και 12% στα τέλη του 2010.

Οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης πάντως, όπως οι S&P και Fitch, μέχρι στιγμής δείχνουν να τηρούν στάση αναμονής διατηρώντας αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας και περιμένοντας τα πρώτα «χειροπιαστά δείγματα» των προθέσεων των νέων επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.

Παράλληλα, τόσο το πρόσφατο roadshow που διοργάνωσε η ΕΧΑΕ στο Λονδίνο όσο και άλλα παρόμοια events που πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά από αυτό, δείχνουν ότι έχουν αξιοποιηθεί καταλλήλως από τις συμμετέχουσες ελληνικές εισηγμένες που καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και να προσελκύσουν το αγοραστικό τους ενδιαφέρον.

Η εβδομάδα έκλεισε για το Γενικό Δείκτη με αθροιστικά κέρδη 6,16%, μετά και την άνοδο 0,53% της Παρασκευής, στις 2.753,23 μονάδες, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή κλεισίματος για το Δείκτη από την αρχή του έτους. Την Πέμπτη, ο Γ.Δ. κατάφερε να «αναρριχηθεί» ενδοσυνεδριακά έως τις 2.764,92 μονάδες.

Ανάλογη η κίνηση και για το δείκτη των τραπεζών, που με άνοδο 0,18% την Παρασκευή διεύρυνε τα εβδομαδιαία του κέρδη σε 7,71% και σημείωσε νέα υψηλά έτους.

Με σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη έκλεισε την Παρασκευή και ο FTSE20, ενισχυμένος συνολικά κατά 6,88%, ενώ σε ποσοστό 5,19% και 5,26% ενισχύθηκαν οι FTSE40 και FTSE80 αντίστοιχα.

Με τζίρο που την Παρασκευή έφτασε τα 228,26 εκατ. ευρώ, συνολικά 105 μετοχές ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση με κέρδη έναντι 97 που υποχώρησαν.

Από τον FTSE20 ξεχώρισε η νέα μεγάλη άνοδος της ATΕBank, σε ποσοστό 9,94% στα 1,99 ευρώ. Ακολούθησαν οι Intralot και Τιτάν με κέρδη 3,06% και 3,02%, ενώ άνοδο 2,42% σημείωσε ο τίτλος του ΟΤΕ, στα 12,25 ευρώ.

Ενισχυμένη σε ποσοστό 1,61% ολοκλήρωσε την Παρασκευή η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στα 25,20 ευρώ, σε 1.37% και 1,35% διαμορφώθηκαν τα κέρδη των MIG και Τ.Τ., ενώ πάνω από 1% ενισχύθηκε και ο τίτλος της Coca-Cola 3E, στα 17,90 ευρώ (+1,19%).

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν επίσης οι Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς (-1,81%) και Eurobank (-1,40%), υποχωρώντας στα 12,50 και 11,24 ευρώ αντίστοιχα, με απώλειες 1,15% έκλεισε η Alpha Bank στα 12,95 ευρώ ενώ σε μικρότερο ποσοστό υποχώρησαν οι ΔΕΗ, Marfin Popular Bank, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος και Τρ. Κύπρου.
 
 
Κέρδη 54,1% για Χ.Α. από την αρχή του χρόνου!
17:33 - 09 Οκτώβριος 2009
Στο 54,1% ανέρχονται τα κέρδη της αγοράς από την αρχή του χρόνου, κάτι που δικαιολογεί το χαρακτηρισμό της ως bull market. Με τις τράπεζες σε ρόλο «πρωταγωνιστικό», οι περισσότερες εισροές των ξένων κατευθύνονται στο κλάδο, ο οποίος, σύμφωνα με τους ξένους οίκους, δεν έχει βληθεί καθόλου από τη κρίση, αφού δεν είχε έκθεση σε τοξικά προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα ευνοείται από τη διαφαινόμενη ανάκαμψη των αγορών της Ανατολικής Ευρώπης.
 
 

 

 

 

 

 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών