KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010



XRTC: 3,9 δις δολάρια συγκέντρωσαν οι ελληνικές εισηγμένες το 2009


Περισσότερα από 3,9 δις ...δολάρια κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι Ελληνικές εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες κατά την διάρκεια του 2009, παρά την διεθνή οικονομική κρίση και την «στενότητα» που εμφανίζουν οι τράπεζες για την διανειοδότησής τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας XRTC οι Ελληνικές εισηγμένες από τις χρηματιστηριακές αγορές με διάφορες μεθόδους πέτυχαν να αντλήσουν συνολικά 1.6 δις δολάρια.

«Η εισαγωγή νέων μετοχών με δευτερογενείς τρόπους οδήγησε σε σημαντικό dilution τους υφιστάμενους μετόχους και σε αρκετές περιπτώσεις εισηγμένων εταιρειών δεν οδήγησε και σε άνοδο της τιμής αυξάνοντας την ήδη ενισχυμένη νευρικότητα των επενδυτών» σημειώνεται στην έκθεση της XRTC.

Επίσης από την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων και ομολόγων υψηλού κινδύνου συγκεντρώθηκαν 1,2 δις δολάρια ενώ κατάφεραν να δανεισθούν από τις τράπεζες περί το 1,1 δις δολάρια.

Πάντως, παρά την κρίση και τα διάφορα προβλήματα που εμφανίσθηκαν στο ναυτιλιακό κλάδο, κατά την XRTC, οι επενδυτές σε μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι για το 2009 αν και οι μέσες αποδόσεις που πραγματοποιήθηκαν υπήρξαν αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με άλλους κλάδους.

«Σε κάθε περίπτωση όμως αντανακλούν την ευρύτερη ευφορία που σημειώθηκε στις αγορές, ειδικά από τον Μάρτιο του 2009 και ιδίως ύστερα από ένα σχεδόν καταστροφικό 2008» αναφέρεται στην έκθεση της XRTC.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην Wall Street το 2009 έκλεισε: Χωρίς καμία πρώτη δημόσια εγγραφή ναυτιλιακής εταιρείας κάτι που είχε να παρατηρηθεί από το 2003 και με άντληση κεφαλαίων και εκδόσεις ομολόγων μόνο από εταιρείες με στόλο μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών