KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

GLOBAL FINALCIAL CRISIS TOGETHER WE CAN STOP TALKING ABOOT IT. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ,ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ. GIANNHS KALARITHS

ΣΕΒ: Όχι στην περικοπή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα - Θέμα άρσης μονιμότητας στο Δημόσιο.


ΣΕΒ: Όχι στην περικοπή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα - Θέμα άρσης μονιμότητας στο Δημόσιο
 Όχι στην περικοπή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όχι στην αύξηση του ορίου των απολύσεων, ούτε την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, είπε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Εκτός όμως από το τριπλό αυτό «όχι», ο κ. Δασκαλόπουλος είπε εμμέσως πλην σαφώς και κάποια «ναι», όπως στο θέμα της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο.
Έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα άρσης της μονιμότητας στον Δημόσιο Τομέα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι "είναι μεγάλο το θέμα, χρειάζεται να γίνει μια σοβαρή συζήτηση, θα πρέπει να το δούμε σαν πολιτεία". Ίσως είναι καιρός - σημείωσε-  να ανοίξει η συζήτηση για το εάν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο δημόσιος τομέας ευθύνεται και η μονιμότητα.
Εκατοντάδες άχρηστοι οργανισμοί, σε ένα υπερτροφικό Δημόσιο
Έκανε λόγο για ένα υπερτροφικό Δημόσιο, χωρίς όμως να κατονομάσει τομείς και επιχειρήσεις όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, και για την ανάγκη "δραστικής συρρίκνωσης του κράτους με προτεραιότητα στις ΔΕΚΟ και τους εκατοντάδες άχρηστους οργανισμούς, επιτροπές, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που λυμαίνονται το κρατικό χρήμα". Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα τον ΟΣΕ το έλλειμμα του οποίου ισοδυναμεί περίπου με το ποσό που θα αποφέρει η μείωση των επιδομάτων στο Δημόσιο. Είπε επίσης ότι οι νέες γενιές πρέπει να πάψουν να προσβλέπουν στη δημοσιουπαλλική μονιμότητα, ενώ σε σχέση με τα νέα μέτρα ανέφερε ότι "μια χώρα- μέλος της ΟΝΕ κατάντησε να έχει σήμερα μόνο δύο επιλογές, ύφεση ή χρεοκοπία". Τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης παρ΄ ό,τι οδυνηρά και άδικα για όλους όσους τα υφίστανται ήταν ωστόσο αναπόφευκτα μετά από τόσες δεκαετίες ολιγωρίας και ατολμίας, είπε χαρακτηριστικά.
Όχι στην κατάργηση της συλλογικής σύμβασης
Για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, είπε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησής της, ενώ για τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν με τη ΓΣΕΕ ανέφερε ότι "δε μπορούμε να μη λάβουμε υπόψη τα προβλήματα και την κατάσταση της οικονομίας". Σε σχέση με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές, αλλά προσέθεσε ότι καλό θα είναι η ευελιξία να υιοθετηθεί από περισσότερες επιχειρήσεις, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση της κρίσης το 2010, προκειμένου να μη γίνουν απολύσεις και να μην υπάρξουν λουκέτα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών