KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

15.000 πελάτες της HSBC θύματα κλοπής δεδομένων,,,,!!!



Όπως δήλωσε η HSBC, στους 15.000 ανέρχονται οι πελάτες της τράπεζας, τα δεδομένα των οποίων κλάπηκαν από πρώην εργαζόμενο της τράπεζας στο τμήμα ΙΤ πριν από τρία περίπου χρόνια. Πρόκειται για πελάτες που διατηρούσαν λογαριασμούς στην τράπεζα στην Ελβετία, πριν τον Οκτώβριο του 2006.
 
Τα κλεμμένα δεδομένα των πελατών περιορίζονται σε λογαριασμούς στην Ελβετία και δεν αφορούν στη θυγατρική τράπεζα HSBC Guyerzeller. Η τράπεζα διαβεβαίωσε ότι δεν διακυβεύονται δεδομένα πελατών σε άλλα υποκαταστήματα της HSBC ανά τον κόσμο και, διά στόματος Alexandre Zeller, προέδρου της HSBC Private Bank Switzerland, ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της και τους διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων συμβάντων (τώρα, γιατί χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της απάτης, είναι ένα θέμα…). Για το λόγο αυτό, ξόδεψε 100 εκατ. ελβετικά φράγκα για την αναβάθμιση των συστημάτων και της ασφάλειας.
 
Αντίγραφα μέρους των κλαπέντων δεδομένων επιστράφηκαν στην HSBC από τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα της Ελβετίας, ενώ και οι γαλλικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση των αρχείων όταν ο πρώην εργαζόμενος της τράπεζας έφυγε από την Ελβετία. Μάλιστα, οι γαλλικές αρχές διαβεβαίωσαν τις αντίστοιχες ελβετικές ότι τα δεδομένα δεν ια χρησιμοποιηθούν με “ακατάλληλο” τρόπο, χωρίς ακόμα να έχει γίνει σαφές αν κάτι τέτοιο περιλαμβάνει και τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών