KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Σε διευκολύνσεις σε 57.700 πελάτες της προχωράει η Eurobank - Σε ανάλογες κινήσεις και η Πειραιώς..

    Δεδομένων των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία και την αγορά λόγω της ύφεσης, η Τράπεζα Eurobank EFG σταθμίζοντας το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της αδυναμίας ορισμένων πελάτων της, ιδιωτών, επαγγελματιών ή μικρών επιχειρήσεων να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, υλοποιεί ειδικά προγράμματα διευκόλυνσης για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των πελατών αυτών.
Μέχρι σήμερα στα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται  έχουν υπαχθεί 57.700 πελάτες εκ των οποίων περισσότεροι από 2.500 είναι άνεργοι.

Τα προγράμματα αυτά έχουν εξατομικευμένο χαρακτήρα, δηλαδή προσαρμόζονται όχι μόνον στην ανάγκη αλλά και στην ιδιαιτερότητα του κάθε πελάτη και προσφέρουν άμεση και αποτελεσματική διευκόλυνση, δεδομένου ότι οδηγούν σε σημαντική μείωση της μηνιαίας δόσης τόσο για τους ιδιώτες πελάτες, όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο τα προγράμματα αυτά διευκολύνουν τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, των οποίων το ετήσιο εισόδημα μειώνεται λόγω των πρόσφατων μέτρων που έλαβε η Πολιτεία.


Α. Κάτοχοι στεγαστικών δανείων

Οι κάτοχοι στεγαστικών δανείων που αντιμετωπίζουν αντικειμενική δυσκολία στην εξυπηρέτηση των δανείων τους μπορούν να κάνουν χρήση των παρακάτω  δυνατοτήτων:
•    Αύξηση διάρκειας δανείου έως και 10 έτη με μέγιστη συνολική διάρκεια  τα 40 έτη (Με προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η ηλικία του δανειολήπτη ή των εγγυητών του δανείου).
•    Πληρωμή μόνο τόκων για περίοδο 1 έτους.


Β. Κάτοχοι καταναλωτικών δανείων ή/και πιστωτικών καρτών  Eurobank
Με προσημείωση ακινήτου

Σε κατόχους καταναλωτικών δανείων ή/και πιστωτικών καρτών Eurobank με αντικειμενική δυσκολία πληρωμής η Τράπεζα συγκεντρώνει  όλες τις οφειλές  σε ένα νέο δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου σε ευρώ με προσημείωση ακινήτου του πελάτη  και νέα διάρκεια έως και 25 έτη.
Το επιτόκιο θα είναι συνδεδεμένο με το euribor τριμήνου με περιθώριο ανάλογο του ποσοστού χρηματοδότησης

Γ. Κάτοχοι καταναλωτικών δανείων ή/και πιστωτικών καρτών Eurobank
Χωρίς προσημείωση ακινήτου

Σε κατόχους καταναλωτικών δανείων (Τοκοχρεωλυτικών ή/και ανοιχτών) ή/και πιστωτικών καρτών με αντικειμενική δυσκολία πληρωμής  η Τράπεζα συγκεντρώνει όλες τις οφειλές σε ένα νέο δάνειο  με διάρκεια έως και 15 έτη και μειωμένο επιτόκιο ανάλογα με την περίπτωση του κάθε πελάτη που μπορεί να φτάσει έως και ελάχιστο 8% για τα 2 πρώτα έτη

Δ. Επαγγελματίες και Μικρές - Μεσαίες Επιχειρήσεις

Ειδικότερα, και με σκοπό την προστασία της ρευστότητας Επαγγελματιών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων -ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις επιδεινούμενες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά- η Τράπεζα παρέχει στους πελάτες της προγράμματα με:

•    Δυνατότητα αναδιάρθρωσης δανείων σε καθυστέρηση με σημαντική μείωση της υπάρχουσας δόσης, μέσω της υλοποίησης προσαρμοσμένων προγραμμάτων στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

•    Αναστολή πληρωμής δόσεων μέχρι 12 μήνες και για συγκεκριμένους κλάδους δραστηριότητας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Η πολιτική αυτή της Eurobank, ανταποκρίνεται στο ρόλο και τις αρχές της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, του υπεύθυνου δανεισμού και της  σταθερής δέσμευσής της να στηρίζει τους πελάτες της σε κάθε συγκυρία.

Οι πρωτοβουλίες της Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέρος των πελατών της, έχει θέσει σε εφαρμογή από 12 Μαΐου 2010 μια σειρά μέτρων διευκόλυνσης για τους πελάτες της που είναι κάτοχοι προϊόντων της Στεγαστικής και Καταναλωτικής Πίστης. Τα μέτρα αυτά είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στις διαφορετικές έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η τρέχουσα οικονομική συγκυρία και  με στόχο τη στήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων.
Έτσι, για τους δημοσίους υπαλλήλους πελάτες της που θα αντιμετωπίσουν δυσκολία στην αποπληρωμή των δανείων τους, παρέχεται η δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά τη μηνιαία δόση τους, επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω προγράμματα: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Μείωση της μηνιαίας δόσης του δανείου τους στο μισό για διάστημα έως και 3 χρόνια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείο Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και 5 χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται μείωση της μηνιαίας καταβολής έως και 65%. Έτσι, για δάνειο 100.000€ που ο πελάτης σήμερα πληρώνει 606€/μήνα, η νέα του δόση κατά τη διάρκεια της περιόδου διευκόλυνσης διαμορφώνεται σε 209€ (μειώνεται δηλ. κατά 397€/μήνα Επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου έως και  5χρόνια.  Έτσι, σε αντίστοιχο δάνειο, αντί για 606€/μήνα ο πελάτης μπορεί να πληρώνει 528€/μήνα (μείωση δηλ. κατά 78€/μήνα
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Συγκέντρωση όλων των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, σε ένα νέο δάνειο με προσημείωση ακινήτου και διάρκεια έως 20 χρόνια ή χωρίς εξασφάλιση και διάρκεια έως 15 χρόνια (ανάλογα με το ποσό του δανείου) Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και 3 χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το πρόγραμμα αυτό ο πελάτης μπορεί να μειώσει τη δόση του έως και  55% €/μήνα Έτσι, για άληκτο κεφάλαιο 10,000 Ευρώ, ο πελάτης θα μπορεί πληρώνει 101 €/μήνα αντί για 223 €/μήνα που πληρώνει τώρα Λαμβάνοντας υπόψη ότι στην παρούσα κατάσταση πολλοί δανειολήπτες και όχι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν υποστεί έμμεση μείωση των εισοδημάτων τους (αύξηση της έμμεσης φορολογίας) ή περιορισμό των εσόδων τους λόγω πτώσης της ζήτησης (επιτηδευματίες, έμποροι) και   αντιμετωπίζουν αντίστοιχες δυσκολίες,  η Τράπεζα Πειραιώς έχει λάβει ειδική μέριμνα προσφέροντας και σε αυτούς ανάλογα προγράμματα για τη στήριξη τους. Ειδικά για τους πελάτες της που βιώνουν σοβαρότατες δυσκολίες λόγω απώλειας της εργασίας τους, παρέχει τη δυνατότητα απαλλαγής τους από την καταβολή δόσεων μέχρι και για 6 μήνες.  

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών