KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κέρδη άνω του 1% στην Wall...

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές καθώς οι επενδυτές φαίνεται πως υποδέχονται θετικά την ιστορική συμφωνία στην αμερικανική Γερουσία για την αναμόρφωση του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής ξεκίνησε όπως αναμενόταν με σημαντικές απώλειες, με τις ανησυχίες για την Ευρώπη να βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο. Μάλιστα ο S&P 500 βρέθηκε να χάνει ακόμα και το χαμηλό ενδοσυνεδριακό της 6ης Μαΐου, ενώ ο Dow Jones σημείωνε πτώση άνω των 100 μονάδων κινούμενος προσωρινά κάτω από τις 10.000 μονάδες.

Η αμερικανική Γερουσία έδωσε χθες το πράσινο φως στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής εποπτείας και την αναμόρφωση του αμερικανικού τραπεζικού κλάδου στο πλαίσιο της ευρύτερης νομοθετικής μεταρρύθμισης του χρηματοοικονομικού κλάδου στις ΗΠΑ από τη Μεγάλη Ύφεση τη δεκαετία του 1930.

Το νομοσχέδιο υποχρεώνει τα ιδρύματα που θεωρούνται "πολύ μεγάλα για να καταρρεύσουν" να υιοθετήσουν νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις και να αποεπενδύσουν ορισμένες μονάδες παράγωγων προϊόντων, καθορίζει ένα κυβερνητικό συμβούλιο που θα καθορίζει τους αξιολογητές πιστοληπτικής ικανότητας για τα δομημένα προϊόντα των τραπεζών, ενώ δίνει το πράσινο φως στην αμερικανική κυβέρνηση για τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου στα έκτακτα προγράμματα δανεισμού της Fed.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 98,06 μονάδες (+0,97%) και βρίσκεται στις 10.166,07 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 33,46 μονάδων (+1,52%) φτάνοντας 2.237,47 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 15,11 μονάδων (+1,41%) και βρίσκεται στις 1.086,70 μονάδες.


Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 κινούνται με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η
JP Morgan Chase καθώς διαπραγματεύεται στα 39,745 δολ. με άνοδο 1,915 δολ. ή σε ποσοστό 5,06%. Ακολουθούν η Bank of America με κέρδη 3,40% στα 15,82 δολ. και η Boeing στα 64,47 δολ. με άνοδο 2,33%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η
AT & T (-1,48%), η Wal-Mart Stores (-0,96%) και η Microsoft (-0,59%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, αύξηση 52% εμφάνισε στα κέρδη πρώτου τριμήνου χρήσης η Dell Inc. ωστόσο η εταιρεία εμφανίστηκε επιφυλακτική για τη συνέχεια επισημαίνοντας ότι περιμένει ηπιότερη ζήτηση μεταξύ των "μεγαλύτερων εμπορικών πελατών" στις ΗΠΑ και την Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο και στις αρχές του τρίτου.

Ειδικότερα, τα κέρδη της Dell ανήλθαν σε 441 εκατ. δολ. ή 22 cents ανά μετοχή από 290 εκατ. δολ. ή 15 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 14,9 δισ. δολ. από 12,3 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 30 cents ανά μετοχή. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 26 cents ανά μετοχή με έσοδα της τάξης των 14,3 δισ. δολ.

"Η εμπορική ζήτηση συνέχισε να αναπτύσσεται το πρώτο τρίμηνο και η Dell είναι αισιόδοξη ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί όλο το χρόνο", σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία. Αναφέρει ωστόσο ότι "στο δεύτερο τρίμηνο και μέρος του τρίτου τριμήνου συνήθως εκδηλώνεται επιβράδυνση της ζήτησης από τους μεγάλους εμπορικούς πελάτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη".

Άλμα 40% σημείωσαν τα κέρδη της Gap Inc. το πρώτο τρίμηνο χρήσης καθώς η αλυσίδα ένδυσης συνέχισε να γνωρίζει αύξηση των πωλήσεων. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 302 εκατ. δολ. ή 45 cents ανά μετοχή από 215 εκατ. δολ. ή 31 cents ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στο ίδιο διάστημα οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 6,5% και ανήλθαν στα 3,33 δισ. δολ. ενώ οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών ενισχύθηκαν σε ποσοστό 4% Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 42 cents ανά μετοχή με πωλήσεις 3,33 δισ. δολ.

Η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά το outlook για τα κέρδη στο σύνολο του έτους στα 1,77 με 1,82 δολ. ανά μετοχή από κέρδη έως 1,75 δολ. ανά μετοχή προηγουμένως. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το σύνολο του έτους τοποθετούν τα κέρδη της εταιρείας στα 1,83 δολ. ανά μετοχή.

Κέρδη έναντι ζημιών εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο χρήσης η αμερικανική εταιρεία ενδυμάτων Ann Taylor. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 22,6 εκατ. δολάρια, ή 38 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 2,31 εκατ. δολαρίων ή 4 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι πωλήσεις στο τρίμηνο που έληξε την 1η Μαΐου ενισχύθηκαν στα 475 εκατ. δολάρια, από 426,7 εκατ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο σημείωσαν αύξηση 14%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα καθαρά κέρδη της εταιρείας από τη Νέα Υόρκη, στα 35 σεντς ανά μετοχή επί πωλήσεων 475 εκατ. δολαρίων. Η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει ότι στο δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν γύρω στα 500 εκατ. δολάρια, με τις πωλήσεις των καταστημάτων που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο να ενισχύονται σε ποσοστό 10%.

Στην εξαγορά των δραστηριοτήτων γενόσημων φαρμάκων της ινδικής Piramal Healthcare έναντι 3,7 δισ. δολαρίων προχωρά η Abbott Laboratories, σε μία συμφωνία που τοποθετεί την Abbott σε ηγετική θέση στην ασιατική χώρα. Η Abbott θα προβεί σε προκαταβολική πληρωμή 2,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα 400 χιλ. δολάρια θα καταβληθούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Οι δραστηριότητες γενόσημων φαρμάκων της Piramal, η οποία απασχολεί πάνω από 5.000 άτομα σε ολόκληρη την Ινδία, αναμένεται να εμφανίσουν πωλήσεις άνω των 500 εκατ. δολαρίων τον επόμενο χρόνο. Οι ενοποιημένες δραστηριότητες θα κατέχουν μερίδιο αγοράς γύρω στο 7% στην Ινδία, ενώ η Abbott εκτιμά ότι η ετήσια αύξηση των πωλήσεων θα φτάσει το 20%, οδηγώντας σε ετήσιες πωλήσεις πάνω από 2,5 δισ. δολάρια στη χώρα έως το 2020.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών