KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

«Φλερτ» 40 μετοχών με τα ειδικά χαρακτηριστικά



Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να εισέλθουν στα ειδικά χαρακτηριστικά είναι περίπου σαράντα εισηγμένες του ΧΑ. Οι σημαντικές πιέσεις που έχει δεχθεί το κομμάτι της περιφέρειας έχει εντείνει την ανησυχία των επενδυτών τις τελευταίες μέρες. Οι επενδυτές ανησυχούν γιατί η κατηγορία ειδικά χαρακτηριστικά λειτουργεί όπως και αυτή της επιτήρησης για τα χαρτοφυλάκια, ήτοι δεν εντάσσονται στο margin.

Έτσι αν η μετοχή ενταχθεί στα ειδικά χαρακτηριστικά λόγω υποχώρησης της τιμής κάτω από τα 0,30 ευρώ τότε αυτομάτως βγαίνουν αναγκαστικές πωλήσεις. Περίπου δύο εβδομάδες τώρα οι τιμές μειώνονται δραματικά. Μικροεπενδυτές ρευστοποιούν τις θέσεις τους οδηγώντας συγκεκριμένους τίτλους σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Η εμπορευσιμότητα έχει περιοριστεί σημαντικά και παρά το γεγονός ότι πολλές έχουν καλά θεμελιώδη, ο φόβος για είσοδο στα ειδικά χαρακτηριστικά περιορίζει τις αγορές και αυξάνει τις πωλήσεις. Και πριν όμως από μερικούς μήνες το θέμα ήταν και πάλι επίκαιρο. Τότε είδαμε το πρώτο κύμα εισόδου εταιρειών στα ειδικά χαρακτηριστικά.
Σήμερα στην κατηγορία χαμηλής διασποράς και ειδικών χαρακτηριστικών διαπραγματεύονται 43 τίτλοι. Η SATO είναι έτοιμη να εισέλθει σε αυτή την κατηγορία αφού τη Δευτέρα έκλεισε για πρώτη φορά κάτω από τα 30 cents και χθες παρέμεινε κάτω από αυτό το επίπεδο. Από το σύνολο των μετοχών που είναι στην κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης 2 έχουν τιμή κάτω από 0,50 ευρώ. Από τη μικρή και μεσαία είναι περίπου 40.
ALAPIS: Χθες τράβηξε πολλά βλέμματα. Έκανε εντυπωσιακό όγκο και έγραψε χαμηλό στα 0,29 ευρώ. Η διοίκηση εξετάζει το reverse split αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Όπως φάνηκε πάντως ο πωλητής μάλλον ολοκλήρωσε τις πωλήσεις του και ο αγοραστής στήριξε δυνατά. Παρά το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,29 ευρώ, έκλεισε στα 0,37 ευρώ με τον όγκο στα 67 εκατ. τεμάχια.
ΑΝΕΚ: Μεγάλη η υποχώρηση και της συγκεκριμένης μετοχής το τελευταίο διάστημα. Σήμερα ξεκινάει από τα 0,48 ευρώ.
Από την κατηγορία της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης κάτω από τα 0,50 ευρώ διαπραγματεύονται οι παρακάτω τίτλοι: ΑΛΚΟ (0,33 ευρώ), Moda Bagno (0,43 ευρώ), Βάρδας (0,38 ευρώ), Γαλαξίδι (0,37 ευρώ), ΓΕΒΚΑ (0,33 ευρώ), Δρομέας (0,40 ευρώ), Έλαστρον (0,40 ευρώ), Ελληνική Υφαντουργία (0,37 ευρώ), ΕΛΤΟΝ (0,49 ευρώ),  Επίλεκτος (0,32 ευρώ), Ικτίνος (0,50 ευρώ), Αφοί Κορδέλλου (0,32 ευρώ), Κυριακούλης (0,47 ευρώ), Λιβάνης (0,46 ευρώ), Μαθιός (0,45 ευρώ),  Μουζάκης (0,36 ευρώ), Ντρουκφάρμπεν (0,49 ευρώ), Ξυλεμπορία (0,45 ευρώ), Τεχνική Ολυμπιακή (0,44 ευρώ), Τζιρακιάν (0,49 ευρώ), Φίντεξπορτ (0,40 ευρώ), Χατζηκρανιώτη (0,46 ευρώ), ΑΧΟΝ (0,50 ευρώ), Dionic (0,32 ευρώ), Logismos (0,40 ευρώ), Nutriart (0,32 ευρώ), Σάτο (0,24 ευρώ), Sciens (0,50 ευρώ), Space Hellas (0,42 ευρώ) και Υάλκο (0,43 ευρώ).
Χρειάζεται άμεση αλλαγή της τάσης που επικρατεί στο ΧΑ προκειμένου να απομακρυνθούν οι μετοχές από την επικίνδυνη ζώνη. Ωστόσο, η ψυχολογία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αγοραστές δεν είναι οι επιχειρηματίες, επομένως τα πράγματα για αρκετές θα είναι πολύ δύσκολα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών