KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

To top 20 των losers στις ΗΠΑ το 2009


Τη λίστα με τις 20 «χειρότερες» εταιρείες της Wall Street  δημοσιοποίησε το περιοδικό Fortune, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν για το 2009. Η λίστα περιλαμβάνει εταιρείες από διάφορους κλάδους της αμερικανικής οικονομίας, αλλά τη «μερίδα του λέοντος» κατέχουν οι τράπεζες,  οι πετρελαϊκές και οι εταιρείες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τα μέσα ενημέρωσης...
Η Fannie Mae βρίσκεται στη πρώτη θέση, καθώς ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες παροχής στεγαστικών δανείων που έλαβαν την κυβερνητική βοήθεια, και μάλιστα στις αρχές της κρίσης. Η Fannie Mae σημείωσε το 2009 ζημίες 72 δισ. δολάρια.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται, ποια άλλη, η «αδερφή εταιρεία» της πρώτης, η Freddie Mac, η οποία έκλεισε το 2009 με ζημίες 21,6 δισ. δολάρια. Και οι δύο μαζί εταιρείες έλαβαν από την αμερικανική κυβέρνηση το ποσό των 110 δισ. δολαρίων.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η American International Group, η πάλαι ποτέ κραταιά δύναμη στο χώρο των ασφαλιστικών υπηρεσιών. Στο χείλος της χρεοκοπίας το 2008, την επόμενη χρονιά σημείωσε ζημιές 10,9 δισ. δολάρια.  (16)
Ύστερα από τρεις «ενέσεις» ρευστότητας από την αμερικανική κυβέρνηση, η GMAC, η τράπεζα των General Motors και Chrysler σημείωσε ζημιές 10,3 δισ. δολαρίων.
Στην πέμπτη θέση των loosers του 2009 βρίσκεται η Symantec, η οποία σημείωσε ζημιές 6,7 δισ. δολάρια, παρόλο που οι καταναλωτές συνέχισαν να αγοράζουν τα προϊόντα anti-virus της για τους υπολογιστές τους.
Η ενεργειακή εταιρεία Chesapeake Energy βρίσκεται στην έκτη θέση με ζημίες 5,8 δισ. δολάρια το 2009. Η κρίση κατέδειξε ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας δεν στηρίζονταν σε γερές βάσεις χάνοντας έτσι το ράλι του αργού που σημειώθηκε το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Στην έβδομη θέση βρίσκεται η CC Media Holdings, με ζημίες 4 δισ. δολαρίων. Η «μοίρα» της CC Media δεν ήταν διαφορετική από τις άλλες εταιρείες συμμετοχών στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία επλήγησαν από τις περικοπές των διαφημίσεων, αλλά για τη CC Media η «μοίρα» ήταν χειρότερη.
Στην όγδοη θέση και πάλι μία εταιρεία των media, η News Corp. η οποία σημείωσε ζημιές 3,4 δισ. δολαρίων. Η μητρική του διάσημου μέσου The Wall Street Journal σημείωσε διαγραφές 9 δισ. δολαρίων, ενώ ο CEO της δήλωνε ότι η «ποιοτική δημοσιογραφία δεν είναι φθηνή».
Στην ένατη θέση βρέθηκε η Rite Aid με ζημίες 2,9 δισ. δολαρίων. Η απόκτηση της Brooks/ Eckerd αποδείχθηκε για την τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ, μεγάλο λάθος καθώς «βυθίστηκε» στα χρέη.
Στα 2,9 δισ. δολάρια ήταν και η ζημιές της επόμενης εταιρείας, της Supervalu, προμηθευτική εταιρεία supermarket, «χτυπημένη» από τη ραγδαία μείωση της κατανάλωσης.
Στην ενδέκατη θέση συναντάμε και πάλι μία ενεργειακή εταιρεία, την Devon energy, καθώς δεν μπόρεσε να αντισταθμίσει τις ζημιές του πρώτου εξαμήνου που προκλήθηκαν από την «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η εταιρεία έκλεισε το 2009 με ζημιές 2,5 δισ. δολαρίων.
Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Sprint Nextel βρίσκεται στην 12η θέση, σημείωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ζημίες, φτάνοντας το 2009 στα 2,4 δισ. δολάρια.
Η κρίση έπληξε τις ασφαλιστικές εταιρείες σε μεγάλο βαθμό επισημαίνουν οι αναλυτές, και η παρουσία δεύτερης ασφαλιστικής στο top 20 των loosers το επιβεβαιώνει. Η MetLife σημείωσε το 2009 ζημιές 2,2 δισ. δολάρια.
Την πρώτη της εμφάνιση σε αυτήν την «αποφράδα» λίστα έκανε το 2009 η εταιρεία πληροφορικής Sun Microsystems. Σημείωσε ζημίες 2,2 δισ. δολάρια, προκαλώντας την εξαγορά της από την Oracle. Μάλιστα ο CEO της τελευταίας ανέφερε ότι η Sun σημείωνε μέχρι τότε ζημίες 100 εκατ. δολ. κάθε μήνα.
Στην 15η θέση βρέθηκε και άλλη μία ενεργειακή. H Valero Energy έκλεισε το 2009 με ζημιές 2 δισ. δολ, αντιστρέφοντας τα κέρδη των 5,2 δισ. δολαρίων που είχε σημειώσει το 2008.
Η τράπεζα State Street βρέθηκε στην 16η θέση με ζημίες 1,9 δισ. δολαρίων. Ο υψηλός βαθμός μόχλευσης που δημιούργησε η τράπεζα κατά τη διάρκεια του boom του 2006-2007 πληρώθηκε, ανέφεραν οι αναλυτές.
Κι άλλη μία εταιρεία gadgets συναντάμε στην 20αδα, τη Micron Technology, η οποία σημείωσε ζημιές 1,8 δισ. δολαρίων.
Στην 18η θέση συναντάμε άλλον έναν κολοσσό του τραπεζικού κλάδου τη Citigroup. Η Citi σημείωσε ζημιές 1,6 δισ. δολάρια, βελτιώνοντας όμως τη θέση της από το 2008, όταν και είχε σημειώσει ζημιές 27,7 δισ. δολαρίων.
Η τελευταία τράπεζα της λίστα βρέθηκε στην 19η θέση, και είναι η SunTrust Banks, οι ζημιές της οποίας ήταν ίδιες με αυτές της Citigroup. Η περιοχή της Atlanta όπου δραστηριοποιείται περισσότερο η τράπεζα «χτυπήθηκε» πολύ από την κρίση με εμφανή τα αποτελέσματα και στην τράπεζα.
Τελευταία τη λίστα συμπληρώνει η AbitibiBowater, η μεγαλύτερη εταιρεία εκτυπώσεων στις ΗΠΑ, η οποία έπεσε «θύμα» της κρίσης των έντυπων μέσων ενημέρωσης. Η εταιρεία σημείωσε ζημιές 1,6 δισ. δολαρίων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών