KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010


Η Ελληνική κρίση φέρνει πιο κοντά τις τράπεζες –

  Η Ελληνική κρίση φέρνει πιο κοντά τις τράπεζες – Προλειαίνονται  deals
Η ελληνική κρίση η οποία έχει πλήξει πολύπλευρά την οικονομία υποχρεώνει τις τράπεζες να αναθεωρήσουν στρατηγικές και τακτικές. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν στο χώρο των τραπεζών ότι προσεχώς θα υπάρξουν μεγάλες συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο.
Που εδράζεται όμως αυτό το επιχείρημα και τι έχει συμβεί στο παρασκήνιο;
Πρωτίστως το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί δραματικά.
Σε μια περίοδο ασφυξίας οι τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτηθούν και να χρηματοδοτήσουν την οικονομία. Σε μια περίοδο όπου η ρευστότητα των τραπεζών αναδεικνύεται μείζον θέμα είναι προφανές ότι η συγκέντρωση δυνάμεων θα έλυνε ορισμένα προβλήματα.
Σε μια περίοδο όπου τα τραπεζικά κέρδη θα βαίνουν μειούμενα ειδικά από την Ελλάδα οι τράπεζες πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και την περίοδο του 2007 την χρυσή εποχή των τραπεζικών κερδών τα έσοδα από την Ελλάδα έβαιναν μειούμενα.
Σε ενοποιημένη βάση τα κέρδη ήσαν σημαντικά αυξημένα λόγω κυρίως της βελτίωσης της κερδοφορίας από το εξωτερικό.
Στο εξωτερικό τα πράγματα δεν θα χειροτερεύσουν έχει επέλθει σταθεροποίηση αλλά οι παρελθούσες προσδοκίες έχουν εγκαταλειφθεί.
Ως εκ τούτου η πίεση της κερδοφορίας των μητρικών τραπεζών θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις και εξαγορές στον χώρο των τραπεζών.
Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα για να καταφέρει να διαφοροποιηθεί και να μην εγκλωβιστεί στα γρανάζια της φθοράς της οικονομίας θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί το νέο business story των τραπεζών.
Τα υπερκέρδη δεν υφίστανται , τα Βαλκάνια θα καθυστερήσουν οπότε ο μόνος τρόπος να αναθερμανθεί η οικονομία είναι τα deals.
Μια άλλη παράμετρος που μπορεί να οδηγήσει σε deals μεταξύ των τραπεζών είναι και η βελτίωση των σχέσεων των τραπεζιτών.
Η κρίση έφερε πιο κοντά τους τραπεζίτες.
Βέβαια δεν συμφωνούν όλοι ότι μπορεί να υπάρξουν deals. Η διοίκηση της Eurobank θεωρεί ότι δεν θα υπάρξουν άμεσα , το ίδιο έμμεσα υποστηρίζει και η Alpha bank η Εθνική , η Marfin η Πειραιώς θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξουν deals ενώ η Κύπρου υποστηρίζει ότι θέλει να συνεχίσει αυτόνομη.
Στην Marfin Popular bank οι ξένοι εισηγούνται deals με ελληνική τράπεζα ώστε να υπάρξουν συνέργειες.
Διεργασίες θα υπάρξουν και στις μικρές τράπεζες καθώς αν στις μεγάλες ήδη η ασφυξία τις αγγίζει στις μικρές η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί αν δεν υπάρξουν πρωτοβουλίες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών