KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Από φέτος οι ταμειακές μηχανές για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες..ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!

GLOBAL FINALCIAL CRISIS TOGETHER WE CAN STOP TALKING ABOOT IT.



Από φέτος  θα ισχύσει ο λογιστικός προσδιορισμός του εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι από το 2011 που είχε ανακοινώσει αρχικά η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την αλλαγή αυτή θα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι διατάξεις του οποίου θα απασχολήσουν την απογευματινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.
Βάσει την τροποποίησης βιβλία εσόδων εξόδων θα κληθούν να τηρήσουν υποχρεωτικά από φέτος  ( σ.σ. : πιθανότατα από τον Ιούνιο ) όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (ταξί, φορτηγά, λεωφορεία ΚΤΕΛ, ενοικιαζόμενα, κάμπινγκ, μηχανικοί αρχιτέκτονες, λιανοπωλητές, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, βενζινάδικα, περίπτερα κ.ά.).
Το θέμα του λογιστικού προσδιορισμού εξετάστηκε σε σημερινή  έκτακτη σύσκεψη στο  Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να αφαιρεθούν τα «αγκάθια» που προκαλούν αντιδράσεις, όπως η φορολόγηση των οδηγών ταξί και των βενζινάδικων, η αναβολή επιβολής ΦΠΑ σε γιατρούς-δικηγόρους, αλλά και η θέσπιση τεκμηρίων στη λογική του ελάχιστου κόστους διαβίωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν αφορούν την εφαρμογή λογιστικού ελέγχου σε ιδιοκτήτες ταξί και βενζινάδικων από 1/6/2010, ταυτόχρονα δηλαδή με την εγκαθίδρυση των ταμειακών μηχανών, και όχι ένα χρόνο αργότερα (1/1/2011) όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
Ακόμη, επισημάνθηκε ότι πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε να ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν βάσει του κοινοτικού δικαίου, και να καταστεί εφικτή η επιβολή  ΦΠΑ σε δικηγορικές και ιατρικές υπηρεσίες από το 2010.
Σε ότι αφορά τα τεκμήρια το θέμα θα εξεταστεί στο σημερινό υπουργικό Συμβούλιο. Έτσι βάσει των πληροφοριών φαίνεται ότι «χάνει έδαφος» το σενάριο βάσει του οποίου το ελάχιστο κόστος για τη συντήρηση και χρήση κατοικιών θα διαμορφώνεται με βάση το τετραγωνικό μέτρο ετησίως κλιμακωτά ανάλογα με το συνολικό εμβαδόν του ακινήτου.
Με άλλες διατάξεις του  νομοσχέδιου εισάγονται φοροαπαλλαγές για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την οικονομική κρίση και εμφανίζουν μείωση του κύκλου εργασιών.
Επιπλέον με συντελεστή 20% θα φορολογούνται τα  έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας και των ιερών μονών , ενώ  επιβάλλεται φόρος 5% στις δωρεές ακινήτων και  10% στις δωρεές μετρητών.
Προβλέπονται ακόμη  «περιβαλλοντικά κίνητρα» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, καθώς θεσπίζονται φοροαπαλλαγές για δαπάνες όπως για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, αλλά και για την μείωση του περιβαλλοντικού «αποτυπώματος» των επιχειρήσεων.
Επίσης, καθιερώνονται ακόμη κίνητρα και ελαφρύνσεις για τη διατήρηση αδόμητης γης που είναι εντός σχεδίου σε πυκνοδομημένες περιοχές, αλλά και για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
Το υπουργείο Οικονομικών όμως βελτίωσε και το σύστημα  υπολογισμού των αποδείξεων που συνδέονται με το αφορολόγητο όριο των φυσικών προσώπων. Έτσι εφόσον συλλέγουν και καταθέτουν αποδείξεις:

- Για ατομικό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών.

- Για εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο φορολογούμενος χρειάζεται να προσκομίσει αποδείξεις ύψους 10% του εισοδήματος του.

-Από 12.000 και άνω, θα χρειάζεται να προσκομίζει αποδείξεις ύψους 10% του εισοδήματος για τις πρώτες 12.000 και 30% του εισοδήματος για το τμήμα του εισοδήματος που είναι πάνω από τις 12.000 ευρώ.
Όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες και μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια, ο φορολογούμενος δικαιούται μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ του ποσού των απαιτούμενων για το αφορολόγητο δαπανών και αυτού των δηλούμενων.
Όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται.

Αναλυτικότερα, όμως σύμφωνα με το νέο φορολογικό :

1.  Καθιερώνεται ανώτατος φορολογικός συντελεστής 45% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

2. Καμία απόδειξη για εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ και 10% μέχρι 12.000 ευρώ. Για εισόδημα μεγαλύτερο προσκομίζετε αποδείξεις 10% για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ και 30% για άνω των 12.000 ευρώ. Έχουμε μείωση κατά 2.400 ευρώ της αξίας αποδείξεων.

3. Αποδείξεις ταμειακής μηχανής θα πρέπει να εκδίδουν από φέτος: ταξί, βενζινάδικα, περίπτερα, λιανοπωλητές, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, ενοικιαζόμενα δωμάρια, κάμπινγκ κ.λπ.

4. Από φέτος θα ισχύσει ο λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (ταξί, φορτηγά, λεωφορεία ΚΤΕΛ, ενοικιαζόμενα, κάμπινγκ, μηχανικοί αρχιτέκτονες, λιανοπωλητές, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, βενζινάδικα, περίπτερα κ.ά.).

5. Κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα, πισίνες, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οικιακές βοηθοί κ.ά. εντάσσονται στα τεκμήρια προσδιορισμού του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος.

6. Ακίνητες περιουσίες άνω 5 εκατ. ευρώ θα φορολογούνται  με 2% για τα επόμενα τρία χρόνια.

7. Επιβάλλεται  φόρος 5% για δωρεές ακινήτων και 10% μετρητών σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λοιπά πρόσωπα που ήταν απαλλασσόμενα.

8. Επιβάλλεται φόρος 20% στα έσοδα από την εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και των Ιερών Μονών. Επίσης με συντελεστή  5% θα φορολογούνται οι δωρεές των ακινήτων και με 10% οι δωρεές μετρητών.

9. Η φορολογία των μη διανεμομένων κερδών μειώνεται σταδιακά από 25% σε 20%. Το 2010 ο συντελεστής φόρου μειώνεται στο 24%. Η παρακράτηση φόρου στα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα) γίνεται σε επίπεδο νομικού προσώπου. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση διανεμόμενων και μη κερδών δεν θα ξεπερνά εκείνη της μισθωτής εργασίας.

10. Επεκτείνεται ο  ΦΠΑ σε οικονομικές δραστηριότητες που δεν καλύπτονται ή απαλλάσσονται και δεν προβλέπονται για αυτές εξαιρέσεις από την οδηγία της ΕΕ.

11. Δεν αναγνωρίζονται αγορές, δαπάνες, μισθώματα, τόκοι που προκύπτουν από συναλλαγές με εξωχώριες εταιρίες και υποκεφαλαιοδότησης (thin capitalization).

12. Υποχρεωτικά από 1.1.2011 και οι αμοιβές μισθοδοσίας μέσω τραπεζικών επαγγελματικών λογαριασμών.

13. Συστήνεται εξειδικευμένη υπηρεσία στην ΥΠΕΕ, που θα ελέγχει την «επώνυμη φοροδιαφυγή»  ιδιώτες με μεγάλα εισοδήματα, που συλλέγονται από φορείς συμβολαιογράφους, τράπεζες, χρηματιστήριο, μεσίτες, φορολογικές αρχές άλλων χωρών κ.λπ. Εξειδικευμένη υπηρεσία εντοπισμού φοροδιαφυγής τομέων παραεμπορίου καθώς και αντιμετώπιση σε συνεργασία με άλλους φορείς (αστυνομία, δημοτική αστυνομία κ.λ.π).

14. Δημιουργία κεντρικού τηλεφωνικού κέντρου (call-center) για άμεση υπενθύμιση (με τη λήξη του χρέους) των οικονομικών υποχρεώσεων των πολιτών.

15. Νομοθετούνται πέντε αναπτυξιακά κίνητρα:

- Φοροαπαλλαγές για διατήρηση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις με μείωση κύκλου εργασιών,

- Τριετές (αντί 5ετές αρχικά) αφορολόγητο για δημιουργία και λειτουργία νέων επιχειρήσεων από άτομα έως 35 (αντί 30) ετών,

- Αύξηση εκπτώσεων από κέρδη για δαπάνες σε τεχνολογική καινοτομία,

- Απαλλαγή από φόρο για τρεις χρήσεις κερδών από πώληση αγαθών με διεθνή αναγνωρισμένη πατέντα,

- Έκπτωση φόρου (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) βάσει δαπανών για παραγωγή κινηματογραφικού έργου μεγάλου μήκους,

- Κίνητρα περιβαλλοντικής προστασίας για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, μείωση "αποτυπώματος" επιχειρήσεων, αλλά και

- Θεσπίζονται ελαφρύνσεις για διατήρηση αδόμητης γης εντός σχεδίου σε πυκνοδομημένες περιοχές και προστασία αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

16. Καταργήθηκε η φορολόγηση με 8% κεφαλαίων που θα παραμείνουν στο εξωτερικό ώστε να εξαιρεθούν του πόθεν έσχες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών