KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ένας διάσημος σορτάκιας στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου

Πολύτιμη στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση δίνει ένας ζωντανός θρύλος της Wall Street. Ο Jim Chanos, ο πιο διάσημος short seller του κόσμου και ο άνθρωπος που πρώτος από όλους προέβλεψε την κατάρρευση της Enron, δηλώνει εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει κατανοήσει το πρόβλημα της Ελλάδας και χαρακτηρίζει γενναία τα μέτρα που παίρνονται.

Ο ελληνικής καταγωγής Chanos είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Clusterstock ότι νιώθει άσχημα «για τη μητέρα πατρίδα». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον και εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση «κάνει το σωστό».

«Ξέρετε, αυτοί (η κυβέρνηση Παπανδρέου) ήρθαν και ανακάλυψαν την τρύπα στον προϋπολογισμό και ανακάλυψαν ένα σωρό χρεώσεις εκτός προϋπολογισμού, πράγματα για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Και εκείνος παίρνει το αντιλαϊκό μέτρο της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης και μειώνει τους μισθούς του δημοσίου χωρίς να ξέρει εάν αυτό θα είναι αρκετό. Και μέχρι στιγμής η αγορά είναι επιφυλακτική, όμως, νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πιο γενναία από κάποιες άλλες της Δυτικής Ευρώπης που δεν αντιμετωπίζουν αυτά τα θέματα και που πρόκειται να βρουν τα ίδια προβλήματα με αυτά της Ελλάδας αργότερα», ανέφερε.

«Επομένως, η Ελλάδας είναι το προοίμιο των προβλημάτων που πολλές άλλες χώρες θα αντιμετωπίσουν. Αυτές που έχουν δώσει υποσχέσεις στον κόσμο τους, τις οποίες δεν μπορούν να πληρώσουν», είπε.

«Ο Παπανδρέου και η ομάδα του ξέρουν ότι τους μοιράστηκε άσχημο φύλλο. Νομίζω ότι προσπαθούν να διανύσουν μια δύσκολη διαδρομή και τους εύχομαι καλή τύχη – τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Όμως, νομίζω ότι εμφανίζονται λογικοί στο θέμα αυτό, νομίζω ότι επιχειρούν τις σωστές πολιτικές, αν και δεν είμαι ειδικός για να κρίνω εάν αυτό θα είναι αρκετό».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών