KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Πτώση 35,6% στα κέρδη των εισηγμένων - Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι....

Πτώση 35,6% καταγράφουν τα καθαρά κέρδη των εισηγμένων εταιρειών που είχαν μέχρι την Παρασκευή δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2009. Σε σύνολο 83 εταιρειών οι πωλήσεις καταγράφουν υποχώρηση 14,7% και διαμορφώνονται στα 45,15 δισ. ευρώ από 52,95 δισ. ευρώ.

Τα EBITDA υποχωρούν οριακά κατά 3% και στα 6,83 δισ. ευρώ από 7,04 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 3,75 δισ. ευρώ από 5,84 δισ. ευρώ. Σημαντική είναι η υποχώρηση της κερδοφορίας του τραπεζικού κλάδου που ξεπερνά το 51% με την Emporiki Bank να εμφανίζει ζημιά 582 εκατ. ευρώ. Η Γενική Τράπεζα -όπως και η Emporiki Bank- εμφάνισε και το 2009 όπως και το 2008 ζημιές αλλά μεγαλύτερες και συγκεκριμένα 109,45 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κερδών καταγράφεται στα αποτελέσματα της Marfin Bank σύμφωνα με τα στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.
Σημειώνεται πως βάσει των στοιχείων της Πήγασος τα αποτελέσματα των Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Coca Cola και Marfin προέρχονται από τα δελτία τύπου και όχι από τον δημοσιευμένο ισολογισμό.

.
Οι καλύτεροι..
Τα καλύτερα αποτελέσματα σε επίπεδο ποσοστιαίας βελτίωσης της καθαρής κερδοφορίας εμφάνισαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Σύμφωνα με το δημοσιευμένο ισολογισμό εμφανίζει ο όμιλος κέρδη 174,89 εκατ. ευρώ. Αν δούμε τα συγκρίσιμα κέρδη αυτά διαμορφώθηκαν στα 150 εκατ. ευρώ από 204 εκατ. ευρώ το 2008.
Εξαιρετική κερδοφορία εμφάνισε η Ελινόιλ η οποία αυξήθηκε κατά 254% έναντι του 2008. Η Αιολική ΕΕΧ εκμεταλλεύτηκε την περίοδο της ανόδου των αγορών και επέστρεψε στην κερδοφορία. Πολύ καλά αποτελέσματα εμφάνισε και η Rilken και μάλιστα δίνει πολύ καλό μέρισμα στους μετόχους της. Εξαιρετική κερδοφορία μέσα σε μία πολύ δύσκολη χρονιά εμφάνισε η Σωλ.Κορίνθου, ενώ στην κερδοφορία επέστρεψε η Info Quest.
Euroline, Revoil και Alpha Trust Ανδρομέδα βελτίωσαν αισθητά τα αποτελέσματά τους. Μεγάλη βελτίωση εμφανίζει και η Vivartia αλλά προέρχεται από πώληση συμμετοχής.
Οι χειρότεροι..

Ζημιές έναντι κερδών εμφάνισε στο εξάμηνο η Ηλεκτρονική και η Σιδενόρ. Μάλιστα οι ζημιές της Σιδενόρ ξεπέρασαν τα 70 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των χειρότερων αποτελεσμάτων βάσει ποσοστιαίας μεταβολής και όπως τα καταγράφει το τμήμα ανάλυσης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ συμπεριλαμβάνονται επίσης:
Αυτά της Άλφα Γκρίσιν, των Τεχνικών Εκδόσεων, της Τεξαπρέτ (εξάμηνο), της Γενικής Τράπεζας, του Alter, της Informer και της Μοτοδυναμική. Μεγάλη ζημία εμφάνισε και ο ΔΟΛ. Η Sprider γύρισε σε ζημιές λόγω απομειώσεων και προβλέψεων. Αν δεν έπαιρνε αυτά τα «μέτρα» η διοίκηση τότε θα είχε κέρδη.

Τα μερίσματα

Με βάση τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί τις υψηλότερες μερισματικές αποδόσεις προσφέρουν οι εταιρείες: Στέλιος Κανάκης, ΟΠΑΠ, Rilken και Alpha Trust Ανδρομέδα. Μερισματική απόδοση 6% προσφέρει η Καρέλιας.
Μερικά tips

Οι πωλήσεις της Ζάμπα μειώθηκαν δραματικά και υποχώρησαν κάτω από τα 3 εκατ. ευρώ, επομένως βάσει του κανονισμού του ΧΑ δεν αποκλείεται οι μετοχές να μεταφερθούν στα ειδικά χαρακτηριστικά.
Από την άλλη η Περσεύς με βάση τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί έχει το χαμηλότερο p/e ενώ δεν υφίσταται και ο λόγος για τον οποία είχε μπει στην επιτήρηση. Δικαιούται έξοδο, αλλά μάλλον θα πάει στα ειδικά χαρακτηριστικά λόγω διασποράς.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλια:

All Day News είπε... ["AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.".]

πολυ ενημερωτικο και ενδιαφερον blog μπραβο παιδια.θα είμαι καθημερινος αναγνωστης σας

free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών