KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Παραιτήθηκε και ο Αθανασόπουλος



Την παραίτησή του  έθεσε στην διάθεση της νέας πολιτικής  ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ο πλέον συζητημένος μάνατζερ εταιρείας του Δημοσίου επί διακυβέρνησης  ΝΔ.
Αν και η θητεία του ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο, ο μάνατζερ της ΔΕΗ ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες του GIANNIS KALARITIS@BLOGSPOT.COM, τον δρόμο των κ. Δ.Μηλιάκου (Αγροτική) και Χρ. Χατζηεμμανουήλ (ΟΠΑΠ).
Μάλιστα, προς τούτοις  ο κ. Αθανασόπουλος ανέβαλε για  τις 20 του μηνός την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της  ΔΕΗ.
Στην επιστολή παραίτησης η οποία εστάλη με …κούριερ, ο κ. Αθανασόπουλος κατά την ίδια πληροφόρηση θέτει και εαυτόν στην διάθεση της νέας πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να αξιοποιηθεί η εμπειρία του και το «όραμά» του για την πορεία της κρατικής επιχείρησης.
Δεν έχουν αποσαφηνισθεί  ακόμη οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης ως προς το εάν η παραίτηση θα γίνει αποδεκτή ή εάν θα ζητηθεί  από τον πρόεδρο και διευθύνοντα  σύμβουλο της επιχείρησης να παραμείνει στην θέση του μέχρι το πέρας της  θητείας του.






Στεγαστικά προγράμματα σε Ελβετικό φράγκο 2008-11-20 20:51:55 (εταιρικά νέα)

Μια εναλλακτική επιλογή για όσους θέλουν να λάβουν στεγαστικό δάνειο ειναι αυτη του δανεισμου σε ελβετικο νομισμα (ελβετικα φραγκα). Πρόκειται για στεγαστικά προγράμματα σε συνάλλαγμα, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα των χαμηλότερων επιτοκίων. Τα προϊόντα που δημιούργησαν τα τμήματα μάρκετινγκ των τραπεζών αφορούν χρηματοδότηση σε ελβετικό φράγκο, σε περίοδο κατά την οποία τα επιτόκια του ευρώ βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Το κέρδος επιτυγχάνεται από τα χαμηλότερα επιτόκια που ισχύουν σε άλλες οικονομίες, όπως η ελβετική, σε σχέση με την ευρωζώνη.
 
·         Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ
Σήμερα το διατραπεζικό επιτόκιο σε ευρώ euribor 1M διαμορφώνεται σε 3,98%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο Libor 1M του ελβετικού φράγκου ανέρχεται σε 1,33%. Τα νέα προγράμματα χορηγούνται με κυμαινόμενο επιτόκιο που μπορεί να ξεκινά από 2,90% (Libor + περιθώριο τραπέζης), ανάλογα με το ποσό του δανείου και το ποσοστό χρηματοδότησης.
 
·         ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Όμως ένας τέτοιος δανεισμός εχεί και κινδύνους, τα νοικοκυριά, λαμβάνοντας δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου σε φράγκο, αναλαμβάνουν δύο κινδύνους, για τους οποίους όμως οι τράπεζες τονίζουν ότι υπάρχει αντίδοτο και ότι δεν επελέγη τυχαία το ελβετικό νόμισμα.
 
·         Ο ΕΠΙΤΟΚΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Ο επιτοκιακός κίνδυνος υφίσταται από τη στιγμή που το επιτόκιο δανεισμού είναι κυμαινόμενο και εξαρτάται από το
Libor. Ωστόσο αναλυτές τονίζουν ότι η τρέχουσα διαφορά μεταξύ των επιτοκίων του ευρώ και του ελβετικού φράγκου εκτιμάται ότι θα υφίσταται και στο μέλλον, καθώς τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι το κόστος δανεισμού στην Ελβετία και στην ευρωζώνη κινείται «παράλληλα», είτε ανοδικά είτε πτωτικά.
 
·         Ο ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Από την άλλη υφίσταται συναλλαγματικός κίνδυνος, με δεδομένο ότι ο πελάτης έχει δανειστεί φράγκα και πληρώνει σε ευρώ τα οποία μετατρέπονται σε φράγκα για να αποπληρωθεί η δόση και να εξοφληθεί το κεφάλαιο. Δηλαδή υπάρχει το ρίσκο της ανατίμησης του ελβετικού νομίσματος έναντι του ευρώ.

 
·         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ

Πάντως μπορεί να εξασφαλιστεί προστασία ως έναν βαθμό και για τους δύο κινδύνους, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προγράμματος που προσφέρει η κάθε τράπεζα. Συγκεκριμένα, με ένα επιπλέον κόστος της τάξεως του 0,15% στο επιτόκιο δανεισμού, ο δανειολήπτης εξασφαλίζει ότι η
δόση του δεν θα αυξηθεί πάνω από 5%, λόγω της υποτίμησης του ευρώ έναντι του φράγκου, καθ' όλη τη διάρκεια αποπληρωμής.
 
·         Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ

Έν καιρό κρίσης πάντως το ελβετικό φράγκο φαίνεται να ροκανίζει τα οφέλη των δανειοληπτών, οι οποίοι βλέπουν ήδη τις συνέπειες της μέσω ενός ανοδικού «ράλι» στη δόση του στεγαστικού τους δανείου του τελευταίους πέντε μήνες. Η απότομη πτώση στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ με το ελβετικό νόμισμα έχει «φουσκώσει» περίπου κατά 8-9% τις δόσεις (αναλογως την ισοτιμια στην οποια εκταμιευθηκε το δανειο)!

 
·         ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΗ..

Δανειολήπτης είχε εκταμιεύσει δάνειο 150.000 ευρώ ή 246.300 ελβετικών φράγκων με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία που είχε τότε το ελβετικό νόμισμα με το ευρώ. Ετσι, τον περασμένο Νοέμβριο, με την ισοτιμία ευρώ-φράγκου στο 1,68, ο δανειολήπτης έδινε 681 ευρώ. Με τη μεταβόλη, η ισοτιμία έχει πέσει στο 1,50.

Αρα, η μηνιαία δόση έχει αυξηθεί στα 753 ευρώ δηλαδή περίπου 10%. Εφόσον η ισοτιμία ευρώ-φράγκου παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα, ο δανειολήπτης θα καταβάλει περίπου 864 ευρώ επιπλέον τον χρόνο για να εξυπηρετήσει το δάνειό του.
 
·         ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ;

Κι όμως, παρά τη σημαντική διόρθωση του ευρώ έναντι του φράγκου, η επιλογή όσων έχουν δανειστεί σε ξένο νόμισμα εξακολουθεί να είναι η σωστή. Κι αυτό διότι τα σκαμπανεβάσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στις ισοτιμίες δεν έχουν εξαλείψει το όφελος από τη διαφορά που υπάρχει στα επιτόκια.
 Ως γνωστόν, τα στεγαστικά δάνεια σε ευρώ έχουν επιτόκιο που δύσκολα πέφτει κάτω από τα επίπεδα του 5%. Αντίθετα, τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο «βγαίνουν» και με επιτόκιο 3,75%.
 
·         ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ;

Η σύγχρονη ιστορία δείχνει ότι αυτό είναι δυνατόν. Η χαμηλότερη τιμή στη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-ελβετικού φράγκου σημειώθηκε αμέσως μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους. Τότε ένα ευρώ ισοδυναμούσε με 1,45 ελβετικά φράγκα! Τώρα, διανύουμε και πάλι περίοδο κρίσης. Τι θα γινόταν λοιπόν αν ξαναβλέπαμε τέτοιες ισοτιμίες ευρώ-ελβετικού φράγκου; (Δεν απέχουμε και πολύ είναι η αλήθεια.) γενικά ισχύει:

 
«Αν η ισοτιμία ευρώ-φράγκου υποχωρήσει πάνω από 18% (για ενα δανειο περιπου 30 χρονια διαρκειας) σε σχέση με την τιμή που είχε το συνάλλαγμα κατά την ημέρα εκταμίευσης του δανείου, το δάνειο σε συνάλλαγμα θα αποδειχθεί πιθανον ασύμφορο, ακόμη και αν δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί με τα επιτόκια. »





Οικονομία, Χρήμα

taxheaven.gr






Το taxheaven.gr είναι ένα portal ενημέρωσης για θέματα φορολογίας. Απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του χώρου όπως π.χ. λογιστές, δικηγόρους κ.α. αλλά και σε πολίτες που θέλουν να βρουν πληροφορίες για φορολογικά θέματα.
Περιέχει καθημερινή και έγκυρη ενημέρωση για τις τρέχουσες φορολογικές ειδήσεις και εξελίξεις, ενώ παρέχεται υποστήριξη των επισκεπτών και χρηστών του μέσω του πολύ πλούσιου forum μηνυμάτων του.
Επειδή η υπάρχουσα πληροφόρηση από τις κρατικές υπηρεσίες, ως προς τη νομοθεσία, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων είναι σχετικά ελλειπής, θεωρούμε πως το taxheaven.gr είναι μια καλή πρόταση που καλύπτει αυτό το κενό.




 capital.gr
Ασφαλώς πρόκειται για ένα από τα πιο πλήρη οικονομικά portal στο Ελληνικό διαδίκτυο.
Όλες οι τρέχουσες επενδυτικές ειδήσεις και εξελίξεις για το χρηματιστήριο, real time ticker μετοχών, τεχνική ανάλυση, σχόλια, διεθνή, ανακοινώσεις και θεμελιώδη στοιχεία εταιριών κ.α.
Το παρακολουθούμε εδώ και αρκετά χρόνια, από πριν το 2000, που ονομάζονταν stockrally.gr. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, το περιεχόμενο έχει εμπλουτιστεί, και το capital.gr στελεχώθηκε από πολυγραφότατους δημοσιογράφους και αναλυτές, που καθημερινά εμπλουτίζουν την ύλη του και δίνουν στους επισκέπτες τον παλμό της αγοράς


euro2day.gr Μια πολύ αξιόλογη πύλη για το Χρηματιστήριο και τις Οικονομικές εξελίξεις.
Το Euro2day, πλαισιομένο από μια δυνατή δημοσιογραφική ομάδα, προσφέρει άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση για τα επενδυτικά δρώμενα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ξένες αγορές. Καθημερινές αναλύσεις, real time τιμές, πλήρης εταιρική ενημέρωση, τεχνική ανάλυση και στατιστικά στοιχεία, αλλά και παρουσιάσεις ήχου και βίντεο από σημαντικά επενδυτικά γεγονότα.
To Euro2day θεωρείται καινοτόμο στο χώρο της επενδυτικής πληροφόρισης, αφού από την έναρξη της λειτουργίας του προώθησε το ‘μοντέλο’ του online περιοδικού, κάτι που γρήγορα υιοθετήθηκε και από τα υπόλοιπα websites του χώρου.


budgetpulse.com Διαχειριστείτε τα οικονομικά σας, με μια εύχρηστη, ευχάριστη και καλοσχεδιασμένη εφαρμογή.
Το BudgetPulse προσφέρει έναν μοντέρνο και ασφαλή τρόπο, με εύκολη πρόσβαση, για να καταγράψετε τις καθημερινές συναλλαγές σας, να ρυθμίσετε και να προγραμματίσετε τα έξοδά σας. Δημιουργήστε αναλυτικούς πίνακες, κατατοπιστικά γραφικά διαγράμματα, και αναφορές σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση, για να έχετε πλήρη εικόνα της οικονομικής σας κατάστασης. Καταστρώστε σχέδια για τα επόμενα οικονομικά σας βήματα.




 
 
moneybookers.com Ένα από τα καλύτερα ηλεκτρονικά πορτοφόλια για τις συναλλαγές σας στο διαδίκτυο. Λειτουργεί ως εναλλακτικό του paypal, προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό, μέσω της διεύθυνσης e-mail των αποστολέα και παραλήπτη.
Είναι λειτουργικό, εύκολο και προσφέρει αρκετές επιπλέον δυνατότητες όπως για παράδειγμα προπληρωμές σε εκκρεμότητα (escrow). Υποστηρίζει πολλά νομίσματα και το ευρώ, έχει επιλογή εμφάνισης στα Ελληνικά, ενώ το δέχονται ως τρόπο πληρωμής τα περισσότερα websites.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών