KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010




Μονόδρομος η αύξηση κεφαλαίου για την Aspis bank με ή χωρίς στρατηγικό εταίρο

Το γοργόν και χάριν έχει λέει  ο θυμόσοφος λαός ενώ επίσης πάλι ο θυμόσοφος λαός υποστηρίζει αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.
Τι από τα δύο ισχύει για την Aspis bank καθώς το fund Apollo ήρθε, εξέτασε ενώ η επενδυτική επιτροπή ακόμη δεν έχει συνεδριάσει ενώ δεν έχουν δώσει και χρονοδιάγραμμα για το πότε και αν θα απαντήσουν…..
Το αιτιολογικό τους ναι μεν ενδιαφέρονται  αλλά λόγω της κατάστασης της οικονομίας.
Με ή χωρίς Apollo η Aspis bank η διοίκηση της οποίας έχει καταβάλλει μια πραγματικά τιτάνια προσπάθεια για να γυρίσει σελίδα η τράπεζα, θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 120 εκατ ευρώ όπως έχει ορίσει η ΤτΕ και η  οποία μετατίθεται συνεχώς. Η αύξηση είναι επιβεβλημένη καθώς οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Aspis bank βρίσκονται χαμηλότερα των ορίων που θέτει η ΤτΕ.
Κάποιοι καλλιέργησαν φήμες ότι  για την Commercial value μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον από τον εφοπλιστή Β Ρέστη. Ωστόσο μια τέτοια πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται.
Η πλευρά Ρέστη φαίνεται ότι αναζητά λύση για το μέλλον της  FBBank στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 51% καθώς εμφανίζει ζημίες. Πέραν όμως από τις ζημίες που είναι παροδικές το ουσιαστικότερο είναι ποια  η στρατηγική αυτής της μικρής τράπεζας;
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εσχάτως έχει εμφανισθεί  ξένος επενδυτής ο οποίος ζητά να διερευνήσει την Aspis bank ωστόσο οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες και η διοίκηση της Aspis δεν επιβεβαιώνει ότι έχει υπάρξει νέος ενδιαφερόμενος από την Ανατολική Ευρώπη.
Η Aspis bank θα προχωρήσει σε αύξηση , παίρνοντας ωστόσο ένα μεγάλο ρίσκο να καλυφθεί μερικώς η αύξηση κεφαλαίου, αν η αύξηση καλυφθεί έστω και μερικώς η τράπεζα παίρνει παράταση από την ΤτΕ αν δεν καλυφθεί κάποια  μεγάλη τράπεζα θα εξαγοράσει την Aspis bank.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών