KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010


Bloomberg: Η Goldman Sachs και η Ελλάδα 'εξαπάτησαν' τους επενδυτές ομολόγων.

Η Goldman Sachs ήταν ο βασικός διαχειριστής για δημοπρασίες ελληνικών ομολόγων ύψους 15 δις. δολαρίων μετά τις ενέργειές της να «κανονίσει» την ανταλλαγή (swap) χρέους που επέτρεψε στην ελληνική κυβέρνηση να κρύψει το μέγεθος του ελλείμματός της.  Αυτό αποκαλύπτει το Bloomberg σε άρθρο του και κάνει λόγο για «εξαπάτηση» των επενδυτών.    
Σύμφωνα με το άρθρο, με βάση τα αρχεία των των συναλλαγών, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην εν λόγω συναλλαγή σε τουλάχιστον 6 από τις 10 εκδόσεις ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που διαχειρίστηκε η Goldman Sachs. Το άρθρο εντούτοις τονίζει ότι δεν κατάφερε να βρει τα πρακτικά των υπόλοιπων 4 εκδόσεων. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Goldman Sachs έχει αποκομίσει κέρδη 735 εκατ. ευρώ από τις 10 αναδοχές ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από το 2002. Το άρθρο περιέχει και δηλώσεις του Bill Blain επικεφαλής στον κλάδο σταθερού εισοδήματος της Matrix Corporate Capital που τονίζει ότι «οι τιμές των ομολόγων θα έπρεπε να αντανακλούν τα πραγματικά οικονομικά της Ελλάδας. Εάν μια τράπεζα πουλούσε ελληνικά ομόλογα σε επενδυτές με βάση τις δημοσιοποιημένες πληροφορίες για τα οικονομικά της χώρας και η ίδια γνώριζε ότι αυτές οι πληροφορίες δεν είναι ακριβείς, τότε οι επενδυτές έχουν πιαστεί κορόιδα".

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών