KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

O Όμιλος Attica τώρα στο στόχαστρο Βεντούρη.

O Όμιλος Attica τώρα στο στόχαστρο Βεντούρη
Νέο γύρο ισχυρής αντιπαράθεσης εντός της ακτοπλοϊκής κοινότητας φαίνεται ικανή να προκαλέσει  η σημερινή παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κ. Απόστολου Βεντούρη ο οποίος με ανακοίνωση του κατηγορεί ευθέως στελέχη της διοίκησης του Ομίλου Attica, αλλά και μέλη της διοίκησης του ΣΕΕΝ,  ότι δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και απέχουν από τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ΕΕΝ προς την κατεύθυνση αυτή.

Ειδικότερα ο κ. Βεντούρης στην ανακοίνωση του αναφέρει τα ακόλουθα :

«Πρόσφατα η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας απέστειλε πλούσιο υλικό προς τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το οποίο προκύπτει η αντίθεση της Ελληνικής νομοθεσίας προς το ισχύον Κοινοτικό Δίκαιο, μαζί με σχετικές προτάσεις μας για την επίλυση των νομικών παρατυπιών που επισημάνθηκαν. Το ίδιο υλικό παραδόθηκε και στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη καθώς και σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργούς, Ευρωβουλευτές, Βουλευτές, Ενώσεις κλπ) πολλοί εκ των οποίων μας συνεχάρησαν για την πληρότητα του έργου  και μας ευχαρίστησαν για τη σχετική κοινοποίηση.

Υπήρχαν όμως και κάποιοι που αντέδρασαν διαφορετικά.

Την 12/1/2010 στείλαμε προς τον κ. Π. Βέττα, μέλος της εταιρείας «ATTICA GROUP» του ομίλου MIG και προς τους κ.κ. Μιχάλη Σακέλλη και Σπύρο Πασχάλη μέλη του ΣΕΕΝ (έχοντες παράλληλα και την ιδιότητα εκπροσώπων εταιρειών της ATTICA GROUP στο ΣΕΕΝ) ακριβώς το ίδιο υλικό επειδή θεωρούμε ότι το ζήτημα αφορά και αυτούς και τις εταιρείες τους. Ίσως όμως να μην τους αφορά, διότι την 25/01/2010 μας το επέστρεψαν με courier. Δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν το λόγο της επιστροφής οπότε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Πιθανόν να το επέστρεψαν γιατί δεν τους ενδιαφέρει το θέμα. Πιθανόν να το επέστρεψαν διότι γνώριζαν το θέμα ήδη από παλιά … Πάντως το courier (ίσως λόγω οικονομικής ευρωστίας των συγκεκριμένων εταιρειών) ήταν με χρέωση δική τους και όχι του παραλήπτη.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι οι προβληματισμοί και οι νομικές εισηγήσεις μας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορούν ολόκληρη την ακτοπλοϊκή οικογένεια και οι υποβληθείσες προτάσεις μας  εντάσσονται στον αγώνα, που άρχισε το 2001, ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης κ. Στυλιανός Ζαμπετάκης.  Η Ένωσή μας όμως έχει συνέχεια και συνέπεια και με αγώνες αναζητά ότι θεωρεί δίκαιο, νομικά ορθό και αυτονόητο. Νομικά ορθό και ταυτόχρονα οφθαλμοφανές είναι ότι υπάρχει αντίθεση του εθνικού νομικού πλαισίου για την επιβατηγό ναυτιλία με το ισχύον Κοινοτικό Δίκαιο.  Αυτονόητο είναι ότι οι μικροψυχίες και η στείρα αντιπαράθεση αποτελούν κακές επιχειρηματικές ενέργειες και δείχνουν άτομα ευρισκόμενα σε σύγχυση και απόγνωση.

Δυστυχώς, ενέργειες σαν αυτή δυναμιτίζουν τις προσπάθειες κάποιων άλλων συναδέλφων για αγαστή συνύπαρξη των δύο Ενώσεων (ΕΕΝ – ΣΕΕΝ).

 Έχουμε φτάσει στο σημείο να διερωτόμαστε για τα αυτονόητα και επιθυμούμε απαντήσεις από τους εκπροσώπους της ATTICA GROUP.

Α) Ενδιαφέρονται για το κοινό καλό της επιβατηγού ναυτιλίας;

Β) Ενδιαφέρονται για την επιβίωση του ακτοπλοϊκού στόλου ή όχι;

Γ) Ενδιαφέρονται για τη θεσμοθέτηση και πραγματική λειτουργία ενός επικαιροποιημένου νομικού πλαισίου στην Ελληνική ακτοπλοΐα, συμβατού με το κοινοτικό δίκαιο;

Δ) Μήπως απλά τους βολεύει το σημερινό καθεστώς;

Ε) Μπορούν να σοβαρευτούν, ώστε να καθίσουμε όλοι μαζί να βρούμε τρόπους, που θα μας βγάλουν από το τέλμα της οικονομικής κρίσεως, η οποία ήδη έπληξε 21 πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ έσπρωξε άλλα 6 επιβατηγά πλοία σε ναυλώσεις εκτός Ελλάδος;

Δυστυχώς φτάνουμε στο σημείο να διερωτώμεθα, μήπως κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για το όφελος που θα προκύψει από το «θάνατο» των λοιπών συναδέλφων τους;

Μόνο ξεκάθαρες απαντήσεις μπορούν να φωτίσουν το ομιχλώδες τοπίο, που κάποιοι τεχνηέντως δημιούργησαν φυγομαχώντας».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών