KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010


Πόσο έχει αποτιμηθεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο ΧΑ;

Πόσο έχει αποτιμηθεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας  στο ΧΑ;
Η ύφεση είναι ένας πολυσύνθετος οικονομικός όρος αλλά κατανοητός στην πραγματική οικονομία.
Η ύφεση είναι στασιμότητα , δεν παράγεται νέος πλούτος η ύφεση προκαλεί ανεργία , η ύφεση δεν επιτρέπει τους παραδοσιακούς και μοντέρνους μηχανισμούς της αγοράς να λειτουργήσουν.
Η ύφεση στην Ελλάδα θα αποδειχθεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας καθώς δεν υπάρχουν μέσα ή τρόποι για να αντιμετωπισθεί.
Δεν παράγει η οικονομία , δεν εξάγει και κατ΄ ουσία ανακυκλώνει τον πλούτο που παράχθηκε ή εμφανίσθηκε στην Ελλάδα μέσω δανεικών.
Η ύφεση στο ΧΑ δεν έχει αποτιμηθεί καθώς η αγορά αντιδρά και αντιστέκεται στα τρέχοντα επίπεδα καθώς προσδοκά ότι θα κοπάσει η κερδοσκοπία και θα αρχίσει το θολό τοπίο να ξεκαθαρίζει.
Η κερδοσκοπία με τον ένα ή άλλο τρόπο θα μετριαστεί αλλά το ΧΑ δεν έχει αποτιμήσει την ύφεση. Όταν αρχίσει να την αποτιμά θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα.
Τα πρώτα πραγματικά δείγματα της ύφεσης στην Ελλάδα θα καταγραφούν στα κέρδη α΄ τριμήνου του 2010 των τραπεζών και των επιχειρήσεων.
Κάποιες τράπεζες υποστηρίζουν ότι στο α΄ δίμηνο πάνε καλά λόγω της αύξησης των επιτοκίων στα δάνεια αλλά ακόμη η ύφεση δεν έχει χτυπήσει την πόρτα των τραπεζών πλησιάζει ο χρόνος πάντως.
Όσον αφορά τα ομόλογα μια μείωση του spread προς τις 250 μονάδες βάσης δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανή.
Ωστόσο για να διασπαστούν οι 250 μονάδες και να υποχωρήσει προς τις 200 μονάδες βάσης χρειάζεται ισχυρούς καταλύτες.
Μπορεί οι τράπεζες ο ΟΔΔΗΧ , η ΤτΕ να υποστηρίζουν ότι θέλουν το spread στις 200 μονάδες βάσης αλλά χωρίς καταλύτη δεν μπορεί να υποχωρήσει σε αυτά τα επίπεδα.
Μάλιστα με 84 δις ευρώ short θέσεις στα ελληνικά CDS  τώρα έχουν υποχωρήσει κάτω από 70 δις είναι ξεκάθαρο ότι ακόμη υπάρχει δρόμος μέχρι να τελειώσει το κερδοσκοπικό παιχνίδι. 

Πλησιάζει η υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών ; 

 

Αυξημένη εκτιμούν ότι είναι η πιθανότητα οι ελληνικές τράπεζες να υποβαθμιστούν μέσα στις επόμενες δύο με τρεις  εβδομάδες υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη.
«Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν ακολουθούσε προσεχώς υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών κυρίως λόγω της ύφεσης που σταδιακά θα εισέλθει η ελληνική οικονομία»

Για τις τράπεζες 4 είναι τα βασικά στοιχεία που θα αξιολογήσουν οι διεθνείς ελεγκτικοί οίκοι Moody’s και Standard and Poor’s καθώς η Fitch έχει υποβαθμίσει τον κλάδο.
1)Η είσοδος της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση. Είναι ξεκάθαρο ότι το τραπεζικό σύστημα θα επηρεαστεί αρνητικά.
2)Η μεγάλη εξάρτηση ρευστότητας από την ΕΚΤ , η εξάρτηση ρευστότητας θα αντιμετωπισθεί αρνητικά
3)Η χαμηλότερη κερδοφορία που θα είναι απόρροια της ύφεσης.
4)Η ύφεση γεννά ανεργία και η ανεργία επισφάλειες και οι οποίες με την σειρά τους μειώνουν τα κέρδη.
Η υποβάθμιση των τραπεζών θεωρείται μείζονος σημασίας , το ιδανικότερο θα ήταν να αποφευχθεί ωστόσο είναι πιθανό οι τράπεζες να πληρώσουν απλά το γεγονός ότι δρουν στο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών