KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

GLOBAL FINALCIAL CRISIS TOGETHER WE CAN STOP TALKING ABOOT IT. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ,ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ.

Χ.Α.: Οι ξένοι επιστρέφουν - Πανικός στους σορτάκηδες - H αισιοδοξία για την Ελλάδα "στηρίζει" τις διεθνείς αγορές


Εντυπωσιακά έκλεισε η συνεδρίαση και μάλιστα πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία κάνουν λόγο για σημαντικό πλήγμα στις θέσεις των σορτάκηδων. Κινήσεις short cover παρατηρήθηκαν αλλά πληροφορίες αναφέρουν για μεγάλο αμερικάνικο οίκο που βγήκε με μεγάλες εντολές αγοράς στον τραπεζικό κλάδο.
Έτσι η Εθνική πήγε πάνω από 16 ευρώ, η Alpha Bank στα 7,56 ευρώ, η Eurobank στα 6,61 ευρώ και η Κύπρου στα 5 ευρώ. Σημαντικά κέρδη όμως κατέγραψαν και άλλες μετοχές του 20αρη όπως για παράδειγμα η Βιοχάλκο. Η πλειονότητα των μετοχών ενισχύθηκε και παρατηρήθηκε και διάχυση στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις. Ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τις 2.100 μονάδες και βάζει στόχο τις 2.200 μονάδες. Η υπέρβαση έγινε με αυξημένες συναλλαγές όπως ακριβώς ζητούσε η τεχνική ανάλυση.Έκλεισε στις 2.139 μονάδες με άνοδο 2,62% και η αξία των συναλλαγών πήγε πάνω τα 240 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 3,97% και ο FTSE 20 3,14%.
Μικρά κέρδη στη Wall
Με μικρά κέρδη κινούνται οι μεγαλύτεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας αμβλύνθηκαν, μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Επιπλέον, την άνοδο να στηρίζει ο επιχειρηματικός κλάδος.
Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,26% στις 10.592 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,43% στις 1.145 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,57% στις 2.354 μονάδες.
Στο 3,9% βρίσκεται η Citigroup, η οποία προχώρησε σε πώληση προνομιούχων μετοχών με σκοπό την άντληση κεφαλαίου. Ο τραπεζικός οίκος αναμένει να αντλήσει περίπου 2 δισ. δολάρια.
«Άλμα» 9,7% η American International Group και 7,7% για την American Eagle Outfitters, καθώς αναμένει τα κέρδη της στα 15 σεντς ανά μετοχή για το α’ τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Κέρδη 2,7% για τη Bucyrus International, μετά την προσθήκη της μετοχής της στη λίστα “conviction buy” της Goldman Sachs.
Στο +66% η Facet Biotech, καθώς η Abbott Laboratories συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία έναντι 27 δολαρίων ανά μετοχή.
Στον αντίποδα, πτωτικά 6,6% κινείται η Navistar International, καθώς οι πωλήσεις της το α’ τρίμηνο ήταν κατώτερες των αναλυτών.
Μειωμένη εμφανίζεται η παγκόσμια εμπιστοσύνη σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας κατά το μήνα Μάρτιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, ο δείκτης Bloomberg Professional Global Confidence υποχώρησε στις 53,8 μονάδες από 54,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Στην Ευρώπη, το κλίμα είναι απαισιόδοξο, με την ευρωζώνη να φαίνεται έτοιμη να σώσει την Ελλάδα από την κρίση.
Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης ξεπέρασε τις 50 μονάδες για όγδοο συνεχόμενο μήνα.
Μικρά κέρδη στην Ευρώπη
Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, με το δείκτη Stoxx Europe 600 να βρίσκεται κοντά σε υψηλό επτά εβδομάδων για τρίτη συνεχόμενη μέρα, στον απόηχο της επιτυχημένης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργό με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 κερδίζει 0,05% στις 5.605 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX ενισχύεται 0,20% στις 5.897 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC σημειώνει κέρδη 0,34% στις 3.923 μονάδες.
Αμετάβλητα κινείται ο Stoxx Europe 600 Index, στις 256,77 μονάδες, ενώ στο -0,2% βρέθηκε ο MSCI Asia Pacific Index.
Τα χειρότερα της ελληνικής κρίσης έχουν παρέλθει και καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία, εκτιμά ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι.
“Για την Ελλάδα, το πρόβλημα έχει τελειώσει ολοκληρωτικά,'' είπε ο Πρόντι, που έχει διατελέσει επίσης πρωθυπουργός της Ιταλίας, σε συνέντευξή του στη Σανγκάη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
“Δεν βλέπω άλλη τέτοια περίπτωση σήμερα στην Ευρώπη. Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να θεωρούμε πως το ευρωσύστημα θα καταρρεύσει ή θα πληγεί εξαιτίας της Ελλάδας,'' τόνισε.
Κέρδη 2,8% για τη Fortis, μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της εταιρείας για επιστροφή στα κέρδη το β’ τρίμηνο.
«Άλμα» 3,1% για την ICAP, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο συνομιλιών με επενδυτή για πιθανή εξαγορά της.
Στο +7,3% βρίσκεται η Valeo, ενώ στο +3,5% βρίσκεται η Mondi, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της από τη BofA- Merrill Lynch Global Research.
Υποχώρηση 1,9% για τη Lafarge, 0,9% για τη Saint Gobain και 1,4% για τη Holcim, μετά την υποβάθμιση της σύστασης των μετοχών τους από την ING.
Απώλειες 2,2% για τη Barclays.
Στο -2,1% βρίσκεται η Inchcape, καθώς θεωρεί ότι οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε... ["AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.".]

«Ζήβα η Ελλάς….!»….!

…..Ζήβα – ζίβαε – ζυβάι….,
ήτοι, ζήτω…., «ζήτω Ελλάς!»….,
είπανε στο ‘’δόλιο’’ Γιούρεκ….,
ώς κι ο black Αρχιμπουγάς….!

‘’Χτες’’…., στην άκρια….. στα γιούχα….,
σήμερα…., στα μπράβο….. χάσκει….,
μα….. «μπράβο λεν στο γάιδαρο,
που βγαίνει απ’ τη λάσπη…..»….!

…..Αχ, η Ελλάς…., η ‘’αγελάς’’….,
ήτοι, η του «’’άγε’’, Ελλάς….!»….,
πάλι…., να, στα λασπονέρια…,
‘’κλαίει’’ στα τζούφια –τους χαμπέρια….!

Πώς, λοιπόν, να της το πεις
που ‘ν’ για κλάματα και γέλια….,
πως δε γίνονται σωσίβια
ό,τι είναι ‘’στοκ’’ κουρέλια….!

Της επέρασε ο καιρός
που ‘’την έβγαζε καθάρια’’….,
νεκρή…., λες, λαθροβιοί….,
πεταγμένη στα νταμάρια….!

…..Να…., ετούτη τη φορά….,
ένα έχω να της πω….:
«Ο,τιδήποτε κι αν κάνουν
οι νεκροί, μαρή, δεν κλάνουν….!

Είσαι…., σου λέω….,
‘’ληγμένη παράσταση’’….,
ψέμα το πώς έχουνε
οι νεκροί ανάσταση….,…..

ψάξε, κει, να βρεις
ζωντανοί που μένουν….,
στη χαριστική βολή….,
οι νεκροί, μόνο, πεθαίνουν….!»….!

…..Ναι, βρε ‘’σικ’’ ξαποσταλμένη….,
‘’σικ’’ ‘’κοκέτα’’ μαριονέτα….,
στα ‘’Παζάρια’’….. είν’ μοιραίο
να ξοφλούν οι ‘’νοικιασμένοι’’….!.....

Κουράααααγιο….. και….. ζήτω…., που καήκαμε….,….:
ζήβα…., Αρχαιοελληνιστί….,
ζίβαε….. Πελασγιστί…..
και….. ζυβάι…. Καριστί….,
όπως και Λελεγιστί….,
ήτοι, Ινδοευρωπαϊστί….,….:

Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών