KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010


Κεφάλαια και ρευστότητα στηρίζουν την Alpha bank.

Με εκτιμώμενα κέρδη κοντά στα 360 με 365 εκατ ευρώ για το 2009 επαρκή ρευστότητα και κυρίως πολύ ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας η Alpha bank πορεύεται εν μέσω ενός θολού οικονομικού τοπίου με  ασφάλεια.
Αν και τα κέρδη στο δ΄ τρίμηνο θα είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο λόγω προβλέψεων για επισφαλείς  απαιτήσεις με 5,4 δις ευρώ κεφάλαια η Alpha bank διατηρεί ένα πολύ ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.
Είναι ενδεικτικό να τονιστεί ότι με τα υφιστάμενα κεφάλαια της η
Alpha bank θα μπορούσε να καλύψει υπερπολλαπλάσιο ενεργητικό το οποίο ανέρχεται στα 70 δις ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τράπεζα διαθέτει χαμηλή μόχλευση και προφανώς μετά την αύξηση των 986 εκατ  ευρώ μπορεί να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές αν και δεν είναι βέβαιο ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί δηλαδή 21 Μαΐου ισχύει ακόμη.
Πιθανότητα να μην βιασθεί να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές η Alpha bank.
Στο σκέλος της ρευστότητας που βρίσκεται στο επίκεντρο η Αlpha bank ακολουθώντας μια συντηρητική πολιτική άντλησε 1,2 δις ευρώ από ομολογιακές εκδόσεις διαθέτει 42 δις καταθέσεις ενώ έλαβε και ρευστότητα περίπου 10 δις ευρώ από την ΕΚΤ.
Με βάση την υφιστάμενη κατάσταση και την μεγάλη επιβράδυνση στην ανάπτυξη του ενεργητικού η Alpha bank καταφέρνει να διατηρεί ικανοποιητική ρευστότητα που όμως προσεχώς θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί και λόγω της ΕΚΤ.
Όσον αφορά την συμπεριφορά της μετοχής είναι προφανές ότι αντιδρά πιο ορθολογικά εν μέσω μιας γενικευμένης κρίσης ενώ τόσο οι δανεισμένοι τίτλοι είναι σχετικά περιορισμένοι ενώ και οι ανοικτές short θέσεις πιο λελογισμένες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών