KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

GLOBAL FINALCIAL CRISIS TOGETHER WE CAN STOP TALKING ABOOT IT.

Το Άμπου Ντάμπι επενδύει και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;



Φλέβα επενδυτών στις χώρες του Αραβικού Κόλπου φαίνεται ότι έχει βρει εσχάτως η κυβέρνηση. Μετά από την εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την Abu Dhabi Mar, και το μεγάλο ενεργειακό σχέδιο ύψους 3 δισ. ευρώ που δρομολογεί στο λιμάνι του Αστακού η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κατάρ (Qatar Ρetroleum Ιnternational), στο επίκεντρο του αραβικού ενδιαφέροντος βρίσκεται τώρα ο τομέας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Στο πλαίσιο αυτό , έχει καταφτάσει στην Ελλάδα αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που συναντάται σήμερα με την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα «Hellenic & United Arab Emirates Business Forum».
Η ημερίδα έχει ως θέμα την προώθηση επενδύσεων στους τομείς των λιμανιών και υποδομών, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του πολιτισμού και του τουρισμού. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο όπως προκύπτει και από την κινητοποίηση που έχει υπάρξει από πλευράς υπουργείου Περιβάλλοντος και ειδικότερα του αρμόδιου για θέματα ΑΠΕ γενικού γραμματέα κ. Κώστα Μαθιουδάκη, αφορά στη διερεύνηση τυχόν συνεργασιών και επενδύσεων σε θέματα «πράσινης» ανάπτυξης.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν εκπρόσωποι από τις περισσότερες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που έχουν στον τομέα των ΑΠΕ (αιολικά και φωτοβολταικά πάρκα) παρουσία στην Ελλάδα, όπως η ENTEKA, η TEΡΝΑ Ενεργειακή, οι θυγατρικές των ισπανικών Acciona και Gamesa, της ιταλικής Endesa Hellas, η Ζέφυρος, η Quest, η Enercon, κ.ά.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι ένα ομοσπονδιακό κράτος που απαρτίζεται από 7 εμιράτα, με πιο γνωστά το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι, τα οποία έχουν ήδη επενδυτική παρουσία στη χώρα μας.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών