KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010



Πως οι τράπεζες δανείζονται μόλις 100 -150 εκατ ευρώ στην repo αγορά.

Οι συνθήκες στην αγορά χρήματος έχουν δυσχερανθεί πλήρως και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την τελευταία περίοδο όσες τράπεζες καταφέρνουν να δανεισθούν στην διατραπεζική αγορά μέσω repo δεν μπορούν να πετύχουν συμφωνίες για πάνω από 100 με 150 εκατ ευρώ και για διαστήματα από 1 έως 2 εβδομάδες.
Στο πρόσφατο παρελθόν οι τράπεζες κατάφεραν να ανανεώσουν κυρίως λήξεις στην ΕΚΤ μέσω repo με ξένες τράπεζες αυτό συνέβη πριν 2 μήνες περίπου.
Την τρέχουσα περίοδο όμως είναι ξεκάθαρο ότι το τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει σοβαρότατες δυσκολίες στην διατραπεζική.
Το παράδειγμα που θα αναφερθεί είναι ενδεικτικό των δυσκολιών που έχουν ανακύψει στην διατραπεζική αγορά.
Ελληνική τράπεζα ζήτησε να κλείσει συμφωνία με ξένη ώστε να δώσει εγγύηση ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και να πάρει ρευστότητα.
Η πρόταση ήταν 400 με 600  εκατ ευρώ για 6μήνες. Η συμφωνία έκλεισε στα 100 εκατομμύρια για 2 εβδομάδες.
Η τρέχουσα εικόνα της αγοράς χρήματος και ειδικά των διατραπεζικών και ειδικότερα των διασυνοριακών συναλλαγών είναι πολύ περιορισμένες.
Η αγορά των εκδόσεων ομολογιακών και καλυμμένων δεν έχει ανοίξει κυρίως γιατί οι ξένοι είναι άκρως επιφυλακτικοί έως αρνητικοί με την έκθεση τους στην Ελλάδα και ταυτόχρονα καμιά τράπεζα δεν θα επιδιώξει να στραφεί στην έκδοση καλυμμένων ομολογιών ή κοινών ομολογιακών δανείων πριν το ελληνικό δημόσιο πραγματοποιήσει δημοπρασία των 10ετών ομολόγων.
Με βάση ενδείξεις η δημοπρασία θα υλοποιηθεί ή στις 22 Φεβρουαρίου ή στην 1η Μαρτίου.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών