KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΩ INTERNET

Τρεις βασικές λειτουργίες, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, ανάλογα με τον βαθμό ετοιμότητας του χρήστη αλλά και των ίιδων των υπηρεσιών: Εκπαίδευση, ενημέρωση, επένδυση. Αυτά είναι εξάλλου και τα τρία βήματα που κάνει ο επενδυτής, ή τουλάχιστον τα βήματα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ο σώφρον επενδυτής αν δεν θέλει να βρεθεί τελικά προ μη υπολογισμένων εξελίξεων. Το τυχαίο φυσικά πάντα υπάρχει αλλά οι μη τυχαίες εξελίξεις είναι πιο σημαντικές.
Στο Internet λοιπόν υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε αυτό που ονομάζουμε "χρηματιστηριακή παιδεία". Μία κατάσταση όπου θα μπορείτε να συλλαμβάνετε και να αντιλαμβάνεστε τις χρηματιστηριακές έννοιες σχεδόν αμέσως και να προβαίνετε σε κατάλληλες ενέργειες.
Γνώσεις χωρίς κατάλληλες πληροφορίες βέβαια δεν λένε τίποτα. Πρέπει να είστε σε θέση να έχετε ταυτόχρονα τις πιο πρόσφατες πληροφορίες αλλά και να έχετε στη διάθεσή σας μια μεγάλη βάση με πληροφορίες που αφορούν το θέμα που σας απασχολεί. Γιατί συχνά το παρελθόν δείχνει και το μέλλον.
Και στο τρίτο σημείο της online και άμεσης χρήσης του internet για χρηματιστηριακές συναλλαγές πρέπει να παραδεχτούμε ότι το Internet θα γίνει σύντομα ο ασυναγώνιστος "ενδιάμεσος" αλλά αυτή τη στιγμή οι τεχνικές και οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι στην αρχή τους και θέλουν αρκετό ψάξιμο. Και για να μην μιλάμε μόνο θεωρητικά πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι ο γράφων και με την συνδρομή του Internet πάνω στα χρηματιστηριακά κέρδισε 50% επί του κεφαλαίου που επένδυσε μέσα στο 1999. Για να δούμε μερικά από τα βασικά site που θα σας βοηθήσουν να μάθετε, να ενημερωθείτε και να επενδύσετε online:
SMART
Το site αυτό απευθύνεται σε σοβαρούς επενδυτές, καθώς προσφέρει κάποιες υπηρεσίες οι οποίες δεν απευθύνονται σε όλους αλλά μόνο σε εκείνους που θέλουν να ξοδέψουν κάποια χρήματα για να μπορούν να κάνουν συναλλαγές μέσω του Internet. Αυτά που προσφέρει το πρόγραμμα SMART στην οικονομική του έκδοση είναι παρακολούθηση της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών σε πραγματικό χρόνο. Αυτό γίνεται με την χρήση απλώς του υπολογιστή σας, την σύνδεση στο Internet με modem και φυσικά με όλο το πακέτο αυτό πληρώνεται χρέωση αστικού τηλεφωνήματος. Η σύνδεση στο δίκτιο της FORTHnet που προσφέρει το πακέτο γίνεται ενσύρματα μέσω του τηλεφωνικού δικτύου δίνοντας την δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας. Η μηνιαία συνδρομή για αυτή την υπηρεσία που παρέχεται σε κάθε μέρος της Ελλάδας που καλύπτεται από την FORTHNET είναι 35.000 δρχ. + ΦΠΑ, ενώ υπάρχουν και πιο ακριβά πακέτα με περισσότερες δυνατότητες.

Inbroker

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία η εφαρμογή Ηλεκτρονικού Χρηματιστηρίου της InTarget φέρνει τις εξελίξεις της χρηματιστηριακής αγοράς στην οθόνη του υπολογιστή, τη στιγμή που συμβαίνουν και εφοδιάζει το χρήστη με ένα πραγματικά δυναμικό εργαλείο διαχείρισης χαρτοφυλακίων και ολοκλήρωσης χρηματιστηριακών εντολών, παρέχοντας έτσι μία σειρά υπηρεσιών όπως: σύνδεση με το Χρηματιστήριο Αθηνών όπου όλες οι χρηματιστηριακές πράξεις και οι μεταβολές των τιμών των μετοχών όπως αυτές διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου είναι στη διάθεση του χρήστη τη στιγμή που συμβαίνουν. Η πληροφορία παρουσιάζεται μέσα από γραφήματα, spreadshets και αναλύσεις. Στην διαχείριση προσωπικού χαρτοφυλακίου ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει προσωπικά χαρτοφυλάκια και να παρακολουθεί τις μετοχές που ενδιαφέρουν μόνον αυτόν. Η ευελιξία του συστήματος καλύπτει κάθε ανάγκη διαχείρισης χαρτοφυλακίων και ομαδοποιήσεων μετοχών. Στην διαχείριση πληροφοριών : μέσω του site που ενσωματώνει το χρηματιστηριακό μηχανισμό της InTarget, ο πελάτης/χρήστης έχει στη διάθεσή του πληροφορίες και έρευνες που διαθέτει η χρηματιστηριακή του εταιρεία άμεσα, γρήγορα και εύκολα.
Ειδήσεις και άρθρα. Όλα τα νέα από την ελληνική και διεθνή αγορά "μεταδίδονται" στην οθόνη του χρήστη, ο οποίος έτσι έχει τη δυνατότητα, όχι μόνον να ενημερωθεί αλλά και να επιλέξει τις κατηγορίες των ειδήσεων που θέλει να παρακολουθεί, μετατρέποντας έτσι το site σε ένα πλήρες προσωποποιημένο περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις δικές του ανάγκες.
Ασφάλεια συναλλαγών. Η αναγνώριση του επισκέπτη, η ακεραιότητα των μεταφερόμενων δεδομένων και η κρυπτογράφηση των στοιχείων είναι μερικοί από τους μηχανισμούς που εφαρμόζει η InTarget, καθιστώντας την διαδικασία συναλλαγών ασφαλή και αποτελεσματική.
Τέλος υπάρχει και μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης αναλαμβάνει να στέλνει ένα μήνυμα στο χρήστη όταν αλλάζει κάποιο δεδομένο που ο ίδιος έχει ορίσει. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η άμεση ενημέρωση και η ταχύτατη αντίδραση σε οποιαδήποτε μεταβολή.

BARBOS

Ένα site διαφορετικό από όλα τα άλλα που αναφέρουμε σε αυτό το αφιέρωμα αλλά και σε ό,τι μπορείτε να βρείτε στο Internet. Ο δημιουργός του ονομάζεται Ιωάννης Μπαρμπαρούσης και ξεκίνησε να ασχολείται με το χρηματιστήριο σαν απλός επενδυτής που ενδιαφέρθηκε να μάθει περισσότερα πριν επενδύσει περισσότερα! Ο τομέας με τον οποίο καταπιάστηκε από τότε είναι και ο σημαντικότερος -κατά την γνώμη μας- στον χώρο του χρηματιστηρίου, η τεχνική ανάλυση. Αυτό που μπορεί να προσφέρει το site αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα διαφορετική οπτική καθώς και έμπνευση στον χρήστη που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το χρηματιστήριο. Όπως λέει ο ίδιος "…αποφάσισα να εκθέτω τις απόψεις μου με σκοπό την παροχή δεύτερης γνώμης. Και συνεχίζει " Αυτό που άλλωστε σας ζητώ να κάνετε είναι να δείτε την ανάλυσή μου με κριτικό τρόπο. Δε ζήτησα σε καμία περίπτωση να ενστερνισθείτε τις απόψεις μου απλά προσφέρω αυτό που έλειπε σε μένα: τη δεύτερη γνώμη. Θα ήθελα αν ήταν δυνατόν, λοιπόν, να συνδράμω στην αποφυγή λαθών στις επενδυτικές επιλογές αλλά και στις κακοτοπιές αφού προσωπικά δεν πιστεύω το λεγόμενο 'κέρδος του ενός είναι η ζημία του άλλου'. Σύμφωνα με αυτήν την λογική τα κέρδη κάθε υγιούς εταιρείας είναι ζημίες από κάποιες άλλες πηγές. Γνωρίζω ότι θα υποπέσω σε λάθη, αυτό είναι γνωστό, το θέμα όμως είναι η βελτίωση. Το Internet αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο πλουραλιστικό μέσο και δίνει στον καθένα την ευκαιρία να λέει την άποψή του. Κάτι τέτοιο κάνω και εγώ. Οι πηγές μου είναι αυτές στις οποίες ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση και πιστέψτε με είναι πολύ καλύτερες από τις “εμπιστευτικές” πληροφορίες που δίνονται μέσω κινητών τηλεφώνων. Είναι ο ημερήσιος οικονομικός τύπος αλλά περισσότερο τα έγκυρα διεθνή οικονομικά sites."
PORTFOLIO
Σε ένα από τα πλέον καλοσχεδιασμένα site του είδους το Portfolio απευθύνεται στον αρκετά προχωρημένο χρήστη. Όπως λένε και οι ίδιοι η δημιουργία του portfolio έγινε για να βοηθήσει τους επενδυτές να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις. Συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν με απλό τρόπο, όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει υπόψη του ο σύγχρονος επενδυτής πριν αποφασίσει για την διαχείριση των αποταμιεύσεών του. Oρισμένες επενδυτικές επιλογές μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την εμπλοκή επαγγελματιών της αγοράς. Xρειάζεται όμως η γνώση όλων των πραγματικών συνθηκών και των ενδεχόμενων μελλοντικών εξελίξεων. Aυτή τη γνώση προσφέρει το επιτελείο που συνεργάζεται για τη διαμόρφωση του portfolio, κάθε μέρα, όλες τις ώρες... Σε άλλες περιπτώσεις είναι αναγκαία η συμβολή ειδικού, οπότε έχει μεγάλη σημασία η επιλογή του. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αξιόπιστη ενημέρωση ώστε η επιλογή του επαγγελματία - συνεργάτη να είναι σωστή. Tο portfolio είναι τόπος συνάντησης των επαγγελματιών της αγοράς με ένα ενημερωμένο κοινό που ξέρει τι θέλει. H παρουσία του καλύπτει το “έλλειμμα ειδικής ενημέρωσης” σε ότι αφορά το χρηματιστήριο, τη χρηματαγορά, τις “προσωπικές επενδύσεις”." Εμείς βρήκαμε σαν πιο ενδιαφέρουσα δυνατότητα του site αυτή της προσφοράς προσωπικού χαρτοφυλακίου αλλά μην παραλείψετε να μελετήσετε και τα 12 γρήγορα αλλά σημαντικά μαθήματα που σας προσφέρει για να διαμορφώσετε χρηματιστηριακή παιδεία.
INVgr
Το site αυτό έχει μερικές ιδιαιτερότητες σε σχέση με άλλες σελίδες του Internet που ασχολούνται με το χρηματιστήριο. Ένα από αυτά είναι ότι χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα για να εκθέσει τα χρηματοοικονομικά νέα καθώς και τα νέα των εταιριών και της αγοράς. Επίσης στο invgr δουλεύουν επαγγελματίες (οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι και αναλυτές της αγοράς με εκτεταμένη γνώση του ελληνικού χρηματιστηρίου, της ελληνικής οικονομίας, τις σχέσεις των επενδυτών αλλά και τις διεθνείς αγορές.
Εδώ θα βρείτε πρωτότυπες και ανανεωνόμενες καθημερινά, πληροφορίες για τις ελληνικές μετοχές αλλά και τα παράγωγά τους, τους οικονομικούς δείκτες, τις επιχειρήσεις και τις επενδυτικές ευκαιρίες, τις τάσεις τις αγοράς. Το INVgr προσφέρει στα μέλη του νέα, απόψεις, αποκλειστικές αναφορές, συνεντεύξεις με ηγετικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, επιλεγμένες μετοχές, προφίλ εταιριών, πληροφορίες για νεοεισερχόμενες εταιρίες και μεγάλη πληθώρα, χρήσιμων για τις αποφάσεις ενός επενδυτή, πληροφορίες.
ΙΣΟΤΙΜΙΑ
Μία από τις πιο γνωστές εφημερίδες που ασχολούνται με το χρηματιστήριο και κυκλοφορεί εδώ και πέντε χρόνια διαθέτει και αυτή το δικό της site στο Internet. Στην ιστοσελίδα αυτή που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα μπορείτε να δείτε μεταξύ άλλων ολόκληρα τμήματα από το έντυπο υλικό της: πρώτα απ' όλα το εξώφυλλο που δίνει το στίγμα της εφημερίδας καθώς και εικόνες από τα ένθετα ή ειδικά τμήματα που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Όπως μπορείτε να δείτε "ξεφυλλίζοντας" τις στήλες του ηλεκτρονικού υλικού της, τα κείμενα που περιλαμβάνονται εκεί ασχολούνται ειδικά με τις εταιρίες που είναι εισαγμένες στο Χρηματιστήριο με όλα τα τελευταία νέα. Τα άρθρα είναι ενυπόγραφα και τα σχόλιά τους δεν θα τα βρείτε εύκολα σε άλλες internetiκές σελίδες. Απαραίτητη η ανάγνωση του "επενδυτικού οδηγού".
ENET
Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" έχει ένα από τα πιο οργανωμένα site στο internet και ένα τμήμα αυτού του site ασχολείται με την οικονομία. Μπορείτε εδώ να βρείτε την διακύμανση των μετοχών σε καθημερινή βάση, τους δείκτες του χρηματιστηρίου και τα αμοιβαία κεφάλαια. Όμως η πιο χρήσιμη επιλογή για τον απλό χρήστη είναι η δημιουργία ενός Virtual χαρτοφυλακίου με το οποίο θα βλέπετε πώς θα κινούνταν τα χρήματά σας εάν είχατε κάνει τις αγορές αυτού του χαρτοφυλακίου στην πραγματικότητα. Η δημιουργία του χαρτοφυλακίου είναι ευτυχώς πολύ απλή διαδικασία ακόμα και για εκείνους που είναι αρχάριοι τόσο στο χρηματιστήριο όσο και στο internet.
Μπαίνετε λοιπόν στο οικονομικό site της ENET και κάνετε την επιλογή Χαρτοφυλάκιο και από εκεί Δημιουργία Προσωπικού Χαρτοφυλακίου. Θα σας ζητηθούν κάποια στοιχεία (όνομα, επώνυμο, e-mail, διεύθυνση, τηλέφωνο, απασχόληση κλπ από τα οποία όμως λίγα είναι υποχρεωτικά) καθώς και τον κωδικό που θέλετε να δώσετε για να έχετε πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιό σας.
Μπείτε λοιπόν στο δικό σας πλέον χαρτοφυλάκιο (το οποίο είναι ενεργοποιημένο και διαθέσιμο μετά από μερικά δευτερόλεπτα!) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας. Όπως θα κάνατε και στην πραγματικότητα κι εδώ πρέπει να επιλέξετε το Πρόσθεση Μετοχών όπου διαλέγετε τον αριθμό των μετοχών που θέλετε, το είδος τους, την ημερομηνία αγοράς. Ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε πιθανόν είναι ότι την τιμή της μετοχής θα πρέπει να την βάλετε εσείς και δεν μπαίνει αυτόματα. Συμβουλευτείτε τα αρχεία της ίδιας της ENET για τις τιμές των μετοχών αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στον χρόνο.
Το χαρτοφυλάκιό σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να μπαίνετε μέσα καθημερινά για να ελέγχετε τις θεωρητικές αποδώσεις σας!
IN.gr
Ανάμεσα στις πάρα πολλές πληροφορίες αλλά και υπηρεσίες που προσφέρει το site αυτό είναι και διάφορες χρηματιστηριακές υπηρεσίες. Υπάρχει δυνατότητα δωρεάν εγγραφής στην υπηρεσία που σας δείχνει σχεδόν σε ζωντανή σύνδεση τον δείκτη του χρηματιστηρίου με τις τιμές των μετοχών. Ακόμα όμως κι αν δεν εγγραφείτε σαν μέλος υπάρχουν μερικές πολύ χρήσιμες υπηρεσίες για την καθημερινή σας ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις της Σοφοκλέους. Μετοχές και δείκτες είναι τα βασικότερα από αυτά, ενώ αν κάποιος μπει στο site αυτό μπορεί να βλέπει τον δείκτη του χρηματιστηρίου να ανανεώνεται κάθε ένα λεπτό περίπου. Αλλά κι εκείνοι που έχουν επενδύσει μέσω χρηματιστηριακών-μετοχικών ομολόγων θα βρουν στο site αυτό τον πιο εύκολο τρόπο να δουν την εξέλιξη των μεριδίων τους με καθημερινή ενημέρωση.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πρόκειται για μια εφημερίδα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες και αποτελεί την εγκυρότερη παρουσία και στις ηλεκτρονικές σελίδες που ασχολούνται με το χρηματιστήριο. Είναι ένα από τα πλέον άρτια οργανωμένα site σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Μπορείτε να βρείτε την καθημερινή κίνηση και το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών σε νούμερα αλλά και ειδικά γραφήματα. Ταυτόχρονα θα βρείτε ποικίλες πληροφορίες γύρω από εκείνους τους τομείς που θα επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα αλλά και μεσοπρόθεσμα το χρηματιστήριο και τα παράγωγά του : Πολιτικές εξελίξεις, Επιχειρήσεις, Αγορά Χρήματος, ειδήσεις από ολόκληρο τον κόσμο, ειδήσεις από τους Financial Times, Ναυτιλία κλπ. Στις υπηρεσίες του site υπάρχει και ένα ανταλλακτήριο όπου μπορείτε να δίνετε χρηματικά ποσά σε ένα νόμισμα και να βλέπετε την αξία του σε κάποιο άλλο νόμισμα με την τρέχουσα ισοτιμία. Και στο site αυτό μπορείτε να επιλέξετε να βλέπετε όλες τις εισηγμένες μετοχές του ΧΑΑ ή να επιλέξετε έναν μόνο κλάδο (π.χ. Τράπεζες, Κατασκευαστικές κλπ). Στο πάνω μέρος του site και κάτω από τον τίτλο υπάρχει μία μπάρα με τις αλλαγές όλων των μετοχών κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ενώ η δυνατότητα δημιουργίας χαρτοφυλακίου για παρακολούθηση των κερδών σας είναι πολύ απλή. Για να τοποθετήσετε μία μετοχή στο χαρτοφυλάκιο θα πρέπει πρώτα να την εντοπίσετε. Υπάρχουν δύο τρόποι:
Κάντε κλικ στο πρώτο γράμμα της μετοχής (στην αρχή της σελίδας) ή επιλέξτε τον κλάδο στον οποίο ανήκει. Στη σελίδα που θα εμφανιστεί, δίπλα από το όνομα της κάθε μετοχής υπάρχει το link "ΕΠΙΛΟΓΗ". Κάντε κλικ σε αυτό το link και η μετοχή θα μπει στο χαρτοφυλάκιο.
Πληκτρολογήστε στο input box (πάνω αριστερά) μέρος του ονόματος της μετοχής που ψάχνετε και κάντε κλικ στο κουμπί "Αναζήτηση". Κάντε κλικ στο link "Επιλογή" δίπλα από κάθε μετοχή.
Για να αλλάξετε ποσότητες και τιμές αγοράς, πληκτρολογείστε τις στα αντίστοιχα input boxes και κάντε κλικ στο κουμπί "Ενημέρωση". Για να διαγράψετε μία μετοχή, κάντε κλικ στο check box (αριστερά της στήλης "Αριθμος Τεμαχίων") έτσι ώστε να ΜΗΝ είναι τσεκαρισμένο και κάντε κλικ στο κουμπί "Ενημέρωση". Για να αδειάσετε τελείως το χαρτοφυλάκιο, κάντε κλικ στο κουμπί "Αδειασμα".
ΑΓΟΡΑ
Μηνιαίο οικονομικό περιοδικό και όπως τα site των περιοδικών το οποίο όμως έχει το πλεονέκτημα της συχνής ενημέρωσης με υλικό που δεν εξαρτάται από την ύλη του περιοδικού. Έτσι εντυπωσιακή είναι η ηλεκτρονική στήλη που ανανεώνεται καθημερινά και πρέπει ο επενδυτής να διαβάζει καθημερινά είναι το "5 χρηματιστές αναλύουν" όπου μετά από το κλείσιμο της συνεδρίασης ένας γνωστός χρηματιστής (εν ενεργεία πρόεδροι χρηματιστηριακών εταιριών, καθηγητές πανεπιστημίου κλπ) σχολιάζει την ημερήσια πορεία του δείκτη και της αγοράς! Μέσα σε μερικές γραμμές του στυλ "Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν θετικές. Οι επενδυτές θα πρέπει να τοποθετηθούν επιλεκτικά. Μετοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι αυτές του ΟΤΕ, της Εμπορικής, της Ιονικής, της Εθνικής και της Πίστεως." Σας δίνουν το κλίμα της αγοράς. Επίσης μην παραλείψετε το "5 ειδικοί των αμοιβαίων Κεφαλαίων συμβουλεύουν" με ανάλογη καθημερινή ανάλυση για να συμπληρώνετε τις καθημερινές σας τεχνικές αναλύσεις. Το site εντοπίζει και εκθέτει τα links για εντυπωσιακά ξενόγλωσσα άρθρα πάνω στις τάσεις της παγκόσμιας οικονομίας ενώ ταυτόχρονα κατηγοριοποιεί τις ελληνικές επιχειρήσεις (Oι καλύτερες ελληνικές βιομηχανίες ανά κλάδο., Οι 100 καλύτερες Ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών, Οι 113 καλύτερες Ελληνικές επιχειρήσεις, Οι 1000 Ελληνικές επιχειρήσεις με το μεγαλύτερο τζίρο, Οι 100 καλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις). Μην χάσετε την ευκαιρία να διαβάσετε και τα διεισδυτικά ηλεκτρονικά του άρθρα.
MARFIN
Εκτός από τα περιοδικά, τις εφημερίδες, τους χομπίστες υπάρχουν και site των εταιρειών που η δουλειά τους είναι το χρηματιστήριο! Το site αυτό απευθύνεται μόνο σε όσους θέλουν να εγγραφούν μέλη της Marfin και με τον κωδικό τους να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από πολλές ενδιαφέρουσες σελίδες που θα τους επιμορφώνουν αλλά και θα τους παρέχουν σημαντική πληροφόρηση που μπορεί να επηρεάζει την επενδυτική τους συμπεριφορά.
Μεταξύ άλλων θα μπορούν να ενημερώνονται (με μικρή καθυστέρηση) για τους δείκτες των βασικών χρηματιστηρίων, για τα επιτόκια και το συνάλλαγμα καθώς και για τα διεθνή και ελληνικά νέα που μπορούν να επηρεάσουν την επενδυτική τους απόφαση. Ακόμη, θα βρίσκει έτοιμες σελίδες όπου θα αναλύονται κάποιες πολύ βασικές έννοιες που είναι απαραίτητο να είναι γνωστές σε κάποιον αρχάριο επενδυτή, θα παρουσιάζονται αποσπάσματα από την επενδυτική παιδία ανθρώπων που έχουν γίνει θρύλος στην διεθνή επενδυτική κοινότητα και θα γίνονται αναφορές σε καταστάσεις του παρελθόντος από όπου από τις οποίες μπορούν να αντληθούν διδάγματα για το παρόν και το μέλλον. Επίσης απόψεις Ελλήνων και ξένων αναλυτών, επενδυτών, δημοσιογράφων και άλλων ανθρώπων που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ελληνική και διεθνή επενδυτική κοινότητα και θα επισημαίνουν θέματα και εξελίξεις σε διάφορους τομείς που μπορούν να επηρεάσουν επενδυτικές αποφάσεις. Τα μέλη θα μπορούν να διαβάζουν αναλύσεις εταιρειών που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της Marfin AEEX οι οποίες και θα ανανεώνονται διαρκώς εφόσον προκύπτουν νεότερα στοιχεία καθώς και ταξινομημένα κατά εταιρεία και κατά πηγή πληροφόρησης αναλύσεις άλλων εταιρειών του ΧΑΑ! Τέλος η Marfin υπόσχεται πως σύντομα και πάλι με την χρησιμοποίηση του κωδικού τους μέσω της σελίδας του ηλεκτρονικού εμπορίου και υπό προϋποθέσεις που θα αναγγελθούν θα μπορείτε να αγοράζετε και να πουλάτε ηλεκτρονικά, μετοχές της Marfin AEEX καθώς και μετοχές άλλων ΑΕΕΧ ή μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων που η διαχείρισή τους θα αναληφθεί από την MARFIN AEΠEY.
Pathfinder
Μπορείτε να δείτε τον γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου, την αξία των συναλλαγών, τους δείκτες του κάθε κλάδου μετοχών ξεχωριστά καθώς και τις διακυμάνσεις του δείκτη στην πάροδο του χρόνου με γράφημα. Ακόμα μπορείτε να πληροφορηθείτε τους δείκτες των χρηματιστηρίων από ολόκληρο τον κόσμο (και όταν λέμε ολόκληρο τον κόσμο το εννοούμε καθώς εκτός από τα κλασικά χρηματιστήρια Νέας Υόρκης, Γερμανίας, Αγγλίας υπάρχουν δείκτες από Αργεντινή, Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία, Πακιστάν, Ταϊλάνδη, Σλοβακία, Νότια Αφρική…) με καθημερινή ανανέωση! Το ίδιο συμβαίνει και με τις ισοτιμίες των νομισμάτων όλου του κόσμου.
Αν θέλετε ενημέρωση για τις μετοχές σας ο Pathfinder τα έχει όλα! Top 10 των πιο ανοδικών εταιριών, Top 10 των πιο καθοδικών καθώς και ανεύρεση αλφαβητικά και ανά κατηγορία. Κλικάροντας στο όνομα μίας μετοχής παίρνετε ένα σύνολο πληροφοριών για την ανώτατη, κατώτατη, μέση τιμή της μετοχής, εβδομαδιαία διακύμανση καθώς και ένα γράφημα με την πορεία της τις τελευταίες 15-30-60 ή ακόμα και 120 μέρες σε τιμές κλεισίματος σε παράλληλη αντιπαραβολή με την καθημερινή πορεία του γενικού δείκτη! Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις ερωταπαντήσεις των χρηστών του site (κάτι σαν forum) όπου ο καθένας μπορεί να εκθέσει την άποψή του ή να θέσει το ερώτημά του για συγκεκριμένη μετοχή ή οικονομικό θέμα. Όπως πάντα το "Σχόλιο της Ημέρας" και το "Σχόλιο της Εβδομάδας" αποτελούν απαραίτητα αναγνώσματα. Τα νέα των εταιριών θα έπρεπε όμως να είναι πιο φρέσκα.
Την εκπληκτική παρουσία του στον χώρο της πληροφόρησης ολοκληρώνει ο Pathfinder με μία υπηρεσία Χαρτοφυλακίου. Εδώ προσέξτε ότι στην αναζήτηση των μετοχών πρέπει να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για μετοχές με ελληνικό όνομα. Με αυτό υπόψη η δημιουργία του δικού σας, προσωπικού χαρτοφυλακίου είναι απλό θέμα τριών διαδικασιών:
1 Επιλέξτε το όνομα του χαρτοφυλακίου σας ( παράδειγμα χαρτοφυλάκιο1 )
2 Επιλέξτε τις μετοχές που θα το απαρτίζουν. Θα μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε άλλες μετά την δημιουργία του.
3 Πατήστε το 'Δημιουργία Χαρτοφυλακίου'.
Στην επιλογή "Επεξεργασία" πρέπει να δώσετε τιμή αγοράς της μετοχής και ημερομηνία αγοράς. Μπορείτε πλέον να το ελέγχετε καθημερινά για να βλέπετε αυτόματα τα κέρδη ή τις ζημιές σας.
Όλα τα παραπάνω είναι εντελώς δωρεάν υπηρεσίες.
Sofocleus
Στο site αυτό μόνο τα μέλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του… Όμως μην ανησυχείτε ΟΛΟΙ μπορούν να γίνουν δωρεάν μέλη! Δεν θα έχουν όμως όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν τα μέλη που έχουν πληρώσει (τα VIP μέλη). Η συνδρομή για τους ιδιώτες είναι σχεδόν 90.000 δραχμές για 12 μήνες. Συγκεκριμένα σαν μέλος της sophocleous com έχετε πρόσβαση στις σελίδες που είναι στο μενού στο αριστερό frame. Από αυτές, οι σελίδες Αρχείο, Ελληνική Χρηματαγορά, Foreign Markets, Κυπριακή Χρηματαγορά, Νέοι Σύνδεσμοι, Επεξηγήσεις, και Επικοινωνία είναι οι ίδιες ακριβώς όπως και στα VIP μέλη. Τα VIP μέλη βλέπουν ενημερωμένα στοιχεία στις σελίδες Στοιχεία Συνεδρίασης, Διαγράμματα, Αποτελέσματα, Θέσεις και Τάσεις, Εβδομαδιαία Ανασκόπηση και Download. Τα απλά μέλη βλέπουν αυτές τις σελίδες σαν demo μόνο με παλαιά στοιχεία. Οι υπόλοιπες σελίδες είναι κοινές και για τις δύο κατηγορίες μελών. Μία ουσιαστική διαφορά επίσης είναι ότι τα STOCK ALERTS τα VIP μέλη τα βλέπουν νωρίτερα τουλάχιστον κατά μία συνεδρίαση.
Η σελίδα με τις Θέσεις και Τάσεις της κάθε μετοχής είναι από τις πιο σημαντικές.
STOCKRALLY
Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο πιο τεχνικά από ό,τι σε σχέση με άλλα site. Έννοιες όπως "αύξηση όγκου σε σχέση με τις 5 προηγούμενες συνεδριάσεις", "ανοδική ή καθοδική διάσπαση κινητού μέσου όρου 30 ημερών", "σήμα αγοράς από Stochastic Oscillator" είναι κάτι που θα χρειαστεί να κατανοήσετε. Το σχόλιο του site πάνω στην πορεία της αγοράς επέχει επίσης την αξία μία γενικής τεχνικής ανάλυσης τάσεων. Στο παρασκήνιο προτείνονται συνήθως μερικές μετοχές που αναμένονται να πάνε καλά τις επόμενες μέρες.
Απαραίτητη καθημερινή ανάγνωση η σελίδα των ειδήσεων που είναι πολύ μεγάλη και άριστα ενημερωμένη. Στο ίδιο site μπορείτε να δείτε και τις συνελεύσεις των διαφόρων εταιριών καθώς και τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν εκεί. Όσοι αισθάνονται ριψοκίνδυνοι μπορούν να ρίξουν μία ματιά στο "Επιλογές για ριψοκίνδυνους παίκτες" όπου προτείνονται κάποιες μετοχές για λόγους οι οποίοι παραθέτονται δίπλα.
Στην επιλογή "Μεσοπρόθεσμες Επιλογές" παραθέτονται μετοχές για μεσοπρόθεσμα κέρδη η επιλογή των οποίων δικαιολογείται από κείμενα που περιέχουν και διάφορες ειδήσεις που μπορεί να μην τις έχετε διαβάσει κάπου αλλού.
Στην επιλογή "εταιρική Ανάλυση" μπορείτε να βρείτε σημαντικά στοιχεία για κάθε εισηγμένη στο Χρηματιστήριο επιχείρηση. Τα άρθρα που φιλοξενεί το site μπορεί να μην είναι πάρα πολλά αλλά είναι ενδιαφέρονται και αναλυτικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα NEA ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, TO ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ GREENSPAN ΣΤΙΣ 14/10/99, ΤΟ ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΟΑΣΗΣ)
INSITU
Ένα σχετικά "ανάλαφρο" site όπου όλες οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν. Μπορείτε να δείτε το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου σε καθημερινή βάση, να μάθετε τα κωδικά ονόματα των μετοχών (δηλαδή τα ονόματα των μετοχών όπως εμφανίζονται στην συνεδρίαση του χρηματιστηρίου). Μπορείτε να αναζητήσετε τους δείκτες των επιμέρους κλάδων (Τραπεζικό, ασφαλειών, κατασκευαστικός, παράλληλης κλπ), τις ισοτιμίες της δραχμής με τα υπόλοιπα νομίσματα και τους δείκτες πολλών ξένων χρηματιστηρίων.
StockMarket
Αν αποφασίσετε να εγγραφείτε στις υπηρεσίες του θα δείτε ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά site. Μπορείτε να φτιάξετε το χαρτοφυλάκιό σας με τις μετοχές που σας ενδιαφέρουν και φυσικά να παρακολουθήσετε την πορεία τους. Τα μέλη λοιπόν μπορούν να χρησιμοποιούν το ειδικό πρόγραμμα ενώ όσοι θέλουν να δουν τι ακριβώς είναι αυτό μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν τη νέα βελτιωμένη έκδοση του Athens Stock Explorer 2.0 για διάστημα 3 ημερών. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν παρακολούθηση μέσω γραφημάτων και στατιστικών αναλύσεων της πορείας των προϊόντων που ενδιαφέρουν τον χρήστη, λήψη ειδοποιητικών μηνυμάτων (alarms), και real time ticker. Προτεινόμενες προδιαγραφές για την σωστή λειτουργία της εφαρμογής: 32 ΜΒ, Win '95 και Pentium 133. Ενημερωθείτε γρήγορα και εύκολα για την πορεία των μετοχών στα πλαίσια των προηγούμενων συνεδριάσεων. Βάλτε το σύμβολο της μετοχής ή του δείκτη που σας ενδιαφέρει να μελετήσετε και πατήστε “Είσοδος”. Έχετε το δικαίωμα να δείτε μέχρι και 5 μετοχές (ή δείκτες) μαζί, αρκεί να χρησιμοποιήσετε ελληνικούς χαρακτήρες και να χωρίζετε με κόμμα τα σύμβολα της κάθε μετοχής (ή δείκτη).
STARTPOINT
Ακόμα ένα ενδιαφέρον site που μπορεί να σας προσφέρει τις καθημερινές πληροφορίες που χρειάζεστε για να μπείτε στο τρέχον κλίμα του χρηματιστηρίου. Αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου κόμβου ο οποίος προτείνει διάφορα και προφέρει επίσης διάφορες υπηρεσίες. Στο τμήμα του χρηματιστηρίου δίνει πληροφορίες για μετοχές ανά κλάδο με εύκολη αναζήτηση και κατηγοριοποίηση, γράφημα με την καθημερινή κίνηση του Χρηματιστηρίου, διεθνείς δείκτες καθώς επίσης και την δυνατότητα δημιουργίας του δικού σας χαρτοφυλακίου. Για την δημιουργία του δίνετε username ID, password και e-mail καθώς τα υπόλοιπα στοιχεία είναι προαιρετικά. Μέσα σε δευτερόλεπτα έχετε το χαρτοφυλάκιό σας ενεργό και μπορείτε να προσθέτετε μετοχές καθώς επίσης και να παρακολουθείτε την καθημερινή τους πορεία.
ATHENS STOCK
Όπως αυτοδιαφημίζεται πρόκειται για ένα μεγάλο χρηματιστηριακό οδηγό, ο οποίος, πέραν από τις χιλιάδες σελίδες του με ειδικά χρηματιστηριακά στοιχεία και πληροφορίες, δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να εξετάσει, με ταχύτητα και με ακρίβεια, τα στοιχεία που αυτός επιθυμεί.
Πιο συγκεκριμένα, στο "AthenStock" θα βρείτε τις επιλογές:
ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Πολλαπλές επιλογές που σας επιτρέπουν να ενημερωθείτε για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, τα στατιστικά στοιχεία της καθημερινής συνεδρίασης, τις τιμές κλεισίματος και τους χρηματιστηριακούς δείκτες. Παράλληλα, μία σειρά από ειδικά εργαλεία, σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε τεχνική ανάλυση στους χρηματιστηριακούς δείκτες. Η ενημέρωση των στοιχείων γίνεται καθημερινά, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης.
ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για την πλήρη αντίληψη της φυσιογνωμίας της κάθε εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα, σας παρέχονται: Γενικά και αναλυτικά "προφίλ" των εισηγμένων εταιριών, οι αναλυτικοί ισολογισμοί όλων των εταιριών από το 1990, μία εκτεταμένη σειρά από χρηματοοικονομικούς δείκτες, η καθημερινή ειδησεογραφία από τον οικονομικό τύπο, τα Δελτία Τύπου που εκδίδουν οι εταιρίες, αναλυτικό καθημερινό αρχείο τιμών (με τιμές από το 1990 και μετά), διαγράμματα των μετοχών και δυνατότητα σχηματισμού και ανάλυσης των δεικτών της Τεχνικής Ανάλυσης.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ
Επικοινωνείστε, μέσω του "ηλεκτρονικού ταχυδρομείου" Ε-Mail, με μία σειρά από φορείς του χρηματιστηριακού χώρου: Με τη EuroCapital και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, με τις εισηγμένες εταιρίες και με το Χρηματιστήριο Αθηνών.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Ενημερωθείτε για την καθημερινή χρηματιστηριακή ειδησεογραφία του οικονομικού τύπου και αποκτήστε μία αντίληψη των εξελίξεων, πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου. Παράλληλα ανατρέξτε και σε παλαιότερες ειδήσεις, μέσω αναζήτησης, με βάση την εταιρία που σας ενδιαφέρει ή τις ημερομηνίες που επιθυμείτε.
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
Διαβάστε τα Δελτία Τύπου των εισηγμένων εταιριών, όπως ακριβώς τα στέλνουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή ακόμη, ανατρέξτε σε παλαιότερα Δελτία Τύπου, μέσω της ειδικής αναζήτησης.
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Εκφράστε την άποψή σας για θέματα της επικαιρότητας. Ψηφίστε στις ειδικές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται στο AthenStock. Χρησιμοποιήστε έτσι, το "όπλο" της άποψής σας και δώστε στη φωνή σας μεγαλύτερη ισχύ.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
Αποκτήστε ένα βήμα και εκφράστε την άποψή σας. Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα των "Bulletin Boards" του Internet και "δημοσιεύσετε" τις απόψεις σας για οποιοδήποτε θέμα που αφορά στο Χρηματιστήριο. Θα μπορούν να τη διαβάσουν όλοι οι χρήστες του AthenStock, αναπτύσσοντας έτσι ένα διάλογο μαζί σας.
Τέλος, στο AthenStock, θα μπορέσετε να αποκτήσετε συνδρομητική ηλεκτρονική σύνδεση με το χρηματιστηριακό περιοδικό ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, καθώς επίσης και να επισκεφθείτε (μέσω των ειδικών links), δεκάδες άλλα sites, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έτσι με το Athens Stock καθημερινά ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για: Το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου και τα στατιστικά της συνεδρίασης. Την εξέλιξη των δεικτών της Τεχνικής Ανάλυσης. Τα θεμελιώδη στοιχεία των εισηγμένων εταιριών. Τα νέα και την ειδησεογραφία των επιχειρήσεων. Την κίνηση και το παρασκήνιο της χρηματιστηριακής αγοράς. Όλες οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν. Με μία απλή εγγραφή μέσω του site χωρίς κόπο ή χρήμα!
CAPITAL LINK
Ένα site που έχει σαν σκοπό του να προσφέρει βοηθητικές υπηρεσίες σε ευρωπαϊκές εταιρίες αλλά και οργανισμούς .Έτσι υπάρχει και ειδικό τμήμα πάνω στο ελληνικό χρηματιστήριο που προσφέρει και μερικές οργανωτικές πληροφορίες πάνω σε αυτό (όπως για παράδειγμα μερικά χρήσιμα τηλέφωνα), συγκεντρωμένα στατιστικά στοιχεία για την κίνηση των μετοχών σε ετήσια βάση και διάφορα σχόλια για την ελληνική αγορά.
Dimco Α.Ε.Λ.Δ.Ε.
Πρόκειται για μια ΑΕΛΔΕ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών