KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Χ.Α.: Πτώση 3,8% στην εβδομάδα

Μετά από αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να ολοκληρώσει σε θετικό έδαφος τις συναλλαγές της Παρασκευής, περιορίζοντας σε 3,8% τις εβδομαδιαίες του απώλειες.

Μέσα σε αρνητικό διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα, το Χ.Α. κατάφερε να υπεραποδώσει την Παρασκευή κυρίως λόγω του χαμηλού τζίρου και της μεγάλης υποαπόδοσης που εμφανίζει συστηματικά στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, σχολιάζουν αναλυτές, εκτιμώντας ότι η μεταβλητότητα στις αγορές θα συνεχίσει να αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι τζίροι και η συναλλακτική δραστηριότητα στο ελληνικό ταμπλό παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, συντηρώντας την προσδοκία της αγοράς ότι επίκειται κάποια πιο αξιόλογη σε έκταση τεχνικής φύσης αντίδραση, σε σχέση με την άνοδο της Παρασκευής.

Η Εμπορική Τράπεζα, σε τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη προσδιόρισε ως «αρνητικές ενδείξεις» αυτή την εβδομάδα την καταγραφή νέων χαμηλών έτους και την «οριακή προς το παρόν διάσπαση στηρίξεων», ενώ ως θετικές ενδείξεις ανέφερε τη μείωση της προσφοράς τίτλων σε επίπεδα χαμηλότερα των 1.600 μονάδων και τις θετικές αποκλίσεις στους τεχνικούς δείκτες.

"Οι έντονες αναταράξεις στο εξωτερικό αύξησαν την μεταβλητότητα και την νευρικότητα σε μετοχές και δείκτες με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το σκηνικό απαξίωσης και η επιφυλακτικότητα των επενδυτών. Κινητήριος μοχλός της πίεσης ήταν η απότομη υποχώρηση του ευρώ στα χαμηλά τετραετίας υπό το βάρος της αρνητικής φημολογίας για το μέλλον της Ευρωζώνης", σχολιάζει μεταξύ άλλων στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, επισημαίνοντας ότι "η ερχόμενη εβδομάδα πάντως αναμένεται να κινηθεί περισσότερο αυτόνομα, καθώς από τις 26 έως τις 29 του μήνα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα τριμήνου των κυριότερων τραπεζών, με τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς να προβλέπουν υποχώρηση 50% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό πρώτο τρίμηνο".

"Επισημαίνουμε ότι η έως τώρα δημοσίευση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλύτερη των αναμενομένων και περισσότερο υποσχόμενη από την αρχή της χρονιάς, αφού οι επιδόσεις των εμποροβιομηχανικών εταιριών δείχνουν ανθεκτικότητα έστω και με την συμβολή εκτάκτων κερδών", αναφέρει η χρηματιστηριακή. "Σε ό,τι αφορά την μεσοπρόθεσμη πορεία, η αγορά σταδιακά θα αρχίσει να τιμολογεί την εξέλιξη των κρατικών εσόδων, για τα οποία οι πρώτες εκτιμήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ σημειώνεται η κινητικότητα που υπάρχει πλέον σε επίπεδο αποκρατικοποιήσεων, έστω και υπό την μορφή δημοσιευμάτων".

Στο ταμπλό της Παρασκευής, ο Γ.Δ. έκλεισε τελικά στις 1.595,10 μονάδες, με άνοδο 0,81%. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να κινείται μεταξύ του +1,23% και -1,17%, σε ένα εύρος δηλαδή 38,01 μονάδων.

Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε σε 113,42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1/3 περίπου διακινήθηκε σε συναλλαγές στον τίτλο της ΕΤΕ, ενώ συνολικά 83 μετοχές έκλεισαν τη διαπραγμάτευση με κέρδη, 75 υποχώρησαν και 136 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Μεγαλύτερη η διακύμανση στον δείκτη των τραπεζών, σε εύρος που έφτασε το 4%, πριν ο δείκτη κλείσει στις 1.626,01 μονάδες, ενισχυμένος 1,85%. Από τη σύνθεσή του ξεχώρισε η άνοδος της ΕΤΕ σε ποσοστό άνω του 3%, καθώς και τα κέρδη περί του 2% για τις Alpha Bank και Τρ. Κύπρου, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι Aspis Bank και Proton Bank με απώλειες 2,38% και 2,11%, στα 0,41 και 0,93 ευρώ αντίστοιχα.

Αναλυτικά από τον FTSE20, στην «κορυφή» των κερδών βρέθηκε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενισχυμένη 3,24% στα 10,51 ευρώ. Με άνοδο 2,30% και 2,26% ακολούθησαν οι Ελλάκτωρ και Coca-Cola 3E, στα 3,12 και 17,64 ευρώ αντίστοιχα, ενώ πάνω από2% ενισχύθηκε και η Τρ. Κύπρου, στα 3,79 ευρώ.

Σε 1,93% διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Alpha Bank που έκλεισε τη συνεδρίαση στα 4,75 ευρώ, ακολούθησαν οι MIG και ATEBank ενισχυμένες 1,74% και 1,64%, ενώ με κέρδη πάνω από 1% ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές και για τους τίτλους των Τ.Τ., ΕΛΠΕ και Marfin Popular Bank.

Κλείσιμο σε θετικό έδαφος σημείωσαν και οι Intralot, ΟΤΕ και Τρ. Πειραιώς, με κέρδη 0,66%, 0,31% και 0,22% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε αμετάβλητη στα 12,50 ευρώ.

Στον αντίποδα, οι Motor Oil και ΟΠΑΠ δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, υποχωρώντας 2,20% και 2,09%, ακολούθησε η Βιοχάλκο με απώλειες 1,69% στα 3,48 ευρώ, ενώ σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν και οι Μυτιληναίος, Eurobank και Τιτάν, υποχωρώντας 1,12%, 1,10% και 1,01% αντίστοιχα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών