KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Καινούριο Android, Apps στον browser, νέο βίντεο codec, και το Google TV. Άρα: Η Google εναντίον όλων.

Google TV
Τις τελευταίες δύο μέρες η Google φιλοξένησε ένα συνέδριο για developers στην Καλιφόρνια, και σ' αυτό παρουσίασε διάφορα νέα projects που θα δούμε σύντομα σε οθόνες παντού. Το σημαντικότερο απ' όλα κι αυτό που αφορά και τον περισσότερο κόσμο είναι το Google TV, βέβαια. Αλλά δεν ήταν το μόνο.

To Android 2.2
Η νέα εκδοχή του δημοφιλέστατου λειτουργικού για κινητά τηλέφωνα προσφέρει πλήρη υποστήριξη για Flash 10.1, ταχύτερο browsing, πολύ γρηγορότερο software (τα applications τρέχουν ως και πέντε φορές γρηγορότερα), ένα καινούριο τρόπο να κατεβάζεις μουσική και να τη συγχρονίζεις με το κινητό ασύρματα και αυτόματα, και τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς το κινητό ως wi-fi hotspot για άλλες συσκευές. Όπως φαντάζεσαι η παρουσίαση ήταν γεμάτη με λοιδωρία για την Apple και τα "κλειστά" της προϊόντα.

Google TV
Στην ουσία ένα HTPC που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με τη μορφή τηλεοράσεων, blu-ray players (από τη Sony και τα δύο) ή set-top box (από τη Logitech, για να το συνδέσεις στο home theater που ήδη έχεις). Τρέχει Android και φέρνει ολόκληρο το Ίντερνετ στην οθόνη της τηλεόρασης, και το συνδυάζει με το περιεχόμενο των ψηφιακών καναλιών σε ένα ενιαίο πράγμα. Τρέχει και applications του Android και μπορείς να το ελέγχεις και από το κινητό σου (Android ή iPhone). Μοιάζει ακόμα λίγο αδέξιο (δεν βοήθησαν και τα πολλά προβλήματα στην παρουσίαση) αλλά στο τέλος βγήκαν στη σκηνή οι διευθυντές της Sony, της Logitech, της Intel, της Adobe μαζί με τον Έρικ Σμιντ της Google οπότε το πήρες το μήνυμα: Είναι σοβαρό.
Google Chrome App Store
Πλέον μπορείς να "κατεβάζεις" web applications τα οποία τρέχουν μέσα στον browser (οποιονδήποτε browser) σαν τα Apps των κινητών. Γιατί τα είπαν "apps" και όχι απλά HTML 5 "sites"; Για να μπορεί ο κατασκευαστής να τα πουλάει, αν θέλει, -και ο επισκέπτης να τα αγοράζει εύκολα, μέσα από το "App Store". Έδειξαν και μερικά παραδείγματα φτιαγμένα με HTML 5 που περισσότερο με Apps του iPad μοιάζουν παρά με sites.
WebM Video
H Google ανακοίνωσε ότι υιοθετεί ένα ολοκαίνουριο και open source video codec (VP8) που θα κονταροχτυπηθεί με το h.254 που έχει επιλέξει η Apple (το οποίο σε λίγα χρόνια δεν θα είναι δωρεάν).

Α, και το Google Wave "άνοιξε" για όλους, αν ενδιαφέρει κανένα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών