KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010


Στις 312 μ.β. έκλεισε το spread πούλησαν ελληνικές τράπεζες, σε άνοδο το ΧΑ 2,6% …...ενόψει μέτρων και δημοπρασίας.


Στις 312 μ.β. έκλεισε το spread πούλησαν ελληνικές τράπεζες,  σε άνοδο το ΧΑ 2,6% …...ενόψει μέτρων και δημοπρασίας
Θετικά  προεξοφλούν οι επενδυτές σε ΧΑ και ομόλογα τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι προσδοκίες για άμεση υλοποίηση της δημοπρασίας των 10ετών ομολόγων.
Στην   αγορά ομολόγων  το spread  υποχώρησε αρχικά   σημαντικά μετά τις αγορές που εκδηλώθηκαν από ελληνικές και ξένες τράπεζες  έως τις 297  μονάδες βάσης  από 320 μ.β. που άνοιξε νωρίς το πρωί ωστόσο εν συνεχεία σταθεροποιήθηκε στις 305 μονάδες βάσης για να κλείσει στις 312 μονάδες μετά από πωλήσεις που πραγματοποίησαν ελληνικές τράπεζες μάλλον να αποκτήσον ρευστότητα γιανα συμμετάσχουν στην δημοπρασία των 10ετών ομολόγων.
Πάντως οι  επενδυτές παρά τις ρευστοποιήσεις στο τέλος  παραμένουν θετικοί στα ομόλογα  ενώ  ανοδικά κινήθηκε  και το  ΧΑ καταγράφοντας κέρδη 2,6% προεξοφλώντας τα μέτρα που θα  ανακοινώσει η κυβέρνηση αύριο Τετάρτη και τα οποία όπως παρουσιάζονται από το www.bankingnews.gr αποτελούν ένα σκληρό πακέτο λιτότητας πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα αλλά αναγκαία.
Τα μέτρα είναι σκληρά και μέλλει να αποδειχθεί σε ποιο βαθμό θα  ικανοποιήσουν τις αγορές.
Αν οι επενδυτές τα αποδεχθούν τότε θα υπάρχει μια βραχυχρόνια άνοδος στο ΧΑ προς τις 2050 και εν συνεχεία προς τις 2200.
Σημειώνεται ότι ακόμη και αν υπάρξει αντίδραση τα μέτρα δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και ως εκ τούτου οδηγούν την χώρα σε ύφεση που όπως προβλέπουν οι τραπεζίτες θα είναι τουλάχιστον διετούς διάρκειας.
Απαιτείται προσοχή λοιπόν από τους επενδυτές μην θεωρήσουν ότι αλλάζει το κλίμα και η τάση. Αλλάζουν όλα βραχυπρόθεσμα θετικότερα αλλά όχι μεσοπρόθεσμα..

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών