KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010


Τι επιτόκιο θα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στην δημοπρασία των 10ετών; 


Εν μέσω σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας από μεγάλες κρατικές τράπεζες  όπως της KFW ή της Bank Depot οι οποίες θα αγοράσουν μέρος του ελληνικού χρέους το ελληνικό δημόσιο θα υλοποιήσει δημοπρασία 10ετών ομολόγων με στόχο να χρηματοδοτήσει τις δανειακές του ανάγκες.
Αν όντως οι μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης και ειδικά οι κρατικές όπως η Γερμανική KfW αγοράσουν μέρους του ελληνικού χρέους προφανώς και θα αποτελέσει μια θετική εξέλιξη ωστόσο το μεγάλο στοίχημα είναι κυρίως η τιμολόγηση.
Με τι επιτόκιο δηλαδή θα δανεισθεί το ελληνικό κράτος.
Αν όντως υπάρχει αυτή η στήριξη το spread θα υποχωρήσει και αντί για 6,8% θα πληρώσει περίπου στο 5,8%. Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα το επιτόκιο της δημοπρασίας θα διαμορφωνόταν  στα 6,8% με 7%  περίπου.
Τα σενάρια που ήθελε οι μεγάλες ξένες τράπεζες να αγοράζουν με spread κάτω από 200 μονάδες βάσης αποτελεί μόνο φήμη και δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.
Ωστόσο αν υπάρξει αγοραστική παρέμβαση της KfW και άλλων τραπεζών σε προσυμφωνημένες τιμές είναι προφανές ότι θα αλλάξει το τοπίο στην τιμολόγηση του ελληνικού χρέους.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών