KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Πως θα κινηθούν χρηματιστηριακά οι 6 μεγαλύτερες ελληνοκυπριακές τράπεζες;

Οι ραγδαίες εξελίξεις περί την Goldman Sachs ήταν μια βασική αιτία και αφορμή να σημειωθεί μια εκτεταμένη διόρθωση στις αμερικανικές τράπεζες παρασύροντας πτωτικά και τις ευρωπαϊκές. Μετά από αυτή την εξέλιξη προφανώς άκρως σημαντική γεννάται το ερώτημα ξεκίνησε η αναμενόμενη διόρθωση ή απλά η εξέλιξη αυτή ήταν συγκυριακή και τις προσεχείς εβδομάδες τα διεθνή χρηματιστήρια θα διορθώσουν;
Το www.bankingnews.gr θα επιχειρήσει αξιολογώντας τις διεθνείς παραμέτρους και λαμβάνοντας υπόψη προφανέστατα την σπουδαιότατη εσωτερική επικαιρότητα να προσεγγίσει το θέμα που απασχολεί όλους τους επενδυτές πως θα κινηθούν οι τράπεζες το επόμενο διάστημα;
Όσον αφορά τις εσωτερικές εξελίξεις φαίνεται ότι η προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ και την ΕΕ πλέον έχει κλειδώσει.
Πιθανότερη ημερομηνία όχι η Τετάρτη που φημολογείται αλλά μάλλον η επόμενη  εβδομάδα.
Είχε επισημανθεί προ εβδομάδων ουκ ολίγες φορές ότι όταν η Ελλάδα υποχρεωτικά θα συρθεί στο ΔΝΤ και στην ΕΕ θα συρθεί να ζητήσει οικονομική βοήθεια ίσως τότε να ξεκινάει η διεθνής διόρθωση.
Είναι πιθανό λοιπόν όταν η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ εξέλιξη θετική για το ΧΑ και τα ομόλογα να ξεκινήσει η διεθνής διόρθωση και έτσι να ανακοπεί η προσπάθεια θετικής αντίδρασης του χρηματιστηρίου.
Μετά από εβδομάδες επιμονής του www.bankingnews.gr σε αυτή την προσέγγιση η πιθανότητα επιβεβαίωσης αυτού του ενδεχομένου έχει αυξηθεί σημαντικά.

Πως θα κινηθεί το ΧΑ και οι τράπεζες ;

Αν ξεκινήσει μια διεθνής διόρθωση και ταυτόχρονα η Ελλάδα έχει προσφύγει το ΔΝΤ , η αυτονόμηση του ΧΑ δεν θα κρατήσει πολύ.
Προφανώς και η προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ-ΕΕ θα επιδράσει θετικά στο ΧΑ αλλά η διόρθωση αν έρθει διεθνώς θα ανακόψει την αναμενόμενη δυναμική.
Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο στοίχημα και πρόκληση είναι πως θα κινηθούν τα διεθνή χρηματιστήρια με την διόρθωση να αυξάνεται ως πιθανότητα.
Θεωρητικά το ΧΑ θα μπορούσε να κινηθεί σε ένα εύρος 1800 με 2200 μονάδες με βάση ένα σχετικά συντηρητικό σενάριο ενώ με βάση ένα πιο ακραίο στο μεν θετικό να κινηθεί προς τις 2250-2300 μονάδες και με βάση το αρνητικό να υποχωρήσει έως τις 1650 μονάδες.

Εθνική – Στήριγμα από την Finansbank – Πίεση από ομόλογα


Με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 8 δις ευρώ είναι προφανές ότι η Εθνική επηρεάζεται αρνητικά από τα ομόλογα στο χαρτοφυλάκιο της και θετικά από την Finansbank.
Η Finansbank με κεφαλαιοποίηση περί τα  5 δις και η Εθνική συνολικά 8 δις είναι προφανές ότι με βάση τις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις η Finansbank αποτελεί το 63% της Εθνικής σε όρους χρηματιστηριακούς.
Δηλαδή η Εθνική χωρίς της Finansbank θα εμφάνιζε θεωρητικά χρηματιστηριακή αξία 3 δις ευρώ έναντι 3,39 δις ευρώ της Alpha και της Eurobank.
Πιθανή κίνηση του τίτλου μεταξύ 12 ευρώ χαμηλά και 15,5 ευρώ υψηλά βραχυπρόθεσμα. Πιθανή διάσπαση των 12,5 ευρώ θα αλλάξει την τάση σε καθοδική. Ισχυρό σημείο τα 12 ευρώ και εν συηνεχεία τα 11 ευρώ.

Alpha bank: Την στηρίζει το συντηρητικό προφίλ

Με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 3,39 δις ευρώ η Alpha bank έχει επιδείξει μια σχετικά καλή χρηματιστηριακή συμπεριφορά τηρουμένων πάντα των αναλογιών της κατάστασης της οικονομίας και όλου αυτού του περιβάλλοντος.
Διαθέτει ισχυρά κεφάλαια μετά την αύξηση , ικανοποιητική ρευστότητα και κερδοφορία ρεαλιστική.
Θα μπορούσε να κινηθεί μεσοβραχυχρόνια μεταξύ 5,6 ευρώ και 7,5 ευρώ



Eurobank :Εμφανής σημάδια σταθεροποίησης

Με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 3,39 δις ευρώ η Eurobank  έχει επιδείξει μια σχετικά καλή χρηματιστηριακή εικόνα.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι έφθασε σε κεφαλαιοποίηση την Alpha bank κυρίως γιατί η αγορά θεωρεί ότι οι όποιες επιπτώσεις στον ισολογισμό έχουν καταγραφεί όσον αφορά τα Βαλκάνια ενώ στην Ελλάδα η αρνητική επίδραση θα είναι αναλογική μεταξύ των τραπεζών.
Θα μπορούσε να κινηθεί μεσοβραχυχρόνια μεταξύ 5,6 ευρώ και 7 με 7,2  ευρώ

Πειραιώς : Τα ερωτηματικά απαντήθηκαν


Με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 2 δις ευρώ η Πειραιώς επηρεάστηκε   κυρίως από μια φημολογία για τον ισολογισμό της και όχι από πραγματικούς λόγους.
Τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού είναι σταθερά και ότι φημολογείται είναι αβάσιμο και ίσως σκόπιμο.
Θα μπορούσε να κινηθεί μεσοβραχυχρόνια μεταξύ 5,2 ευρώ και 7 ευρώ


Κύπρου και Marfin οι Κυπριακές είναι κάπως αλλιώς….


Με κεφαλαιοποίηση η Κύπρου 2,8 δις ευρώ και η Marfin με 1,65 δις ευρώ έχουν επιδείξει μια σχετικά καλή συμπεριφορά ως κυπριακές τράπεζες.
Προφανώς και επηρεάζονται καθώς το 30% με 40% του ενεργητικού τους βρίσκεται την Ελλάδα και ειδικά για την Marfin μέλλει να αποδειχτεί τι θα πράξει η Dubai Investment Group η οποία θα παραμείνει τελικά στο μετοχικό κεφάλαιο.
Η Κύπρου θα μπορούσε να κινηθεί σε ένα εύρος 4 με 5 ευρώ και η Marfin 1,7 με 2,2 ευρώ περίπου.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών