KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σε ιστορικά υψηλά στις 458 μ.β. το spread στην 10ετία , στις 635 μ.β. στην 3ετία - Στο 7,7% οι αποδόσεις - Πτώση 2,56% στο ΧΑ

Σε ιστορικά υψηλά στις  458 μ.β. το spread στην 10ετία , στις 635 
μ.β. στην 3ετία - Στο 7,7% οι αποδόσεις - Πτώση 2,56% στο ΧΑ
Εικόνα απαξίωσης εμφάνισε  η αγορά η οποία παρασύρθηκε  με ελάχιστους όγκους ένδειξη, ότι οι επενδυτές είναι αποστασιοποιημένοι και ελάχιστοι κινούν τα νήματα σε ομόλογα και ΧΑ. Το κλίμα απαισιοδοξίας που έχει πλήξει την αγορά συμβάλλει στην συνεχή άνοδο των spreads όπου καταγράφθησαν  νέα ιστορικά υψηλά στις 458  μονάδες βάσης  στην 10ετία και στην 3ετία στις 635 μ.β. ενώ το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι οι όγκοι παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Το υψηλό ημέρας στην 10ετία ήταν στις 470 μονάδες βάσης.  Η εικόνα της αγοράς πάντως είναι απαξιωτική με μικρούς όγκους υποχωρεί και δεν υπάρχει ενδιαφέρον ενώ ανάλογο είναι και το κλίμα στο ΧΑ που υποχώρησε  2,56%.  Το  διεθνές κλίμα πάντως είχε επηρεαστεί από την Goldman ακολούθησε το μεγάλο πρόστιμο στην Toyota, το ηφαιστειακό νέφος πλήττει τις αεροπορικές εταιρίες στην Ευρώπη, οι επενδυτές ανησυχούν για τα ελλείμματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη όπως υποστηρίζουν Pimco και η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα  και όλοι αυτοί οι παράγοντες επιδρούν αρνητικά και στο ΧΑ. Ωστόσο ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα της Citigroup που άλλαξε προσωρινά το αρνητικό κλίμα στις ΗΠΑ. 
Στις τράπεζες για μια ακόμη φορά ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις. Η Εθνική διαπραγματεύεται στα 12,85 ευρώ στα 6,24  ευρώ η Alpha bank...
Μπορεί όμως οι διεθνείς εξελίξεις να επιδρούν στου ΧΑ και στα ομόλογα αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν και  εσωτερικοί λόγοι το ΔΝΤ καταφθάνει  , έρχονται επίσης σκληρότερα μέτρα και η αγορά αναζητά νέα σημεία ισορροπίας.
Είναι ξεκάθαρο ότι μέχρι να αποσαφηνισθούν πολλές παράμετροι της βοήθειας το ΧΑ θα άγεται και θα φέρεται αντιδρώντας σε αυτό το στάδιο αρνητικά.
Μετά την έλευση του ΔΝΤ ίσως υπάρξει αντίδραση.
Στα ομόλογα το κλίμα παραμένει άκρως αρνητικό με το spread να έχει αναρριχηθεί έως τις 470  μονάδες βάσης που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό για να κλείσει στις 458 μ.β.. Στην 5ετία τα spreads διαμορφώνονται στις 535 μονάδες βάσης και στην 3ετία στις 635 μονάδες βάσης ενώ  τα CDS στις 470 μονάδες βάσης και γενικώς η κατάσταση χαρακτηρίζεται άκρως αρνητική. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 7,7% που είναι απόδοση χωρών που βρίσκοντια υπό χρεοκοπία. Η απόδοση στην 7ετία στο 7,75%.
Αύριο υλοποιείται και η δημοπρασία των εντόκων γραμματίων  όπου το επιτόκιο αναμένεται μεταξύ 3,5% με 3,9% περίπου παρ΄ ότι η τρέχουσα απόδοση του 3μηνου εντόκου διαμορφώνεται στο 4,8% περίπου. 
Η κατάσταση στα ομόλογα ξεπέρασε τα οριακά επίπεδα και πλέον από εδώ και πέρα απαιτείται τεράστια προσοχή. Πάνω από τις 450 μονάδες βάσης η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανεισθεί ενώ τα hegde funds θέλουν το spread πάνω από τις 500 μονάδες βάσης.
Λογικά στα τρέχοντα επίπεδα στα ομόλογα θα πρέπει να υπάρξει μια γραμμή άμυνας αν δεν υπάρξει η κατάσταση θα παρεκτραπεί επικίνδυνα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών