KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Όργιο φημών γύρω από την τράπεζα Πειραιώς η οποία είναι ασφαλής και σταθερή


Διαθέτοντας επαρκείς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας και έχοντας χρησιμοποιήσει τα 2,4 δις ευρώ που τις αναλογούν από το πακέτο στήριξης των 28 δις ευρώ που ενεργοποιήθηκε εκ νέου,  η τράπεζα Πειραιώς είναι πλέον θωρακισμένη και έχει  διασφαλίσει ότι διαθέτει ένα σταθερό ισολογισμό.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η τράπεζα Πειραιώς έχει βρεθεί στο επίκεντρο των φημών ότι εμφανίζει προβλήματα ρευστότητας ή ότι κάτι άλλο συμβαίνει που μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω την σταθερότητα της.
Ποια είναι όμως η πραγματική τρέχουσα εικόνα της τράπεζας Πειραιώς;
Με 3,7 δις ευρώ εποπτικά κεφάλαια με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 9,8% και με καταθέσεις πέριξ των 30 δις ευρώ εμφανίζει σταθερότητα στον ισολογισμό της.
Είναι προφανές ότι όπως όλες οι τράπεζες αντιμετώπισαν προβλήματα με τις καταθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα ωστόσο με την ενεργοποίηση του μηχανισμού από τον νόμο των 28 δις ευρώ οι τράπεζες ενίσχυσαν περαιτέρω την ρευστότητα τους.
Σημειώνεται ότι οι τράπεζες είχαν λάβει σε κεφάλαια και ρευστότητα 11 δις ευρώ από τον νόμο των 28 δις ευρώ και μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περαιτέρω υπό την μορφή ομολόγων και κυρίως εγγυήσεων επιπλέον ρευστότητα.
Με την εκ νέου ενεργοποίηση του νόμου ορισμένες τράπεζες έκαναν άμεση χρήση.
Η τράπεζα Πειραιώς έλαβε πριν λίγες μέρες 2,4 δις ευρώ από το πακέτο των 28 δις ευρώ και έτσι μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες ρευστότητας της και ειδικά αυτές που λήγουν μέσα στο 2010.
Σημειώνεται ότι προς το τέλος του 2010 η Πειραιώς πρέπει να αποπληρώσει έκδοση 500 εκατ ευρώ. Με τα κεφάλαια που έχει λάβει, με την ρευστότητα που άντλησε από την ΕΚΤ αλλά και με την προσπάθεια που καταβάλλει για την σταθεροποίηση των καταθέσεων η Πειραιώς έχει καταστεί μια σταθερή και ασφαλής τράπεζα.
Όσον αφορά τα σενάρια για deals με την Εθνική, οι διοικήσεις των δύο τραπεζών διαψεύδουν οτιδήποτε για επαφές και σχέδια συγχώνευσης.
Πάντως γεγονός είναι ότι τώρα που οι τράπεζες εισέρχονται σε φάση μεγαλύτερης σταθερότητας θα επαναξιολογήσουν στρατηγικές και θα επανακαθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών