KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Και οι Αραβες εγκαταλείπουν το δολάριο!



Και οι Αραβες εγκαταλείπουν το δολάριο!

Του Παναγιώτη Γκρουμούτη
«Φωτιά» στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα απειλούν να βάλουν οι αραβικές χώρες! Όχι γιατί αίφνης αποφάσισαν να κλείσουν τις κάνουλες του μαύρου χρυσού, αλλά γιατί φέρονται έτοιμες να ... αλλάξουν στρατόπεδο!!! 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας «Independent», Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ και Κατάρ, βρίσκονται σε μυστικές διαπραγματεύσεις με το γκρουπ των χωρών που έχουν ήδη δηλώσει πως πρέπει να αντικατασταθεί το αμερικανικό δολάριο ως «παγκόσμιο νόμισμα – μέτρο» στις διεθνείς εμπορικές πράξεις, δηλαδή με τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και με δύο στρατηγικούς «παίκτες» του παγκόσμιου εμπορίου, δηλαδή την Ιαπωνία και τη Γαλλία, με στόχο ακριβώς την αντικατάσταση του δολαρίου ως βασικού νομίσματος αποτίμησης των διεθνών τιμών πετρελαίου!!!
 Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το οποίο επικαλούναι και όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι περί ων ο λόγος χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν το δολάριο με ένα «καλάθι νομισμάτων» βάσει του οποίου εφεξής θα διαπραγματεύονται τα συμβόλαια αποτίμησης του πετρελαίου.  
Μάλιστα έχει διαρρεύσει και η βάση της συζήτησης, δηλαδή το ποια νομίσματα θα περιλαμβάνονται σε αυτό το «καλάθι – νόμισμα» αποτίμησης του μαύρου χρυσού. Πρόκειται φυσικά για το ευρώ, αλλά και για το κινεζικό γουάν και το ιαπωνικό γεν. 
Εφόσον τελικώς οι χώρες αυτές συμφωνήσουν στα βασικά, τότε θα αναλάβει δράση το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου στο οποίο μετέχουν σχεδόν όλες οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της ευρύτερης περιοχής και θα ανακοινωθεί τόσο ο χρονικός ορίζοντας, όσο και η μέθοδος που θα ακολουθηθεί για να «γεννηθεί» το νέο ... νόμισμα!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών