KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010


Η Deutsche Bank και η Unicredit Group δεν δανείζουν τις ελληνικές τράπεζες στην repo αγορά - Δεν μας αφορά δηλώνουν Εθνική, Πειραιώς , Alpha και Eurobank.

 

Φθάσαμε έως εκεί μεγάλες τράπεζες όπως η Γερμανική Deutsche Bank και η Ιταλική Unicredit Group δεν δέχονται ως εγγύηση ελληνικά ομόλογα και αρνούνται να δανείσουν στην repo αγορά ελληνικές τράπεζες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν αναφέρουμε ελληνικές τράπεζες εννοούμε μεγάλες τράπεζες πολύ μεγάλες.
Με αυτή την αναφορά για μεγάλες τράπεζες πολλοί έσπευσαν να εκτιμήσουν  ότι αναφερόμαστε στην Εθνική.
1)Στο δημοσίευμα δεν γινόταν αναφορά στο site για συγκεκριμένη τράπεζα ούτε κατονομαζόταν.
2)Η Εθνική ούτως η άλλως υλοποιεί επιτυχώς repo στην διατραπεζική με πολλές τράπεζες του εξωτερικού και σε κάθε περίπτωση το δημοσίευμα δεν αναφερόταν στην Εθνική τράπεζα. Ταυτόχρονα η διοίκηση της Πειραιώς σε επικοινωνία που είχε με το site ανέφερε ότι "δεν μας αφορά το συγκεκριμένο δημοσίευμα".
Η διοίκηση της Eurobank αναφέρει ότι "το δημοσίευμα δεν αφορά την Eurobank η οποία δανείζεται απρόσκοπτα από την αγορά. Σε ανάλογο μήκος κύματος και η διοίκηση της Alpha bank η οποία αναφέρει ότι "η Alpha bank δανείζει στην διατραπεζική αγορά λόγω της πλεονάζουσας ρευτσότητας της"
Τις τελευταίες 2 με 3 εβδομάδες  3 -4 ελληνικές τράπεζες έχουν ζητήσει από την  Deutsche Bank και την  Unicredit Group να τους δανείσουν στην repo αγορά αλλά αρνήθηκαν με το αιτιολογικό ότι δεν θέλουν να έχουν ρίσκο σε ελληνικά ομόλογα.
Βέβαια άλλες τράπεζες συνεχίζουν να δανείζουν τις ελληνικές τράπεζες αλλά μόνο για 2 με 3 εβδομάδες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών