KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

GLOBAL FINALCIAL CRISIS TOGETHER WE CAN STOP TALKING ABOOT IT.

 

Τι έκρυβε ο κωδικός «Repo 105» της Lehman Brothers;

 

Πίσω από τον κωδικό «Repo 105» υπήρχαν τα προβληματικά assets της χρεοκοπημένης Lehman Brothers, σύμφωνα με το πόρισμα του ελεγκτή που είδε το φως της δημοσιότητας, και το οποίο εστιάστηκε στην διερεύνηση των αιτιών που συνέβη η μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ.
Με μία έκθεση του ελεγκτή Anton Valukas που έφτασε τις 2.200 σελίδες, για τα αίτια της κατάρρευσης της επενδυτικής τράπεζας, επισημαίνεται με σαφήνεια ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Lehman, ιδιαίτερα το 2007 και το 2008, ήταν «λίγο μαγειρεμένα» αντιστρέφοντας την πραγματική εικόνα των ισολογισμών της. Ο κωδικός «Repo 105» έκρυβε από πίσω προβληματικά κεφάλαια που μόνο τα δύο τελευταία έτη μέχρι την κατάρρευση είχε συσσωρεύσει περίπου 49-50 δισ. δολάρια.

«Η χειραγώγηση του ισολογισμού ήταν εσκεμμένη, ώστε να δίνει παραπλανητική εικόνα, γεγονός που επηρέασε τον δείκτη μόχλευσης της Lehman» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ελεγκτής, ο οποίος προσθέτει ότι η υψηλή μόχλευση της επενδυτικής τράπεζας περιόρισε την ικανότητα της απέναντι στην γενικότερη χρηματοοικονομική κρίση.

Σημειώνεται εδώ ότι η τράπεζα εφάρμοσε αυτόν τον κωδικό πρώτη φορά το 2001, σύμφωνα με τον ελεγκτή, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές και προς τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του CEO, Richard Fuld και προς την εταιρεία ελέγχου των ισολογισμών Ernst & Young. Μάλιστα για την τελευταία ανέφερε ότι μπορεί να κατηγορηθεί και «επαγγελματικό μαγείρεμα στα λογιστικά στοιχεία».
.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών