KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010



Ορυμαγδός πτωχεύσεων...

Ο αριθμός των εταιρειών που πτώχευσαν στη Γερμανία το 2009 αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 11%, η πρώτη ετήσια αύξηση από το 2003

Περίπου 32.700 επιχειρήσεις κήρυξαν πτώχευση πέρυσι, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στατιστικής.

Ένας ορισμένος αριθμός μεγάλων επιχειρήσεων έβαλε λουκέτο, όπως για παράδειγμα ο όμιλος διανομής Arcandor και η θυγατρική εταιρεία πώλησης μέσω καταλόγου Quelle, καθώς επίσης η κατασκευάστρια επεξεργαστών μνήμης Qimonda, η θυγατρική της εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών Infineon.

Οι πτωχεύσεις αυτές συνδέονται με την οικονομική κρίση. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) υποχώρησε πέρυσι κατά 5%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ύφεση εδώ και 60 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αυξήθηκαν και οι πτωχεύσεις ιδιωτών κατά 3% πέρυσι, ποσοστό που αφορά σε περίπου 101.000 άτομα.

Βάσει των στοιχείων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στατιστικής, οι Γερμανοί, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες τουριστών στον κόσμο, ταξίδεψαν λιγότερο πέρυσι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε μείωση κατά 4,5% στον αριθμό των Γερμανών τουριστών που ταξίδεψαν αεροπορικώς στο εξωτερικό, καθώς το 2009 αυτοί ανήλθαν σε 67,2 εκατομμύρια, δηλαδή 3,2 εκατομμύρια λιγότεροι από πέρυσι.

Τα νησιά της Μεσογείου, πρώτος προορισμός των Γερμανών τουριστών είναι αυτά που «επλήγησαν» ιδιαίτερα, με μια μείωση κατά 5,5% στις αφίξεις στις Βαλεαρίδες, 4% στα ελληνικά νησιά και 6,6% στη Σικελία.

στη Γερμανία

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών