KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010


  MIA ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ.

Επενδυτικό καταφύγιο η Κύπρος για τους πελάτες private banking των ελληνικών τραπεζών.

Η εκροή καταθέσεων που σημειώθηκε στο διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και αγγίζει τα 4 με 4,5 δισ ευρώ κυρίως από εφοπλιστές και πελάτες private banking αντιμετωπίστηκε από το τραπεζικό σύστημα προφανώς και υπήρξε πίεση στα χαρτοφυλάκια ορισμένων τραπεζών αλλά αντιμετωπίστηκε.
Οι καταθέσεις συνολικά ανέρχονται στα 234 δισ ευρώ.
Τα κεφάλαια είτε μεταφέρθηκαν στο Λουξεμβούργο και Ελβετία , είτε κατέληξαν σε θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών εκτός Ελλάδος.
Εσχάτως όμως ένας νέος προβληματισμός έχει προβληματίσει τους Έλληνες τραπεζίτες , πελάτες private banking ανησυχούν για την οικονομία και ζητούν από τις τράπεζες που συνεργάζονται ν μεταφέρουν τα κεφάλαια  τους στο εξωτερικό.
Βέβαια  μέχρι τώρα μεγάλη εκροή από αυτόν τον λόγω δεν έχει σημειωθεί.
Οι τράπεζες όμως μην παραγνωρίζοντας τις ανησυχίες ορισμένων πελατών τους , τους προτείνουν εφόσον έχουν λάβει οριστικές αποφάσεις να μεταφέρουν τα χρήματα τους σε θυγατρικές στην Κύπρο. Ως γνωστό όλες οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν θυγατρικές στην Κύπρο.
Η εκροή κεφαλαίων από την Ελλάδα στην Κύπρο δεν πλήττει  τις ελληνικές τράπεζες καθώς σε ενοποιημένο ισολογισμό η καταθετική βάση δεν θα αλλάξει. Το μόνο που ανησυχεί έντονα τους τραπεζίτες είναι μήπως η τάση αυτή που είναι πολύ περιορισμένη γενικευτεί. 


Γιατί αγοράζει μετοχές της Proton bank ο Α Αθανάσογλου;

Ως ένδειξη εμπιστοσύνης στην Proton bank υπό τον επιχειρηματία Λ Λαυρεντιάδη μπορεί να θεωρηθούν οι συστηματοποιημένες αγορές μετοχών της τράπεζας από τον Αντώνη Αθανάσογλου αντιπρόεδρο της τράπεζας και πρώην βασικό μέτοχο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών