KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ .

Το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) είναι έτοιμο να υποδεχτεί τις ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που επιθυμούν να εισαχθούν είτε πρωτογενώς είτε δευτερογενώς (Dual Listing) στις αγορές του (αγορά μετοχών και Εναλλακτική Αγορά - ΕΝ.Α.). Το ΧΑ έχει προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών στο Κανονιστικό πλαίσιο, προκειμένου οι όροι εισαγωγής ναυτιλιακών εταιριών να καταστούν ανταγωνιστικοί σε σχέση με τα ισχύοντα στις αντίστοιχες αγορές του εξωτερικού.
Η παρούσα σελίδα έχει στόχο αφ' ενός να παρουσιάσει το νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για τις ναυτιλιακές εταιρείες που επιθυμούν να εισαχθούν στο ΧΑ και αφ' ετέρου να παρουσιάσει συγκεντρωμένο το υλικό του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει την εισαγωγή, διαπραγμάτευση και εκκαθάριση των συναλλαγών στο ΧΑ.



Περιγραφή Προϊόντων και Κανονιστικό - Θεσμικό Πλαίσιο
Τα Σύνθετα Χρηματοοικονομικά Προϊόντα (Σ.Χ.Π.) είναι κινητές αξίες οι οποίες αντικατοπτρίζουν και υλοποιούν μια προκαθορισμένη επενδυτική στρατηγική με συγκεκριμένους όρους απόδοσης - κινδύνου. Ως υποκείμενους τίτλους έχουν ποικίλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και στόχος τους είναι να ικανοποιήσουν συγκεκριμένες επενδυτικές ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται από τα υπάρχοντα τυποποιημένα προϊόντα της αγοράς. Οι δύο βασικές κατηγορίες στις οποίες διακρίνονται είναι τα επενδυτικά προϊόντα και τα προϊόντα μόχλευσης. Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο και αγοράζονται και πωλούνται κατά τη διάρκεια των επίσημων ωρών διαπραγμάτευσης του χρηματιστηρίου, μέσω των Μελών του, όπως ακριβώς οι μετοχές.
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται εν όψει της εισαγωγής και διαπραγμάτευσης των Σ.Χ.Π. στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.). Η παρούσα σελίδα, η οποία θα εμπλουτίζεται σταδιακά, έχει στόχο αφενός να παρουσιάσει συγκεντρωμένο το υλικό του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου που ισχύει για τα νέα προϊόντα και αφετέρου να διαθέσει ενημερωτικά κείμενα που περιγράφουν τα χαρακτηριστικά τους ως μια πρώτη επαφή και εξοικείωση των συντελεστών της αγοράς με το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών