KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

(Ποιούσαι την νήσσαν ....)οι περισσότερες τράπεζες αρνούνται να διαθέσουν σε ιδιώτες αποταμιευτές την τελευταία έκδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, το οποίο είχε τιμολογηθεί με το δελεαστικό επιτόκιο του 6,25%. Προτιμούν να κρατούν τα ομόλογα για λογαριασμό τους, χρησιμοποιώντας τα ως ενέχυρο για τον δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ επιπλέον στρέφουν τους αποταμιευτές στα επενδυτικά και καταθετικά τους προϊόντα, τα οποία διατίθενται με σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο δεκαετές ομόλογο διατέθηκε για περίπου μια εβδομάδα, μέχρι τις 18 Μαρτίου, με απόφαση του ΟΔΔΗΧ σε ιδιώτες αποταμιευτές με αφορολόγητη ετήσια απόδοση 6,25%, εφόσον διακρατηθούν μέχρι την λήξη τους. Στην συνέχεια η απόκτηση των τίτλων πραγματοποιείται μέσω των τραπεζών από το δικό τους χαρτοφυλάκιο κρατικών ομολόγων, με επιτόκιο, το οποίο διαμορφώνεται καθημερινά στην δευτερογενή αγορά τίτλων όπου διαπραγματεύεται το εν λόγω ομόλογο (την Παρασκευή τιμολογούνταν λίγο πάνω από το 5%).

Ωστόσο, δύο τουλάχιστον τράπεζες δεν διαθέτουν προς επένδυση στους πελάτες τους το συγκεκριμένο ομόλογο, ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με υποκαταστήματά τους, μας προέτρεπαν να επενδύσουμε σε δικά τους προϊόντα με χαμηλότερο επιτόκιο. Μάλιστα, σε μια τράπεζα η αρμόδια σύμβουλος επενδύσεων επισήμανε εις επίρρωσιν των λεγομένων της, τον κίνδυνο που ενέχει η επένδυση στους συγκεκριμένους τίτλους λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας! Να σημειωθεί ότι Εθνική και Eurobank διαθέτουν κανονικά το εν λόγω ομόλογο, για ποσά από 5.000 και 10.000 αντίστοιχα.

Το κόλπο με τα δεκαετή ομόλογα

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών